Помош - сакам да градам!

• Креатор на темата Креатор на темата santo
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да купам стара куќа и да ја рушам. На местото да изградам 4-5 спрата и да ги продадам. Како да дознаам дали е тоа возможно на даденото место. Колку спрата смеам да дигнам и со колкава површина?
ќе идеш во општина и за саканата КП ќе побараш извод од план во кој ти ги пишува сите услови кои треба да ги запазиш при градба.
во која општина се наоѓа КП-то ?

ќе идеш во општина и за саканата КП ќе побараш извод од план во кој ти ги пишува сите услови кои треба да ги запазиш при градба.
во која општина се наоѓа КП-то ?
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1515372

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1022877

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1432408

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1329237

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1232543

според она што го видов од сликите на такви локации до некаде П+2+Пк ( евентуално )
Овде становите се движат од 400-700 евра, зависно колку е стара градбата, и пристапноста до локацијата. Колку пари би ме чинела една градба со површина од 90-120 квадрати, дали би можел на тоа да ми одговориш? Дали е исплатлива таква инвестиција?

Овде становите се движат од 400-700 евра, зависно колку е стара градбата, и пристапноста до локацијата. Колку пари би ме чинела една градба со површина од 90-120 квадрати, дали би можел на тоа да ми одговориш? Дали е исплатлива таква инвестиција?
Ако ти гради фирма,цената за м2 е од 70 евра нагоре.
На оваа цена се додаваат,комуналиите,проектот,елаборат,струја,вода,...................
Фасада со стиропор имаш од 6-7 евра за м2,а цената за внатрешното уредување зависи од тоа што сакаш и колку сакаш квалитетно да биде.
Се на се со просечен квалитет комплетната изградба би била од 200 евра нагоре за м2
Ако можеш сам да си градиш е многу поефтино.
Ако градиш сам плати некое евро повеќе ама договарај се без ручек сокови,пиво,ракија...... за работниците и обавеззно некој твој човек да ги надгледува и тера да работат побрзо.

Ако ти гради фирма,цената за м2 е од 70 евра нагоре.
На оваа цена се додаваат,комуналиите,проектот,елаборат,струја,вода,...................
Фасада со стиропор имаш од 6-7 евра за м2,а цената за внатрешното уредување зависи од тоа што сакаш и колку сакаш квалитетно да биде.
Се на се со просечен квалитет комплетната изградба би била од 200 евра нагоре за м2
Ако можеш сам да си градиш е многу поефтино.
Ако градиш сам плати некое евро повеќе ама договарај се без ручек сокови,пиво,ракија...... за работниците и обавеззно некој твој човек да ги надгледува и тера да работат побрзо.
не постои веќе такво нешто како сам да си направи, ќе му треба да достави до трудова и до инспекција потврда од фирмата која му го изведува објектот а доколку излаже а му дојде инспекција ќе му ебе матер . а и ете да помине утре кога ќе го упишува објектот во катастар ќе му побараат извештај од надзор од лиценцирана фирма дека објектот е изграден по план и како што треба а таков документ нема да му даде никој доколку таа фирма не била надзор при изведба.

не постои веќе такво нешто како сам да си направи, ќе му треба да достави до трудова и до инспекција потврда од фирмата која му го изведува објектот а доколку излаже а му дојде инспекција ќе му ебе матер . а и ете да помине утре кога ќе го упишува објектот во катастар ќе му побараат извештај од надзор од лиценцирана фирма дека објектот е изграден по план и како што треба а таков документ нема да му даде никој доколку таа фирма не била надзор при изведба.
Според тебе 2м колку би излегол?

Според тебе 2м колку би излегол?
тоа најубаво е да отидеш и да побараш понуда од фирми само така ќе најдеш најдобра понуда.

Сте чуле за кровови направени од трска? Искуства?

gallery-img-1.jpg

Дајте некоја добра фирма за градба на кука?

и мене ме интересира фирма за градба на куќа, а истотака и добра фирма за реновирање на куќа (со мои материјали по можност - или не иде така? мора со нивен материјал??

Што сѐ е потребно за упис на изграден објект во катастар?[DOUBLEPOST=1446458825][/DOUBLEPOST]Ааа, да - и некој контакт од вам познат геометар/фирма за изготвување на елаборат?

Прашање, бев пак во општина за дозвола за градба. плацот е во стопански двор, и сеуште ми викаат не е готов дуп-от. што се дешава ако сам почнам да градам, ја изградам и завршам со тоа? Како е после тоа процедура за струја и запис во катастар?

Прашање, бев пак во општина за дозвола за градба. плацот е во стопански двор, и сеуште ми викаат не е готов дуп-от. што се дешава ако сам почнам да градам, ја изградам и завршам со тоа? Како е после тоа процедура за струја и запис во катастар?
Комшијата од инат одма ќе те пријави.
Што се однесува до општина Ѓорче администацијата име е ептен паразитска и подмитена на чело со сокол и главниот инспектор цеко.
Без да ги подмитиш овие двајца не помислувај на ништо.
Сакав во Ѓорче да градам стамбена зграда и за малку ќе го јадев стапот.Ми побараа 50к евра да ми дадат дозвола.

Колку време чекаше да добиеш дозвола за градба?[DOUBLEPOST=1452515241][/DOUBLEPOST]Планирам да купам плац и да правам монтажна куќа. Ме интересира како иде после купувањето плацот: добивање дозвола за градење? Колку обично трае процесот и колку кошта до започнување да се гради?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom