Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

king-makedon

THE KING
Член од
5 декември 2008
Мислења
503
Поени од реакции
262
Ни го нема средниот ред ама титулата и тоа како ќе ја има у мај :свиркам:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Абе заебете го Интер, има време за нив.

Милан денес од Болоња дома загубија, Џакерини гол им даде :pos:

Џакерини и Пепе, тоа е таа Јувентус школа. И после се Јуве бил шампион, па како нема се да биде кога низ цела Италија се јувенташи играат низ клубовите.
не знам баш дали е заебете интер, баш ти денес се крстеше у Емполи :P :icon_lol:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.716
Денес глеав Јувентус и у прво полувреме нивниот фамозен и најјак везен ред немаше ниедно додавање меѓу себе, повторувам ниедно. Кедира-Маркизио и Погба ниеднаш не си подадоа.
Ама битно Маркизио има 98% пасови, Погба најјак у свет.
Дај му ја на Дибала и нека даде гол дечкото.
Битно Интер најслаб бил од сите а 6 месеци е цело време прво место, тоа се тие јувенташки логики. 5 месеци нигде ги нема сеа ќе кажуваат правила а сто мајки ебеа до ноември.
Не заебавај и ти против онаква Верона би ги кривел да играт сосем ноншалантно? Сигурно тие прва утакмица освен дербито со Интер. Не дупи не беа маестрални али сигурно не ни играја со поќе од 40% од силата и можностите кои ги имаат. Добро Кедира е оф форма тотално али беше месец повреден. Нема ни зошто да се замараат :)
Остај од инает зборање за интер јас кажав пред 2-3 недели :)

The Palermo saga takes another twist, as Beppe Iachini reportedly has a row with Maurizio Zamparini and won’t be recalled after all!

The Rosanero have often seen Coaches come, go and return again, but today’s events are putting even their fans to the test.

Iachini was sacked on November 10 and it was today reported by multiple sources, including SportItalia, Sky Sport Italia and La Gazzetta dello Sport, that he had been recalled.

Davide Ballardini saw himself sacked on his 52nd birthday after losing four of the last five games.

However, time went on and it was not formally announced, despite Iachini’s son Kevin suggesting as much via Facebook.

Now SportItalia claim that President Zamparini had an argument with Iachini on the phone when discussing the transfer strategy.

It prompted the two parties to take a couple of days to think about things, so Ballardini may well get a stay of execution.

:pos::pos::pos:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.716
Јадам гомна бе :D

Ама озбилно средината некако ви шкрипи.
Нема гајле до последниот меч беа одлични за денес не ги ни кривам ем после пауза ем ВЕрона со 40% од силите ја тепаја не ни се замараја, шанса не креираше Верона освен онај отпадок на Пацини (кој патем уште тврдам дека Милан мораше да го чува во тимот)

Стураро одкако си ја дигна формата со Переира во аут станува тотално клучен дел. Али сепак за мене МАркизио е лепилото во оваа средина и овој Јуве.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
По Сладоледџија и браникот имаме нов поет, Деви со Маркизио е лепилото во оваа средина :pos:

Маркизио УФО лепак или Маркизио дрвофикс?

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.716
По Сладоледџија и браникот имаме нов поет, Деви со Маркизио е лепилото во оваа средина :pos:

Маркизио УФО лепак или Маркизио дрвофикс?
На лепак сум :(

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.408
Па полусезона е, до кога ќе се надеваш дека најмалку квалитетниот тим е пред вашиот, најквалитетниот?
Се до крајот златен, се до крајот. Првенството трае 38 кола и се додека Јуве има шанси да биде над сите се до тогаш ќе се надевам.

Инаку не реков дека според мене Јуве има најквалитетен тим од топ 4, туку дека Интер има најмалку квалитетен. И тоа под тим не подразбирам само збирот од играчите напишани на лист хартија,туку мислам на нешто многу повеќе. Игра, организација, индивидуални способности на играчите, тактичка поставеност и зрелост и уште еден куп работи. Јуве на хартија има можеби најдобар тим, ама тоа не ги прави најквалитетни според прикажаното досега сезонава. По мое видување досега Наполи и Фиорентина покажаа повеќе во целост од Интер, а богами и од Јуве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom