Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемот е што не бев сигурен дали ова би се поддршало на 600W напојување затоа одам на 700W, па според цената хантол ми беше ок, но чим не се добри тогаш да се бара нешто поскапо.

Проблемот е што не бев сигурен дали ова би се поддршало на 600W напојување затоа одам на 700W, па според цената хантол ми беше ок, но чим не се добри тогаш да се бара нешто поскапо.

Не се квалитетни, тоа е проблемот.Едно кога отворивме, наместо трансформатор имаше картон. :confused:
Во таа конфигурација што ја планираш, 500w Cooler Master ќе ти заврши работа.

Дечки ај малку помош, тие што имате дилерски ценовници или пак соработувате со некоја од ИТ компанииве и препродавате преку нив дајте некоја понуда за моќен Ultrabook буџет до 60К.

Знам само дека @olikomerc имаш продавница или како и да е, ама ова е отворено за сите што можат да помогнат со некој попуст.

Моментално изборот ми е сведен на
Asus Zenbook UX305FA M-5Y10C
ASUS UX303LB-C4037T
ASUS UX303UB-R4021T

Отворен и за други сугестии од овој тип
И јас би предложил нешто од тие. Ако имаш одберено некој модел кажи ми да проверам колку и дали може да го понудам поефтино :)

Батали Hantol, греота е на таква моќна конфигурација да земаш некое си непроверено кинеско напојување.
За 3-4000 имаш CoolerMaster 500-600w, макар B-серија а оптимално би било GM.

Ако може мислење за конфигурацијава, и дали се добро си одговара едно со друго (ако не да сменам нешто) за гејминг најмногу покрај друго...

МАТИЧНА - Gigabyte MB for Intel LGA2011 proc., X99
ПРОЦЕСОР - Intel Core i7 5820K, Socket 2011 v3
ГРАФИЧКА - Gigabyte PCX GeForce GTX970 4GB GDDR5 DVI/HDMI/3xDP Overclock Twin Turbo
РАМ - HyperX FURY Black 8GB 2666MHz DDR4 CL15 DIMM (со можност за наредни 8gb за некое време)
КУЛЕР - Cooler Liquid Deepcool Gamer Storm Maelstrom 240T Sockets
ССД - Samsung SSD 2.5" 850 Evo 250GB SATA3 540MB/s
ХДД - HDD 3.5" 1TB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
НАПОЈУВАЊЕ - PSU 900W Hantol 20+4pin,720W Real Power, 5xSATA,2xIDE,2XPCI-E,12cm Fan
АКо ти е стриктно за гејминг, јас би одел со послаб процесор(1150/1151) а појака графичка(980ti ако влегува во буџет). Исто и за кулерот мислам дека посигурно решение ти е CoolerMaster или Corsair(освен ако не сакаш воздушно ладење има Noctua NH-D14 во јвснет на попуст за 3333ден.)

АКо ти е стриктно за гејминг, јас би одел со послаб процесор(1150/1151) а појака графичка(980ti ако влегува во буџет). Исто и за кулерот мислам дека посигурно решение ти е CoolerMaster или Corsair(освен ако не сакаш воздушно ладење има Noctua NH-D14 во јвснет на попуст за 3333ден.)
Гледав за тие Noctua NH-D14, но бидејќи не ми се познати не знаев колку се добри, што значи ги препорачуваш за ваква конфигурација?

Гледав за тие Noctua NH-D14, но бидејќи не ми се познати не знаев колку се добри, што значи ги препорачуваш за ваква конфигурација?

Noctua D14 и D15 се сметаат за едни од најдобрите воздушни кулери на светот.
Поприлично се големи, така да види дали ќе ти ги собере во куќиштето.

А кој се подобри тогаш, со воздушно ладење или со хидро ладење?

Одлични напојувања со стабилен напон ти се Corsair, Seasonic i EVGA. Имам Corsair веќе 7-8 години и не само што е квалитетно туку и речиси нечујно. Да купувам сега баш по тој редослед би одел.

Гледај ја и реалната ватажа а не само декларираната. Моето напојување е декларирно за 500 вати ама реално издржува и до 700/800 без да прегори а го платив доста евтино.

Се мислам измеѓу овие две напојувања
Cooler Master B2 Series и CHIEFTEC GPS-700A8 700W ATX-12V ?

Што и да земеш нема да згрешиш,ама сепак би одел на Cooler Master поради 3 години гаранција :)
Па пошо планирам од ДДком да земам таму и двете се со 2 год гаранција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom