Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Па сеа засега ова е конфигурацијата што ја планирам, со неколкуте измени што ми ги предложивте.

МАТИЧНА - Gigabyte MB for Intel LGA2011 proc., X99
ПРОЦЕСОР - Intel Core i7 5820K, Socket 2011 v3
ГРАФИЧКА - Gigabyte PCX GeForce GTX970 4GB GDDR5 DVI/HDMI/3xDP Overclock Twin Turbo
РАМ - HyperX FURY 8GB 2133MHz DDR4 (2x4GB) Non-ECC CL14 DIMM Hyper (со можност за наредни 8gb за некое време)
КУЛЕР - Cooler Master Nepton 240M
ССД - Samsung SSD 2.5" 850 Evo 250GB SATA3 540MB/s
ХДД - HDD 3.5" 1TB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
НАПОЈУВАЊЕ - Cooler Master B2 Series, B600

Па сеа засега ова е конфигурацијата што ја планирам, со неколкуте измени што ми ги предложивте.

ГРАФИЧКА - Gigabyte PCX GeForce GTX970 4GB GDDR5 DVI/HDMI/3xDP Overclock Twin Turbo
РАМ - HyperX FURY 8GB 2133MHz DDR4 (2x4GB) Non-ECC CL14 DIMM Hyper (со можност за наредни 8gb за некое време)
Суpер комп само моја препорака е да си земеш појака графичка,а процесор на пример i7 4790k.

Дечки ако може мислење за овој лаптоп
http://setec.mk/Laptops/Notebooks/ASUS-X554LJ-XX725D-BLACK43299
Ме интересира од тоа што можев да прочитам и разберам нема некој добар дисплеј и дали е добра графичката

за тие пари тоа е најдобро што можеш да земеш, појака графичка и процесор за тие пари немаш, дисплејот е ок, не знам зошто би немал добар дисплеј штом вреди 22к денари.

Не би фрлaл јaс тoлку пaри зa тaa грaфичкa сегa... Зa брзo дoaѓa нoвaтa серијa :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Не би фрлaл јaс тoлку пaри зa тaa грaфичкa сегa... Зa брзo дoaѓa нoвaтa серијa :)

За колку брзо е тоа да не знаеш и која е новата серија?
А што викаш за оваа за таа цена?
линк

Последно уредено:
За колку брзо е тоа да не знаеш и која е новата серија?
А што викаш за оваа за таа цена?
линк
Мислев нa Pascal...
Мнoгу е пoдoбрo дa земеш 390x aкo земaш сегa... Мaлце е пoскaпa, aмa е дaлеку пoдoбрa :)

Мислев нa Pascal...
Мнoгу е пoдoбрo дa земеш 390x aкo земaш сегa... Мaлце е пoскaпa, aмa е дaлеку пoдoбрa :)

Читав за pascal дека ке излегувале некаде околу средина на 2016.

Читав за pascal дека ке излегувале некаде околу средина на 2016.
Зa тoa кoгa ќе излези сaмo NVidia знaaт... Некoи пoртaли пишaт декa ќе биде нa пoчетoкoт нa мaрт, др. нa летo... Никoј не мoжи дa пoтврди сo сигурнoст.
Се зaвиси сo кoлкaв буџет рaспoлaгaш и кoјa ќе биде нaменaтa :)

A тоа AMD GPU со Intel CPU нема врска така? Мисла компатибилноста си е ок, пошо не се разбирам мн во тоа?[DOUBLEPOST=1451510566][/DOUBLEPOST]Нема гајле, најдов дека нема проблем.

Последно уредено:
Дечки, може некој да ми направи конфигурација за околу 25 до 30 000 денари, само за куќиште. Што најдобро може да се стави за тие пари. Компјутерот го користам само за интернет и повремено играње на некои од серијалите на Call of duty, Crysis, NFS...

Дечки, може некој да ми направи конфигурација за околу 25 до 30 000 денари, само за куќиште. Што најдобро може да се стави за тие пари. Компјутерот го користам само за интернет и повремено играње на некои од серијалите на Call of duty, Crysis, NFS...
Имаш ПП.

Ќе може некој да ми склопи десктоп до кај 40к, за гејминг ми е..

И јас би предложил нешто од тие. Ако имаш одберено некој модел кажи ми да проверам колку и дали може да го понудам поефтино :)

Го земав асусот од Анхоч со coreM процесорот, се изгребаа од фирма за добар попуст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom