Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Кoгa црквaтa зaклучилa декa oвoј oпис се oднесувa нa телевизијaтa?

Описот е точен, со проста и очигледна споредба. Патем, Св. Козма ги има предвидено и телефонот, и автомобилот и авионот...

Ретко глуп предлог...[DOUBLEPOST=1451841060][/DOUBLEPOST]

Јак ти е доказот: и тогаш (во СФРЈ) и сегаш (во жалосна Македонија), мојата вера е потисната од јавниот живот.

Куртоазното повикување на Архепископот на средби од државниот врв или емитување 15 мин. интервју со некој свештеник за Божик и за Великден, признавам, се јааааак „доказ„...
Па да за тебе пишан доказ не е доказ, ама еврејски митови се доказ. Браво.
Никој ни тогаш а уште помалку сега ви забранил право на вероисповед. Тоа се фактите а твоите желби за теократска држава задно со овие од ИСИЛ да си ги барате.

Па да за тебе пишан доказ не е доказ, ама еврејски митови се доказ. Браво.
Никој ни тогаш а уште помалку сега ви забранил право на вероисповед. Тоа се фактите а твоите желби за теократска држава задно со овие од ИСИЛ да си ги барате.

Посочи ми еден мој пост, во кој сум изразил желба за живеење во теократска држава.[DOUBLEPOST=1451841446][/DOUBLEPOST]
Јас исто плаќам, па не сакам да има. Чаре? Зошто твоето сакање е поважно од моето несакање?

Ти плаќаш за тоа што сакаш да го има, а јас плаќам за тоа што нејќам да го има.
Кој е оштетениот?...

Посочи ми еден мој пост, во кој сум изразил желба за живеење во теократска држава.[DOUBLEPOST=1451841446][/DOUBLEPOST]

Ти плаќаш за тоа што сакаш да го има, а јас плаќам за тоа што нејќам да го има.
Кој е оштетениот?...

Па ако има јас ќе бидам оштетен. Не сакам децата да гледаат глупости. Некој мора да биде оштетен. Зошто да бидам јас, а не ти?

Посочи ми еден мој пост, во кој сум изразил желба за живеење во теократска држава.
.
Не дефокусирај, не бегај од одговор. Дали во социјализмот постоеше право на вероисповед? Дали некому му било ускратено тоа право и дали бил казнет ако ја практикувал верата?

Ти не разбираш или слабо памтиш, ти и другар ти 12-13-14 тврдевте дека во времето на социјализмот била забранувана верата. Еве ви доказ дека лажете. Пред фактите и боговите молчат (ако постојат, нали)

Ги спомнав ли некаде во моите постови ФНРЈ, СФРЈ и Тито?

Не дефокусирај, не бегај од одговор. Дали во социјализмот постоеше право на вероисповед? Дали некому му било ускратено тоа право и дали бил казнет ако ја практикувал верата?
според тебе, секуларна држава ли сме у моментов? ако сме, глупа ти е каузата и спамањето овдека 24 часовно
ако не, објасни ми кој општествен сектор/и е/се филтрирани преку религијата

Пак бегаш од одговорот, затоа што ти е јасно дека истресе глупост. Секуларната држава не е атеистичка, секому му е гарантирана вероисповеста, секуларната држава само забранува религијата да се меша во водењето на државата. Она што е добредојден нуспроизвод на така поставените работи е што бројот на религиозните драстично се намалува. Религијата лишена од репресивните моќи кои ги имаше претходно, нема начин да ги лаже образуваните луѓе.

Е тоа ги боли ликовите како тебе и Мики, свршија либе лагите е работата. Затоа сонувате руски цареви.

Секуларност значи одвоеност на државата и религијата. Ако во некоја држава не постои религија и не постојат религиозни луѓе, тогаш во што ќе се состои секуларноста на таквата држава?

Секуларност значи одвоеност на државата и религијата. Ако во некоја држава не постои религија и не постојат религиозни луѓе, тогаш во што ќе се состои секуларноста на таквата држава?

Одвоеност не значи дека не постојат религиозни, туку дека религијата не треба да се меша во управувањето на државата. И ако религиозните исчезнат, секогаш ќе постои опција некој да биде религиозен ако сака. Макар што не гледам кој при здрав разум би сакал да верува во бапски приказни полни со ужаси и варварство. Мислам, многу е едноставно. Собирајте си се по црквите, кажувајте си приказни за Исус кој само што не дошол, и не ги гњавете нормалните.

Ги спомнав ли некаде во моите постови ФНРЈ, СФРЈ и Тито?
Исто беше и во Советскиот устав, не можам да го најдам онлајн на јазик што го разбирам, руски за жал не знам. Религијата не беше забранета.
Ако е поинаку, дај ти да видиме каде во нивниот устав е забранета.[DOUBLEPOST=1451843307][/DOUBLEPOST]
според тебе, секуларна држава ли сме у моментов? ако сме, глупа ти е каузата и спамањето овдека 24 часовно
ако не, објасни ми кој општествен сектор/и е/се филтрирани преку религијата
Ако некој спамира и упаѓа ко џокер у покер, тоа си ти. Што тоа јас сум спамирал? Посочените членови им укажав дека верата не била забранета во социјализмот. Никаде не спомнав секуларност.

Последно уредено:
Исто беше и во Советскиот устав, не можам да го најдам онлајн на јазик што го разбирам, руски за жал не знам. Религијата не беше забранета.
Ако е поинаку, дај ти да видиме каде во нивниот устав е забранета.
Официално не била во СССР вероисповедта забранета, неофицијално стотициилјади жртви заради верата си, и тоа во имет на атеизмот.
Во времето на Енвер Хоџа во Албанија вероисповедта била ОФИЦИАЛНО забранета, и официјалан доктрина (или што и да ви е таму) бил токму атеизмот. Читај стејт атеизам и ќе видиш.

Официално не била во СССР вероисповедта забранета, неофицијално стотициилјади жртви заради верата си, и тоа во имет на атеизмот.
Во времето на Енвер Хоџа во Албанија вероисповедта била ОФИЦИАЛНО забранета, и официјалан доктрина (или што и да ви е таму) бил токму атеизмот. Читај стејт атеизам и ќе видиш.
Толку ли не можете да сфатите дека атеизмот постои и без социјализмот (комунизмот) и постоел и пред тој социјализма. Ниту пак некои во тој социјализам поради сопствената вера ниту пак во име на атеизам настрадале. Демократија пуста можете да си кажувате што сакате, па макар и лаги.

Толку ли не можете да сфатите дека атеизмот постои и без социјализмот (комунизмот) и постоел и пред тој социјализма. Ниту пак некои во тој социјализам поради сопствената вера ниту пак во име на атеизам настрадале. Демократија пуста можете да си кажувате што сакате, па макар и лаги.
Напротив точно заради верата си пострадале. Постирав многу линкови и докази пртходно, тоа што сте индоктринирани и го идеализирате атеизмот си е ваше.

Напротив точно заради верата си пострадале. Постирав многу линкови и докази пртходно, тоа што сте индоктринирани и го идеализирате атеизмот си е ваше
Тоа што ти си постирал не се никакви докази. Не е точно дека поради верата настрадале. Настрадале поради нешто друго, а тоа шшто се погодило да се верници е сосем друга работа. Атеизмот нема што да се велича, очигледно не си разбрал и покрај толку зборување досега, што е атеизам.[DOUBLEPOST=1451845132][/DOUBLEPOST]
@Атеист ако сакаш нема да те прашувам веќе, само се малтретираш да бришеш нонстоп постови. Изгледа критика и преиспитување на атеизмот како офтопик си го поимаш..
Епски модератор... :pos:
Не сфаќаш зошто ти го избришав постот? Мене ме критикуваш за спамирање а ти веќе во 2 поста спамираш. Истото прашање го имаш и во претходниот пост.

Не сфаќаш зошто ти го избришав постот? Мене ме критикуваш за спамирање а ти веќе во 2 поста спамираш. Истото прашање го имаш и во претходниот пост.
Не бе другар, врати го постот во него имаш прашање, добро поставено, со логичка смисла и проширено со образложение.

Ама ти побрза да го избришеш(како и неколку претходни)... затоа и пишав претходно дека си импулсивен на директна размена на аргументи, нешто спротивно од дедалус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom