Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2015
Мислења
17
Поени од реакции
14
Zdravo
Dali ima sansa da se dobie bugarsko drzavjanstvo,imam vujko so bg drzavjanstvo (na majka mi prv bratucet).se nadevam deka nekoj sto znae ke moze da mi odgovori
Zdr druze...jas dobiv proishod pred mesec dena preku vujko (na majka mi prv bratuced) sega treba da zakazam intervju... a za toa dali ke dobijam samo gospod znae... site se nadevamee ...pozz[DOUBLEPOST=1452358564][/DOUBLEPOST]
Ne moze, samo brat/sestra na tatko/majka i tvoj prv bratuced, se drugo ne pominuva, no ima mnogu pominato so dokument od zdruzenijata, znaci od sega navaka preku zdruzenijata nema da ima problemi, Problem e so proishodite sto se izdadeni 2012/2013 godina
druze jas dobiv proishod preku vujko na majka mi prv bratuced .. posrednikov mi vika deka ima sansi pa ostanuva da vidime i da se nadevame

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Ne moze, samo brat/sestra na tatko/majka i tvoj prv bratuced, se drugo ne pominuva, no ima mnogu pominato so dokument od zdruzenijata, znaci od sega navaka preku zdruzenijata nema da ima problemi, Problem e so proishodite sto se izdadeni 2012/2013 godina
Nisto od napisanovo (gore navedeno) ne e tocno. Teska nebuloza.

Последно уредено:
Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Nisto od napisanovo (gore navedeno) ne e tocno. Teska nebuloza.
Ova mi e informacija od eden od pretsedatelite na Makedonsko-Bugarsko prijatelstvo, i toa bas vcera razgovarav so nego, mi kaza deka dodeka ne go izglasaat zakonot vo ministerstvoto dokumenti od takanarecena srebrena linija nema da vazat

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Dali nekoj znae od koga ke se dobie potekloto od dabc kade i sto treba da se napravi za da se izvadi karta za privremen ili neogranicen prestoj vo BG?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Член од
13 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
33
Дали знаете дали е одпочната постапката за издавањето на личните документи оти како што прочитав од некој на дневниг.бг имаше дека е замрзнато...Чекам да се закажам да се сликам повеќе од 2 месеци...

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
секоја ЧЕСТ walkman многу добро објаснато и средено,поз...[DOUBLEPOST=1452307467][/DOUBLEPOST]
бате без навреда кон НИКОГО но како прво пари никогаш сме немале доволно,мене лично почна ова малку да ме иритира (посредник/да/не/поскапо/поефтино) дајте луге РАЗМИСЛЕТЕ ова ви е инвестиција која подоцна во се врака 10 пати повеке,,малку глупаво е да се штеди на вакви работи,ЕДИНО ако имате убав живот во овој контињер/држава или што и да е,плус вработени во државен сектор(онака само за забава) и на пасошот гледате како ,,НЕКА СЕДИ ВО ФИОКА ЗА НЕДАЈ БОЖЕ,,,,тогаш во ред,,,,,,,ГЛЕДАЈТЕ ДА ПРОЈДЕТЕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ППООЕЕФФТТИИННОО......извинете целта немие да мудрувам,,само намеравам да помогнам[DOUBLEPOST=1452307977][/DOUBLEPOST]
само да потврдам....го слушнав ИСТОТО...
abe ubavo ste sluslanle za ovie novi dali vie ili nekoj drug slusnal so biduva so ove zaglaveni pred se 2013 ili ke se vleckame uste 3 god i poveke pozzzzz

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Аплицирав 25 Март 2015,интервју 29 Април 2015,одам со процедурата преко татко (кој е бугарски државјанин од 2005 година) и еве сеуште чекам.

Според некакво искуство,колку одприлика се чека додека се заврши?
Мене посредникот ми рече тогаш дека е можно и за 6 месеци да добијам државјанство...

Член од
6 февруари 2015
Мислења
56
Поени од реакции
26
Аплицирав 25 Март 2015,интервју 29 Април 2015,одам со процедурата преко татко (кој е бугарски државјанин од 2005 година) и еве сеуште чекам.

Според некакво искуство,колку одприлика се чека додека се заврши?
Мене посредникот ми рече тогаш дека е можно и за 6 месеци да добијам државјанство...
so isti status kako i ti kerka mi cekase so se pasos tocno 2 godini

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
abe ubavo ste sluslanle za ovie novi dali vie ili nekoj drug slusnal so biduva so ove zaglaveni pred se 2013 ili ke se vleckame uste 3 god i poveke pozzzzz
Zdravo @eduardo Znaes i samiot, treba da se poddade bkk deklaracija pod obavezno i se drugo e samo cekanje; Cekanje do izglasuvanje na zakonot; Nabrzo!!! Nabrzo sve ce se resi pozitivno; I se ce bide dobro!!! Pozdrav

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
Zdravo @eduardo Znaes i samiot, treba da se poddade bkk deklaracija pod obavezno i se drugo e samo cekanje; Cekanje do izglasuvanje na zakonot; Nabrzo!!! Nabrzo sve ce se resi pozitivno; I se ce bide dobro!!! Pozdrav
Moze ima drug dokument upodneseno bkk e posledno ako nemas drug dokument ne i zadolzitelno ili ima neso novo deka e zadolzitelna

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Dali nekoj znae od koga ke se dobie potekloto od dabc kade i sto treba da se napravi za da se izvadi karta za privremen ili neogranicen prestoj vo BG?
So proizhodot v raka ke apliciras u ambasadata na R.Bugarija u Skopje za "D" viza so koja ke reguliras prestoj vo Bugarija.Ke ti treba adresa u BG na koja nema drugi lica osven sopstvenicite na toj stan,kukja.Vidi imam pisuvano za ovoa nekade vo Sept/Okt .Ja imam napisano celata procedura so potrebnite dokumenti i paricni uplati.Jas go pominav toj pat i eve za par dena ke ja podignam licnata karta.So srekja...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom