MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Кoгa црквaтa зaклучилa декa oвoј oпис се oднесувa нa телевизијaтa?
Описот е точен, со проста и очигледна споредба. Патем, Св. Козма ги има предвидено и телефонот, и автомобилот и авионот...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кoгa црквaтa зaклучилa декa oвoј oпис се oднесувa нa телевизијaтa?
Па да за тебе пишан доказ не е доказ, ама еврејски митови се доказ. Браво.Ретко глуп предлог...[DOUBLEPOST=1451841060][/DOUBLEPOST]
Јак ти е доказот: и тогаш (во СФРЈ) и сегаш (во жалосна Македонија), мојата вера е потисната од јавниот живот.
Куртоазното повикување на Архепископот на средби од државниот врв или емитување 15 мин. интервју со некој свештеник за Божик и за Великден, признавам, се јааааак „доказ„...
Па да за тебе пишан доказ не е доказ, ама еврејски митови се доказ. Браво.
Никој ни тогаш а уште помалку сега ви забранил право на вероисповед. Тоа се фактите а твоите желби за теократска држава задно со овие од ИСИЛ да си ги барате.
Јас исто плаќам, па не сакам да има. Чаре? Зошто твоето сакање е поважно од моето несакање?
Посочи ми еден мој пост, во кој сум изразил желба за живеење во теократска држава.[DOUBLEPOST=1451841446][/DOUBLEPOST]
Ти плаќаш за тоа што сакаш да го има, а јас плаќам за тоа што нејќам да го има.
Кој е оштетениот?...
Не дефокусирај, не бегај од одговор. Дали во социјализмот постоеше право на вероисповед? Дали некому му било ускратено тоа право и дали бил казнет ако ја практикувал верата?Посочи ми еден мој пост, во кој сум изразил желба за живеење во теократска држава.
.
Ти не разбираш или слабо памтиш, ти и другар ти 12-13-14 тврдевте дека во времето на социјализмот била забранувана верата. Еве ви доказ дека лажете. Пред фактите и боговите молчат (ако постојат, нали)
според тебе, секуларна држава ли сме у моментов? ако сме, глупа ти е каузата и спамањето овдека 24 часовноНе дефокусирај, не бегај од одговор. Дали во социјализмот постоеше право на вероисповед? Дали некому му било ускратено тоа право и дали бил казнет ако ја практикувал верата?
Пак бегаш од одговорот, затоа што ти е јасно дека истресе глупост. Секуларната држава не е атеистичка, секому му е гарантирана вероисповеста, секуларната држава само забранува религијата да се меша во водењето на државата. Она што е добредојден нуспроизвод на така поставените работи е што бројот на религиозните драстично се намалува. Религијата лишена од репресивните моќи кои ги имаше претходно, нема начин да ги лаже образуваните луѓе.
Е тоа ги боли ликовите како тебе и Мики, свршија либе лагите е работата. Затоа сонувате руски цареви.
Секуларност значи одвоеност на државата и религијата. Ако во некоја држава не постои религија и не постојат религиозни луѓе, тогаш во што ќе се состои секуларноста на таквата држава?
Исто беше и во Советскиот устав, не можам да го најдам онлајн на јазик што го разбирам, руски за жал не знам. Религијата не беше забранета.Ги спомнав ли некаде во моите постови ФНРЈ, СФРЈ и Тито?
Ако некој спамира и упаѓа ко џокер у покер, тоа си ти. Што тоа јас сум спамирал? Посочените членови им укажав дека верата не била забранета во социјализмот. Никаде не спомнав секуларност.според тебе, секуларна држава ли сме у моментов? ако сме, глупа ти е каузата и спамањето овдека 24 часовно
ако не, објасни ми кој општествен сектор/и е/се филтрирани преку религијата
Официално не била во СССР вероисповедта забранета, неофицијално стотициилјади жртви заради верата си, и тоа во имет на атеизмот.Исто беше и во Советскиот устав, не можам да го најдам онлајн на јазик што го разбирам, руски за жал не знам. Религијата не беше забранета.
Ако е поинаку, дај ти да видиме каде во нивниот устав е забранета.
Толку ли не можете да сфатите дека атеизмот постои и без социјализмот (комунизмот) и постоел и пред тој социјализма. Ниту пак некои во тој социјализам поради сопствената вера ниту пак во име на атеизам настрадале. Демократија пуста можете да си кажувате што сакате, па макар и лаги.Официално не била во СССР вероисповедта забранета, неофицијално стотициилјади жртви заради верата си, и тоа во имет на атеизмот.
Во времето на Енвер Хоџа во Албанија вероисповедта била ОФИЦИАЛНО забранета, и официјалан доктрина (или што и да ви е таму) бил токму атеизмот. Читај стејт атеизам и ќе видиш.
Напротив точно заради верата си пострадале. Постирав многу линкови и докази пртходно, тоа што сте индоктринирани и го идеализирате атеизмот си е ваше.Толку ли не можете да сфатите дека атеизмот постои и без социјализмот (комунизмот) и постоел и пред тој социјализма. Ниту пак некои во тој социјализам поради сопствената вера ниту пак во име на атеизам настрадале. Демократија пуста можете да си кажувате што сакате, па макар и лаги.
Тоа што ти си постирал не се никакви докази. Не е точно дека поради верата настрадале. Настрадале поради нешто друго, а тоа шшто се погодило да се верници е сосем друга работа. Атеизмот нема што да се велича, очигледно не си разбрал и покрај толку зборување досега, што е атеизам.[DOUBLEPOST=1451845132][/DOUBLEPOST]Напротив точно заради верата си пострадале. Постирав многу линкови и докази пртходно, тоа што сте индоктринирани и го идеализирате атеизмот си е ваше
Не сфаќаш зошто ти го избришав постот? Мене ме критикуваш за спамирање а ти веќе во 2 поста спамираш. Истото прашање го имаш и во претходниот пост.@Атеист ако сакаш нема да те прашувам веќе, само се малтретираш да бришеш нонстоп постови. Изгледа критика и преиспитување на атеизмот како офтопик си го поимаш..
Епски модератор...![]()
Не бе другар, врати го постот во него имаш прашање, добро поставено, со логичка смисла и проширено со образложение.Не сфаќаш зошто ти го избришав постот? Мене ме критикуваш за спамирање а ти веќе во 2 поста спамираш. Истото прашање го имаш и во претходниот пост.