DarkWalker
Think globaly , Act Localy!!!
- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 1.209
- Поени од реакции
- 70
Како што гледам темава отиде во несакан правец т.е. врска нема со МЗТ.
Бидејќи прочитав премногу глупости на темава, морам да реплицирам.
Ајдуци се основани 1987 некаде во исто време со Комити, Чкембари...тоа беа почетоците во Македонија на таквите групи.
Ајдуци беа што беа некаде до 1996-1997 кога навиваа оригинално за Беласица, КК Неметали Огражден и ОК Струмица.
На Беласица Ајдуци во најтешките моменти немаше. Тоа сигурно.
И сега тука некои се палат и се прават дека откриле топла вода. Зошто бе ќутевте со Цедевита на -6 на пр. Фемили вчера покажаа навивање. И на што личи тоа глупирање, Гркот не платил кирија за штабот, ова не платил, она не платил? Идете заради Гркот или заради спортот? Плаќајте членарина и со тие пари организирајте се. Не се потпирајте врз клубот (клубовите) од Струмица.
Друго е ако некој т.н. воџа си сака ќар да прави, а манипулира со деца.
Разберете го ова како добронамерен совет од човек кој гледа многу пообјективно од вас.
@marcus:
ФЕНИ се на темелите на КК Тиквеш, клуб од Кавадарци кој е сепак име со традиција и од којшто излегле доста кошаркарски таленти низ историјата. Како што е Струмица во одбојката, така е Кавадарци во кошарката.
Потполно си во право .. пак ке го кажам истото што го кажувам цело време , кај Ајдуци нема организација , да се организират како треба и да има кој да ги води како што треба сигурен сум дека ке имаат успех . но сега никаде не одат , јас не ги бранам нив но несакам ни да ги напагат некои што се од Струмица , можи некој си гледа кар од клубот ама има некој и од срце што навиват ... Сигурен сум дека кога ке се смени генерацијата на Ајдуци , ( нови воџи , нови членови ) се ке биде поинаку ...
Барем сум оптимиста ако не друго