Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Victoria ме маѓепса.
Victoria е game changer.
Victoria е уметност на друго ниво.
Victoria ме врза за стол и ме возеше, ме возеше, ме возеше... како rollercoaster.
Victoria ме растресе и ми еба матер како што последен пат пред 5 години успеа Mr. Nobody. Дури ни Interstellar не ми еба матер како Victoria.
Victoria во еден момент е твојата обична ноќ во диско а во друг момент е твојот најлош кошмар за кој си крајно среќен дека е само кошмар.
Victoria ти раскажува приказна. Ти ја слушаш и гледаш приказната. Ти си дел од приказната.
Victoria, те љубам.

Aj мала помош филмомани. Вчера открив дека на апаратчево кое го даваат со кабелската телевизија може да се става USB и директ на телевизор да се гледаат филмови, серии и слично. Претхнодно се мачев од лап топ со кабел на телевизор да се пренесува. Е сега, проблемот е преводот да го е.aм. Нигде не дава опција да се вметни. Има некоја финта шо не ја знам? Има некое лесно брзопотезно програмче што би го налепило преводот за фајлот и така да се прикажува директ на телевизор?

Зависи што телевизор имаш, обично потребно е фајлот со преводот да се наога во исти фолдер со видео фајлот и да има идентично име.

DECKI DA MI SE NAJDITE VO ZIVOTOV
Eden film dali se sejkavate na mTV 1 go davaa porano-ne mozam da go najdam, so edno momce koe ke pocni da crta od malo i ke stani golem umetnik, ova seto se odviva za vreme na zimata i bozik-ako vi tekni pisete

Зависи што телевизор имаш, обично потребно е фајлот со преводот да се наога во исти фолдер со видео фајлот и да има идентично име.
Чим оди преку некое апаратче, мислам дека не зависи многу од телевизорот.
@Erich Zann прашај ги тие од самата кабелска.
Пробај со http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php
Малку може да делува комплицирано програмов ама расчитај, тестирај, пробај...

Едно благодарам за @Zlatikevichius чинам, тој го предложи некаде The Believer со Рајан Гослинг.
Одличен филм.
Гослинг изглуми предобро.
You're welcome. Иако ја уште го неам гледано. :P
Aj мала помош филмомани. Вчера открив дека на апаратчево кое го даваат со кабелската телевизија може да се става USB и директ на телевизор да се гледаат филмови, серии и слично. Претхнодно се мачев од лап топ со кабел на телевизор да се пренесува. Е сега, проблемот е преводот да го е.aм. Нигде не дава опција да се вметни. Има некоја финта шо не ја знам? Има некое лесно брзопотезно програмче што би го налепило преводот за фајлот и така да се прикажува директ на телевизор?
Не е ист квалитетот на сликата ако гледаш од USB и ако гледаш со HDMI кабел. ;) Инаку, тоа што ти кажа Зед: преводот треба да е во ист фолдер со филмот. Јас на мојот телевизор пристапувам до преводот со Lang. копче на далечинскиот.

Прв пат симнав филм како ISO File (со Daemon tools што се отвора).

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Taрантино растури! Само шо го изгледав. Одлично ремек дело кое со сигурност ќе ја обележи годината, а ќе остави трага и за идните генерации. За мене подобар и од Џанго. Фино склопена актерска екипа, одлична музика, дијалог на високо ниво, концепт исто, успешно реализирана игра во која гледачот погодува и предвидува шо како, а Тарантино му прај непредвидливи мајндфакови.

Чиста 10-ка за мене.

Ја баш читав едно интервју со Тим Рот пред некој ден вика од сите филмови што соработувал со Тарантино сега го чувствува дека е во prime, плус дека сега има огромен буџет на располагање вика тоа на сет и на филмови и скрипти се осеќало, значи да очекуваме уште ремек дела од него.

Џенифер Лоренс требало да ја глуми таа заебаната, арно ама одбила што е (според мене) добра одлука пошто Џени не е толку badass ко другата Џенифер, Џејсон Леих.
Какво комбо беа со Курт Расел :D

На онаа сцената кај што ќе и ја расцета гитарата, се газев од смеење коа ќе ја врзува, се лути ко мало дете.
Ноу Џон но но но но но но
је је је је је ШАРАААААААП :pos:

Се на се очекуван расплет на наградите на златни глобуси, единствена неочекувана награда ми е онаа за споредна машка улога.

Како и што претпоставував Реверант ги собра наградите за режија и главна улога. Малку се чудни номинациите во категоријата мјузикл /комедија.

Се на се очекуван расплет на наградите на златни глобуси, единствена неочекувана награда ми е онаа за споредна машка улога.

Како и што претпоставував Ревенант ги собра наградите за режија и главна улога. Малку се чудни номинациите во категоријата мјузикл /комедија.
глупава нејасна категорија, The Martian изгледа делумно како комедија е сфатен

глупава нејасна категорија, The Martian изгледа делумно како комедија е сфатен
Повеќето од филмовите таму се такви. И тоа скоро секоја година. Годинава единствено Trainwreck што беше комедија. Изгледа тие два жанра (комедија и мјузикл) полека но сигурно изумираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom