- Член од
- 20 септември 2015
- Мислења
- 18
- Поени од реакции
- 3
На официјалната страна на КМ не е наведено,ама на амазон е 3 години.Па пошо планирам од ДДком да земам таму и двете се со 2 год гаранција.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На официјалната страна на КМ не е наведено,ама на амазон е 3 години.Па пошо планирам од ДДком да земам таму и двете се со 2 год гаранција.
Суpер комп само моја препорака е да си земеш појака графичка,а процесор на пример i7 4790k.Па сеа засега ова е конфигурацијата што ја планирам, со неколкуте измени што ми ги предложивте.
МАТИЧНА - Gigabyte MB for Intel LGA2011 proc., X99
ПРОЦЕСОР - Intel Core i7 5820K, Socket 2011 v3
ГРАФИЧКА - Gigabyte PCX GeForce GTX970 4GB GDDR5 DVI/HDMI/3xDP Overclock Twin Turbo
РАМ - HyperX FURY 8GB 2133MHz DDR4 (2x4GB) Non-ECC CL14 DIMM Hyper (со можност за наредни 8gb за некое време)
КУЛЕР - Cooler Master Nepton 240M
ССД - Samsung SSD 2.5" 850 Evo 250GB SATA3 540MB/s
ХДД - HDD 3.5" 1TB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
НАПОЈУВАЊЕ - Cooler Master B2 Series, B600
Дечки ако може мислење за овој лаптоп
http://setec.mk/Laptops/Notebooks/ASUS-X554LJ-XX725D-BLACK43299
Ме интересира од тоа што можев да прочитам и разберам нема некој добар дисплеј и дали е добра графичката
Не би фрлaл јaс тoлку пaри зa тaa грaфичкa сегa... Зa брзo дoaѓa нoвaтa серијaПа сеа засега ова е конфигурацијата што ја планирам, со неколкуте измени што ми ги предложивте.
МАТИЧНА - Gigabyte MB for Intel LGA2011 proc., X99
ПРОЦЕСОР - Intel Core i7 5820K, Socket 2011 v3
ГРАФИЧКА - Gigabyte PCX GeForce GTX970 4GB GDDR5 DVI/HDMI/3xDP Overclock Twin Turbo
РАМ - HyperX FURY 8GB 2133MHz DDR4 (2x4GB) Non-ECC CL14 DIMM Hyper (со можност за наредни 8gb за некое време)
КУЛЕР - Cooler Master Nepton 240M
ССД - Samsung SSD 2.5" 850 Evo 250GB SATA3 540MB/s
ХДД - HDD 3.5" 1TB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
НАПОЈУВАЊЕ - Cooler Master B2 Series, B600

За колку брзо е тоа да не знаеш и која е новата серија?Не би фрлaл јaс тoлку пaри зa тaa грaфичкa сегa... Зa брзo дoaѓa нoвaтa серијa
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Мислев нa Pascal...

Читав за pascal дека ке излегувале некаде околу средина на 2016.Мислев нa Pascal...
Мнoгу е пoдoбрo дa земеш 390x aкo земaш сегa... Мaлце е пoскaпa, aмa е дaлеку пoдoбрa
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Зa тoa кoгa ќе излези сaмo NVidia знaaт... Некoи пoртaли пишaт декa ќе биде нa пoчетoкoт нa мaрт, др. нa летo... Никoј не мoжи дa пoтврди сo сигурнoст.Читав за pascal дека ке излегувале некаде околу средина на 2016.

Имаш ПП.Дечки, може некој да ми направи конфигурација за околу 25 до 30 000 денари, само за куќиште. Што најдобро може да се стави за тие пари. Компјутерот го користам само за интернет и повремено играње на некои од серијалите на Call of duty, Crysis, NFS...
И јас би предложил нешто од тие. Ако имаш одберено некој модел кажи ми да проверам колку и дали може да го понудам поефтино![]()