Android програмирање

• Креатор на темата Креатор на темата nozo.mk
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку има на форумот некој андорид девелопер нека ми пише пп.

Има некој на форумов што го следи моментално курсот Programming Mobile Applications for Android Handheld Systems by Dr. Adam Porter на coursera.org ?

дали е барано ваквото програмирање, кај нас ? и какви се шансите за странство ? :) Фала.

дали е барано ваквото програмирање, кај нас ? и какви се шансите за странство ? :) Фала.

Во Македонија малку потешко бидејќи нема некои сериозни компании кои се занимаваат исклучиво со програмирање за андроид но секако дека работа може да се најде кај други фирми кои имаат потреба. А во странство имаш колку сакаш работа.

Едно малку глупаво прашање.. За да научам андроид програмирање што е потребно прво да научам, значи што се вика од А до Ш? Можам само со јава па андроид или морам и С++ да знам? Ако има и може некој да ми прати туторијали нека ми пише ПП.

Едно малку глупаво прашање.. За да научам андроид програмирање што е потребно прво да научам, значи што се вика од А до Ш? Можам само со јава па андроид или морам и С++ да знам? Ако има и може некој да ми прати туторијали нека ми пише ПП.
Ти треба јава за андроид. А за туторијали, ако немаш желба да си потражиш на интернет каде што има 198237896163712 туторијали тогаш слабо и желба за андроид имаш.

Ти треба јава за андроид. А за туторијали, ако немаш желба да си потражиш на интернет каде што има 198237896163712 туторијали тогаш слабо и желба за андроид имаш.
Вчера додадоа 4 нови туторијали, така да сега има 198237896163716 :)

Најдобро е да научиш прво некој структурен или псевдо-ОО јазик како C или C++, па после да учиш ОО јазици како Java. Концептот на објекти и класи не е така едноставен да се разбере за почетник, барем според мене.

Прашањево го поставив веќе во неколку под форуми ке го поставам и тука затоа што се работи за андроид платформа...

симнав виртуелна машина и инсталирав андроид кит кет 4.4 на неа... пробувам да инсталирам dream sat tv live се инсталира се комплетно се до моментот додека не пуштам телевизијата да почне со стримингот... во моментот кога ке стиснам плеј добивам порака:

unfortunately dream sat tv has stopped

како да го решам проблемов? има ли некој искуство со вакво нешто?

На што поточно инсталираше? Genymotion како пакет? VirtualBox? VMWare? Готова конфигурација симна и само стартуваше или сам инсталираше се?

Имам користено Genymotion со Android 4.1-2.x и постарите верзии работеше ок. Инсталирав програми итн..но со 4.4 имав проблеми пред некое време крашнуваа цело време google сервиси.
Мој предлог пробај со постара верзија на Android.

За на Play Store се плаќа 25 долари само еднаш и после можеш неограничено да поставуваш апликации?

И дали има некој валидациски процес (лесен) или скоро све поминува?

Jas sum android developer :)
Здраво, Vampire_Girl, ми треба некоја основна андроид апликација за автентикација, некоја симулација на fingerprint логирање или нешто такво,
за дипломска, стварно не сум упатена околу креирањето, но ми треба помош, некој ако може да ми направи,колкку би чинело ќе платам.
Нешто многу едноставно во таа насока. Видов дека си девелопер, па можеби ќе сакаш и можеш да ми помогнеш. Ти благодарам од срце.

Znae li nekoj dali ima moznost da tera Android Studio ako ne e Intel processor tuku Atlon ? Emulatorot dali more da raboti so drug processor ? Ima li nekade na unternet da ima unformacija za ova ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom