ТА Евролига 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
10401607_1026776770696854_2761234269618034978_n.jpg

Ја реков дека имаат на хартија најсилен состав, ама останува тоа да го спроведат и во пракса. Еве денес не го спроведоа, ужасна партија одиграа. Не се носи заклучок после една лошо одиграна партија.
Не би рекол дека Барса имаат најјак состав на хартија..Мислам дека ЦСКА,Химки и Фенер се пред нив на хартија. Но и сами сме сведоци по резултатите денес дека имињата не играат,кога Олимпијакос со Аграванис,Папапетру,Атинау(како и да беше) и Стробери индијанецот шо пред некоја година играше у полураспадната Цибона тогаш може да се заклучи дека секој секого може да победи. Утре дербито Фенер-Пао,мислам дека ПАО може да направат изненадување бидејќи Фенер ептен нестабилно играат...У состојба се да распукаат со кој и да играат,а во турска лига имаат веќе неколку порази од пацерски екипи. Фаворити се пак и мислам дека тек сеа ќе почнат да прикажуваат игра како што треба,се надевам дека тоа до сега му беше темпирање форма.

Не би рекол дека Барса имаат најјак состав на хартија..Мислам дека ЦСКА,Химки и Фенер се пред нив на хартија. Но и сами сме сведоци по резултатите денес дека имињата не играат,кога Олимпијакос со Аграванис,Папапетру,Атинау(како и да беше) и Стробери индијанецот шо пред некоја година играше у полураспадната Цибона тогаш може да се заклучи дека секој секого може да победи. Утре дербито Фенер-Пао,мислам дека ПАО може да направат изненадување бидејќи Фенер ептен нестабилно играат...У состојба се да распукаат со кој и да играат,а во турска лига имаат веќе неколку порази од пацерски екипи. Фаворити се пак и мислам дека тек сеа ќе почнат да прикажуваат игра како што треба,се надевам дека тоа до сега му беше темпирање форма.
Како можеш Химки со Барса да ги споредиш? Пишав на претходната страница, Барса има 12 многу квалитетни играчи и може да игра со сите во исто време. Точно е дека и ЦСКА и Фенер имаат многу квалитетни ростери, ама пак не како Барса. Ама тоа што имаат вака на хартија веројатно најквалитетен тим и не мора да значи дека ќе освојат. Сеа за сеа не ги оправдуваат очекувањата, имаат неколку неочекувани порази, а за понатака ќе видиме. Олимпијакос отсекогаш важел за многу незгоден тим, нарочито дома. Они лани играа финале што се вика со послаб состав од сите останати претставници на Ф4.

Како можеш Химки со Барса да ги споредиш? Пишав на претходната страница, Барса има 12 многу квалитетни играчи и може да игра со сите во исто време. Точно е дека и ЦСКА и Фенер имаат многу квалитетни ростери, ама пак не како Барса. Ама тоа што имаат вака на хартија веројатно најквалитетен тим и не мора да значи дека ќе освојат. Сеа за сеа не ги оправдуваат очекувањата, имаат неколку неочекувани порази, а за понатака ќе видиме. Олимпијакос отсекогаш важел за многу незгоден тим, нарочито дома. Они лани играа финале што се вика со послаб состав од сите останати претставници на Ф4.
Химки колку играчи имаат?АЈ ќе идеме индивидуално,макар мразам така..Рајс,Копонен,Швед,Драгиќ Дејвис,Агустин,Моња,Тодоровиќ,Ханикат ,Соколов,Вјалцев? Рајс беше фајнл 4 МВП лани за Макаби,Копонен е одличен бек-ап. Швед-нема причина да се збори нешто повеќе,форсира на ситуации и не го сакам ама сепак е класа дечкото. Драгиќ исто така. Дуото Пол Дејвис-Џејмс Агустин веќе 3-4 сезони го носат дресот на Химки заедно. Мониа е одличен 3-каш,Ханикат дефанзивец. Тодоровиќ е еден од подобрите млади играчи во Европа,играше во Барселона пред 2-3 сезони. Не се воопшто наивна екипа,џабе сите ги отпишуваат пред време. Не дека ќе освојат,далеку од тоа,но секогаш се тука да замрсат сметки...мислам дека можат и до фајнал 4 да одат ама ќе видиме,далеку е патот до таму.

Химки колку играчи имаат?АЈ ќе идеме индивидуално,макар мразам така..Рајс,Копонен,Швед,Драгиќ Дејвис,Агустин,Моња,Тодоровиќ,Ханикат ,Соколов,Вјалцев? Рајс беше фајнл 4 МВП лани за Макаби,Копонен е одличен бек-ап. Швед-нема причина да се збори нешто повеќе,форсира на ситуации и не го сакам ама сепак е класа дечкото. Драгиќ исто така. Дуото Пол Дејвис-Џејмс Агустин веќе 3-4 сезони го носат дресот на Химки заедно. Мониа е одличен 3-каш,Ханикат дефанзивец. Тодоровиќ е еден од подобрите млади играчи во Европа,играше во Барселона пред 2-3 сезони. Не се воопшто наивна екипа,џабе сите ги отпишуваат пред време. Не дека ќе освојат,далеку од тоа,но секогаш се тука да замрсат сметки...мислам дека можат и до фајнал 4 да одат ама ќе видиме,далеку е патот до таму.
Соколов и Вјалцев, озбилно? Па и Копонен ќе го ставиме тука, иако е океј играч и неам ништо против него, сепак далеку од класа играч. Моња е супер играч, се слагам, Драгиќ е апла преценет играч и не знам зошто го сметаш како некој wow фактор кога воопшто не е, Рајс си е топ, Швед е ѕвер ама многу е паднат во форма, јас искрено се надевам дека ќе ја врати формата од ЦСКА. И свесен си сега колку играчи наброја? Јас ти зборам општо за длабочината на ростерот, а Барса има подлабок ростер од Химки како и да е. Не викам дека Химки нема квалитетна екипа, ама не се како Барса дефинитивно.

Копонен е многу добар играч.
Исто не се слагам дека Барселона имаат најјака екипа , не дека би ме зачудило да освојат ама мое мислење повеќе Олимпијакос ќе освојат него они

Копонен е многу добар играч.
Исто не мислам дека Барса имааѕ најјака екипа, не дека би ме чудело да освојат ама попрво Локомотив ќе освојат него они.
После Фенер , Локомотив ми се симпатични оваа сезона ќе навивам да идат што подалеку :D

Za Ribas pisav taka-taka,ne rekov deka e los igrac.Blagodaren igrac,borben i Katalonec do koska.:icon_mrgr:Znaci toj mi e na granica so procenkata.Koga ke vidis deka CSKA gi imaat Nando de Colo i Teodosic podrugo e odma.Khimki gi imaat Rice i Shved.Olympiakos Spanoulis.Real bradonjata i Rudy koj moze da igra i kako dvojka.Ke go zaboravev i Carroll.Efes go imaat Diebler.Ako racuname i plej,tuka e Heurtel.Delaney vo Kuban.Koga ke vidis site top ekipi imaat strasni igraci na taa pozicija.

Ne e vo kremot licno za mene Ribas,tuku vo vtoriot esalon so igraci kako Causeur,James,Bogdanovic,Jackson,Smith itn.Igraci koi imaat sto da ponudat.

Inace se slozuvam so Cold Sky,nikako otpisuvanje na Real.Tie gzlarski se izvadija vo grupata,tolku loso da igraat pak ne veruvam.Kvalitetna ekipa koja imase ocaen start,ama vo sekoj moment spremni za patot kon peharot.Barcelona na gosti kaj niv gubat obavezno.Posledno vreme pacienti im se,edna pobeda ne mi go menuva mislenjeto za tie dve ekipi.

Khimki na domasen teren gi plesna na Real,zasto da ne uste ednas(toa na gostie e plus) ? Na Zalgiris ke gi rasturat,so Bamberg treba da pobedat realno,a Olympiakos ne veruvam da stignat do pobeda na gosti,bidejki doma i gosti imaat razlika vo igrata.A Khimki kako domakini sekogas se trudat da ja vospostavat brzata igra koja Olympiakos ja nema.Ocigledno e deka Khimki ima opasen arsenal vo svoite redovi.

Im go zedoa skalpot na CSKA ,sto bese sosema neocekuvano za mene.CSKA imase golemo vodstvo,no go prokockaa.Strasno golema pobeda koja spored mene ke bide vitalna za nivniot prolaz ponatamu.

Edinstveno protiv Barcelona nemam ideja sto kako.So raspolozen Shved,mozna e pobedata a sigurno i spored kladilnicite ke bidat favoriti.

Ke gi zaboravev i Kutxa Laboral.Za mene tie se epten nepredvidliva ekipa koja ima dosta cvrsti igraci koi pravat cuda na momenti.Edinstvena ekipa sto im nanese poraz na Barcelona vo domasnata liga.Loso e da se potcenat.

Barca ako gi tepa Oly,Real,CSKA,Khimki i Kutxa doma, ke bide osmo svetsko cudo.

CSKA se sigurni patnici,Khimki ke se protnat nekako,Real lagano :icon_mrgr:(bas da vidime sto ke pokazat so Bamberg) a posledniot patnik ke se bira pomegu Oly i Barca,eventualno Kutxa.

Oly imaat super rekord doma,no potrebni ke im bidat gostinski pobedi,osven Barca ako ne "kiksnat" doma so direktnite konkurenti.A Barca nad 12 da pobedat vo megusebniot duel ke bide epten zeznato a i pomalku nerealno.

Otpaganje od vtorava runda i Paskval mozda ke dobie otkaz.:kezec:

Последно уредено:
Јас го гледам ростерот на Дарушафака и имаат онака страшна центарска линија,додека бековските освен Џамон Гордон и Маркоишвили ајде,мада тој повеќе е 3-ка..во тимот ги имаат Семих Ерден,Фуркан Алдемир,Огуз Саваш(репрезентативна 3-ка на Турција),Харангоди,Слотер шо играше у Реал,Милко Бјелица до лани у Ефес играше...Прелџиќ го имаат исто така одличен играч според мене..Ама на бековските позиции ми се тотални анонимуси,освен набројаните погоре другите играчи тотално не ми се познати.

Ерден е најслаб центар на светот, не постои поглуп играч. Турскиот Самарџиски е тоа, класично дупе. Иначе Дарушафака има интересна екипа и јак тренер пред се, ќе бидат заебани на домашен терен нарочито.

Јас го гледам ростерот на Дарушафака и имаат онака страшна центарска линија,додека бековските освен Џамон Гордон и Маркоишвили ајде,мада тој повеќе е 3-ка..во тимот ги имаат Семих Ерден,Фуркан Алдемир,Огуз Саваш(репрезентативна 3-ка на Турција),Харангоди,Слотер шо играше у Реал,Милко Бјелица до лани у Ефес играше...Прелџиќ го имаат исто така одличен играч според мене..Ама на бековските позиции ми се тотални анонимуси,освен набројаните погоре другите играчи тотално не ми се познати.
Ekipa koja ima solidni igraci,ama izgledaat kako nekoja banda bez komanda.Nesto im fali vo igrata,a kako sto gledam i nemaat prepoznatliv stil.
Ocigledno ke rastat kako ekipa vo idnite godini,bidejki imaat mnogu jak sponzor ama treba da se opredelat dali ke igraat vo reketot ili ke zemaat jaki suteri.

Semih Erden moze da bide najdominantniot centar vo Evropa,ama takov cutuk odamna ne sum videl.Koja tehnika i predospozicii ima,no dzabe koga nema pamet.Oguz Savaz e duboka rezerva a Aldemir "izbega" od NBA i mi e malce enigma.

Ovie drugite sto gi nabroja se trudat koj ke bide ponekonstanten.Preldzic e lider vo toj del.
Gordon genijalno se pravi,ama koga ide krajot se poseruva.Mu padna gzot i nemu.

Od nepoznatite Redding koj go zedoa od Alba Berlin.Startna dvojka a voedno i dobar igrac.Plej im e Wilbekin,talentiran ama neizdelkan se uste.:icon_mrgr:Prva sezona vo Evropa mu e ,pa normalno e.Go potpisaa Philadelphia na 4 godini i go izbrkaa brzopotezno.Ima potencijal,moze da bide poln pogodok.

Немој Ерден да го спомнуваш како добар кошаркар...:D, како дрвото играше во НБА само он знае. Дарушафака се гол кур, играчите таму играат за пари,вештачки, преку ноќ не бива ништо.

Немој Ерден да го спомнуваш како добар кошаркар...:D, како дрвото играше во НБА само он знае. Дарушафака се гол кур, играчите таму играат за пари,вештачки, преку ноќ не бива ништо.
Procitaj dobro sto napisav,da ne dojde do zabuni.:smirce:

Па реално никаде не го спомнав Ерден како главен или водач,туку цела центарска линија му е можеби у топ 3 во Европа...Се слагам за Ерден дека не е најинтелигентниот играч,но затоа ги имаат и другите погоре набројани :)

Иако имаат солидни кошаркари ме бидува ништо од нив, Звезда се подобра екипа и мислам дека вечер ќе изиграат одлично!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom