Инвестициски БУМ во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Јас лично сум приметил таква налепница на многу камиони и автобуси. А на доказ.мк има и слика.... Освен ако не веруваш дека е сечена и лепена :P

Секој автобус, секој македонски транспортен камион ги има залепено invest.com, тешко дека некој го нема видено. Можеби немаат заприметено оти дизајнот е очаен темно црвена боја со црни букви и не се приметува добро од далеку.

Јас лично сум приметил таква налепница на многу камиони и автобуси. А на доказ.мк има и слика.... Освен ако не веруваш дека е сечена и лепена :P
На доказ не ама тебе ти верувам.[DOUBLEPOST=1451242500][/DOUBLEPOST]Гентрем се огласи: По завршување на производствената хала, работниците ќе се вратат на работа

На доказ не ама тебе ти верувам.[DOUBLEPOST=1451242500][/DOUBLEPOST]Гентрем се огласи: По завршување на производствената хала, работниците ќе се вратат на работа
Е де знај ме, а до тогаш луѓето на воздух да живеат, сметките владата ќе ги плати... ?
Уште еднаш да повториме материјал.
Има оглас.
Понудата е да одиш три месеци во Украина и овде без прекин ќе си продолжиш да работиш. Прифаќаш
Вистината е, одиш во Украина, го трпиш таму ова од видеото (последни 30 сек) се со надеж дека ќе си со решен статус... НО се враќаш и начекуваш фабрика која уште не е ни почната да се гради (последните се вративме на 1/12 а тураа темели на 2/12) и поради нивното каснење со градба (кое на интервуата летоска беше најавено дека ќе е готово во декември а не тогаш почнато) сега некој ќе седи под трудот без никакви примања и пензиско.

Реков и ќе повторам, мило ми е за тие што ќе намаат прекин, ете ја имаа среќата зависно од позицијата за која се обучени и тоа што беа во првите групи, значи фатиле место додека наредните беа на обука, но и сите наредни се луѓе...

Друго нешто, она што го викаат има ~350 вработени. во нив се пресметани околу 170 кои моментално се под прв договор во Украина и преку 100 кои не се дел од операторите, (администрација, инжинери, итн...) останатите се тие што реално работат...

И што ако се огласил? И сега луѓето ќе живеат од водих додека се изгради халата, па таа ебана хала можат и една година да ја градат алооо.

Ако одиме по искуство од Кромберг, назад им е зимата. Отпрвин каша попара ке биди. Нема да знат кај терат, ке бркат , ке примат, сами ке бегат. И така едно две години отприлика.
После ко преживи причаче.

И што ако се огласил? И сега луѓето ќе живеат од водих додека се изгради халата, па таа ебана хала можат и една година да ја градат алооо.
Извини друже ако не разбираш што е пазарна економија.

Извини друже ако не разбираш што е пазарна економија.

Што има врска пазарната економија со некоректното управување со човечки ресурси? Демек пазарот налага да заебат неколку стотина луѓе да напуштат работно место по други фирми за да дојдат кај нив и после да ги остават на улица?

Што има врска пазарната економија со некоректното управување со човечки ресурси? Демек пазарот налага да заебат неколку стотина луѓе да напуштат работно место по други фирми за да дојдат кај нив и после да ги остават на улица?
А еве ти објасни зошто го направиле тоа? Веројатно сакале да се заебаваат?

А еве ти објасни зошто го направиле тоа? Веројатно сакале да се заебаваат?

Не сум им портпарол па да објаснувам во нивно име, само знам дека не е заради тоа што пазарната економија налагала така. Мој тип е дека некој пред избори сакал да се пофали со стотици нововработени иако немало создадено работни услови за такво нешто.

Не сум им портпарол па да објаснувам во нивно име, само знам дека не е заради тоа што пазарната економија налагала така. Мој тип е дека некој пред избори сакал да се пофали со стотици нововработени иако немало создадено работни услови за такво нешто.
Да да. Има логика. Најавата беше пред да има абер од избори а и да се знаело кога има и намерно да се правело тоа не знам како ќе успееш да добиеш политички поени со тоа што ќе настане ваква ситуација. Ни јас не сум портпарол но имаше официјално соопштение од фирмата кое дава објаснување. Грешката е нивна ако дале стриктно ветуање а не го исполниле.
Коментарот во врска со пазарно стопанство е во смисла дека ситуацијата се менува. Јас доаѓам во МК и викам планираме да вработиме 1500 вработени во следниве две години. Во меѓувреме се случува нешто во мојата фирма и носам одлука догодина место 700 да се вработат 500 луѓе. Опозиционите гомнари се појавуваат и викаат ете ветија не остварија. Луѓето што извисиле нормално дека се незадоволни и не ги интересира ни пазарна економија ни ништо - само сакаат работа. Нив ги разбирам.

Пак ли политика? Приватна инвестиција е, ало! Во се се меша политика, па дај малце отвори очи.

Пак ли политика? Приватна инвестиција е, ало! Во се се меша политика, па дај малце отвори очи.
Зошто тогаш власта се фали со вакви инвестиции кога почнуваат со работа?

А кога ќе рикнат е абе приватна инвестиција е..... квичи... кукај....

Зошто тогаш власта се фали со вакви инвестиции кога почнуваат со работа?

А кога ќе рикнат е абе приватна инвестиција е..... квичи... кукај....
А што треба да прават кога ќе влези компанија во Македонија? Да молчат?

Кога веќе ќе почне со работа приватната компанија, нема повеќе политика мешање, таа е приватна компанија и потезите што ги прави се нивни и само нивни.

А што треба да прават кога ќе влези компанија во Македонија?
Многу е едноставно да не собираат политички поени за тоа, зошто одглава им се удираат кога ќе рикнат. :)

Приватна инвестиција субвенционирана и со мои пари. Така да можам да мрчам кога нешто не чини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom