Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
ајде балгари да си го честитаме празникот МАРА БУНЕВА:cool: среќно на всички поздрав[DOUBLEPOST=1452470517][/DOUBLEPOST]
незаборавај да пишеш овде,и мене ова ме засега...[DOUBLEPOST=1452489948][/DOUBLEPOST]АМАН ЗАПАМТЕТЕ ГИ...............:mad:
Koj ce uci po ova da vnimava, ima promeni vo informacii po 2 stavki; navedenite vo dokumentot se stari.

-minister pretsedatel-premier sega e BOJKO BORISOV i
-minister za pravosudie e EKATERINA ZAHARIEVA.

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Zdravo na site vo forumov sakam da prasam ima pominato 3 meseci od koga odnesov dop.dokumet. dali treba da se javam vo ministersvo ili da pisam nekoje baranje za promena na statusot. Ili da si cekam mozebi e oste mnogu rano.
Trebalo so novite dokumenti sto gi prilozuvas da napises molba i da gi navedes siti novi dok sto gi dostavuvas i fotokop od pasos i brojceto sto go imas inaku koj br si i godina i jas cekam 3 mes od 2013 sum 125..

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
nekoj sto odi za Sofija vecerva? prilep,bitola,kavadarci..veles..jas od PP sum.da se dogovorime...sabajle treba da sum vo Sofija......[DOUBLEPOST=1452509282][/DOUBLEPOST]077900886

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
Tocno, @reb . MIslev deka @eduardo prasuva za onie predmeti koi nemaat dokumenti za poteklo, i vo toj slucaj pod obavezno e da se dostavi bkk deklaracija.
imam odneseno bg licna karta od pradedo poddrzana so umrenici od site navamu dedo tatko moj izvod prevedeno legalizirano molba i nisto inaku sum od 2013 brojce 138.. i da vi kazam pocnuvam da gubam nadez.nikoj ne nzaj tocno da kazi zosto se ovie cekanja od 3-4 godini zakonot da zakonot sto ke smeni vo nasite slucaevi nesto se mati tuka sto ne mi mirisa na dobro. ova e samo moe licno mislenje pozzzzz i trpenie si velam spasenie drugari.[DOUBLEPOST=1452528288][/DOUBLEPOST]
Tocno, @reb . MIslev deka @eduardo prasuva za onie predmeti koi nemaat dokumenti za poteklo, i vo toj slucaj pod obavezno e da se dostavi bkk deklaracija.
imam odneseno bg licna karta od pradedo poddrzana so umrenici od site navamu dedo tatko moj izvod prevedeno legalizirano molba i nisto inaku sum od 2013 brojce 138.. i da vi kazam pocnuvam da gubam nadez.nikoj ne nzaj tocno da kazi zosto se ovie cekanja od 3-4 godini zakonot da zakonot sto ke smeni vo nasite slucaevi nesto se mati tuka sto ne mi mirisa na dobro. ova e samo moe licno mislenje pozzzzz i trpenie si velam spasenie drugari.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ај некој што ДОБРО се разбират од прекратени постапки (со притоа однесени дополнителни документи) нека ме контактират на темава или по ПП. Имам неколку прашања.

Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
Здраво,
Имам веќе пишувано на темава и претходно, и пробувам да ја следам од време на време само многу работи се менуваат и има и доста различни мислења кои ме збунуваат чат пат. Инаку јас сум од тие заглавените од фамозната 2013 ... еве во Февруари веќе како 3 години минат од интервјуто, јас исто така и сум од тие мрзите што не пробаа лично туку преку посредник и како и повеќето останав изигран на некој начин, ми го врати бројчето после едно годишно криење и убедување дека "ќе биде". Моментално преписката ми е прекратена. Разговарав со едни дечки кои беа љубезни да ми помогнат и ми рекоа дека можам да поддадам други документи и дека не е сеуште крај за мене. Инаку под документи поддразбирам копии од пасош/лична карта од чичко ( на татко ми прв братучед ) и изводи како сме поврзани, заедно со нотарска изјава од сведоци пошто не се совпаѓаат презимињата на мојот прадедо/прабаба на изводите од мојата баба и нејзиниот брат. Се решив наредниве 2-3 недели да одам и да ги однесам истите документи.
Ве молам за ваше мислење и дали треба уште нешто додатно што можам да го извадам како на пр што гледам зборувате за некои декларации ( да се разбереме документи од баби дедовци не успеав да најдам)

Фала на помошта, се надевам дека конечно ќе дојдат подобри денови за процедурава а највеќе за браќата од 2012/13.

Член од
27 мај 2012
Мислења
36
Поени од реакции
23
Здраво друштво да прашам јас сум од 2013 на дополнителна имам поднесено документи од втор братучед во мај инаку во ноември ми се смени статусот во задолжителна процедура па сакав да прашам дали да поднесам сега и од бугарскиот клуб од Струмица за посигурно.Фала многу и поздрав

Член од
25 октомври 2015
Мислења
41
Поени од реакции
33
Што биде со бројчињата од 2013.Има ли некој од 2013 после носење дополнителни док. што му се променил статусот.аман веке уште колку ке чекаме
Ima.jas sum taa od taa godina.proishodot mi izleze vo noemvri,preku ambasada sum.sega cekam da pominat praznicite,pa da zakazam za intervju.so sreka na site.najmalku koga ocekuvate togas ke bide.i jas izgubiv nadez,deka od 2013 cekam kako i mnogu drugi.pozzz[DOUBLEPOST=1452543010][/DOUBLEPOST]
Пошо сум вратен на дополнителна проверка, си мислев да пробам преку Штипското здружение... Си закажав кој ден ке идам, пошо работат од 17.00-20.00 , отидов, ми се виде малку чуден човекот шо работи таму, али нема везе, си се распрашав шо како иде процедурата конкретно за мене, вратен на дополнителна проверка. Ми вика декларацијата шо ке ми ја извади ке ме кошта 200 (ДВЕСТА) евра, пошо сум почнал процедурата за државјанство преку други луге, да сум терал преку нив ке ме коштала само 100 (СТО) евра... си велам ОК, не е проблем за парите и го прашувам колку е сигурно дека таа декларација ке ми заврши работа, ми вика 50/50 .... нишо! му викам ке размислам па ке видам шо како, у тоа време додека излегувам влегува стар познаник со жена му, ги причекав 15ина минути надвор да се распрашам шо како минале. Они веке почнале процедурата пред ја да идам, и сеа второ идење им било да му однесат пари, им рекол по 450е од човек, или 900евра за двајцата! Со нагласок на декларацијата дека 95% ке им донесе државјанства!!!
-Е сеа од 50/50 до 95/5% има разлика, некој е излажан од дотичниов, дај Боже мене да ме излажал да не му бидат џабе парите шо ги даде другарчево!
Batka,odi preku bitola ili preku strumica za deklaracija.toa se lagi so opaski sto toj covek ti kaxal.dgabe parite si gi dale drugite lugje.inaku e 1900 den. Za 2 god. Clanarina.toa e toa.nisto poveke.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
imam odneseno bg licna karta od pradedo poddrzana so umrenici od site navamu dedo tatko moj izvod prevedeno legalizirano molba i nisto inaku sum od 2013 brojce 138.. i da vi kazam pocnuvam da gubam nadez.nikoj ne nzaj tocno da kazi zosto se ovie cekanja od 3-4 godini zakonot da zakonot sto ke smeni vo nasite slucaevi nesto se mati tuka sto ne mi mirisa na dobro. ova e samo moe licno mislenje pozzzzz i trpenie si velam spasenie drugari.[DOUBLEPOST=1452528288][/DOUBLEPOST]imam odneseno bg licna karta od pradedo poddrzana so umrenici od site navamu dedo tatko moj izvod prevedeno legalizirano molba i nisto inaku sum od 2013 brojce 138.. i da vi kazam pocnuvam da gubam nadez.nikoj ne nzaj tocno da kazi zosto se ovie cekanja od 3-4 godini zakonot da zakonot sto ke smeni vo nasite slucaevi nesto se mati tuka sto ne mi mirisa na dobro. ova e samo moe licno mislenje pozzzzz i trpenie si velam spasenie drugari.
Strpi se uste malku do fevruari.[DOUBLEPOST=1452581508][/DOUBLEPOST]
Здраво,
Имам веќе пишувано на темава и претходно, и пробувам да ја следам од време на време само многу работи се менуваат и има и доста различни мислења кои ме збунуваат чат пат. Инаку јас сум од тие заглавените од фамозната 2013 ... еве во Февруари веќе како 3 години минат од интервјуто, јас исто така и сум од тие мрзите што не пробаа лично туку преку посредник и како и повеќето останав изигран на некој начин, ми го врати бројчето после едно годишно криење и убедување дека "ќе биде". Моментално преписката ми е прекратена. Разговарав со едни дечки кои беа љубезни да ми помогнат и ми рекоа дека можам да поддадам други документи и дека не е сеуште крај за мене. Инаку под документи поддразбирам копии од пасош/лична карта од чичко ( на татко ми прв братучед ) и изводи како сме поврзани, заедно со нотарска изјава од сведоци пошто не се совпаѓаат презимињата на мојот прадедо/прабаба на изводите од мојата баба и нејзиниот брат. Се решив наредниве 2-3 недели да одам и да ги однесам истите документи.
Ве молам за ваше мислење и дали треба уште нешто додатно што можам да го извадам како на пр што гледам зборувате за некои декларации ( да се разбереме документи од баби дедовци не успеав да најдам)

Фала на помошта, се надевам дека конечно ќе дојдат подобри денови за процедурава а највеќе за браќата од 2012/13.
So dokumentite, ja bi izvadil pod obavezno i BKK deklaracija. I kako sto spomna @Sarap pogore, ima zdruzenie vo Bitola i Strumica, i kade ti odgovara tamo obrati se okolu ova.

Последно уредено:
Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Здраво друштво да прашам јас сум од 2013 на дополнителна имам поднесено документи од втор братучед во мај инаку во ноември ми се смени статусот во задолжителна процедура па сакав да прашам дали да поднесам сега и од бугарскиот клуб од Струмица за посигурно.Фала многу и поздрав
Koj broj si ako ne e tajna

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom