Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Како што гледам темава отиде во несакан правец т.е. врска нема со МЗТ.
Бидејќи прочитав премногу глупости на темава, морам да реплицирам.
Ајдуци се основани 1987 некаде во исто време со Комити, Чкембари...тоа беа почетоците во Македонија на таквите групи.
Ајдуци беа што беа некаде до 1996-1997 кога навиваа оригинално за Беласица, КК Неметали Огражден и ОК Струмица.
На Беласица Ајдуци во најтешките моменти немаше. Тоа сигурно.
И сега тука некои се палат и се прават дека откриле топла вода. Зошто бе ќутевте со Цедевита на -6 на пр. Фемили вчера покажаа навивање. И на што личи тоа глупирање, Гркот не платил кирија за штабот, ова не платил, она не платил? Идете заради Гркот или заради спортот? Плаќајте членарина и со тие пари организирајте се. Не се потпирајте врз клубот (клубовите) од Струмица.
Друго е ако некој т.н. воџа си сака ќар да прави, а манипулира со деца.
Разберете го ова како добронамерен совет од човек кој гледа многу пообјективно од вас.
@marcus:
ФЕНИ се на темелите на КК Тиквеш, клуб од Кавадарци кој е сепак име со традиција и од којшто излегле доста кошаркарски таленти низ историјата. Како што е Струмица во одбојката, така е Кавадарци во кошарката.

Потполно си во право .. пак ке го кажам истото што го кажувам цело време , кај Ајдуци нема организација , да се организират како треба и да има кој да ги води како што треба сигурен сум дека ке имаат успех . но сега никаде не одат , јас не ги бранам нив но несакам ни да ги напагат некои што се од Струмица , можи некој си гледа кар од клубот ама има некој и од срце што навиват ... Сигурен сум дека кога ке се смени генерацијата на Ајдуци , ( нови воџи , нови членови ) се ке биде поинаку ...
Барем сум оптимиста ако не друго :) и не треба да ги напагаме нив туку какви и да се членовите треба да се гордееме што имаме навивачка група ... :)

Потполно си во право .. пак ке го кажам истото што го кажувам цело време , кај Ајдуци нема организација , да се организират како треба и да има кој да ги води како што треба сигурен сум дека ке имаат успех . но сега никаде не одат , јас не ги бранам нив но несакам ни да ги напагат некои што се од Струмица , можи некој си гледа кар од клубот ама има некој и од срце што навиват ... Сигурен сум дека кога ке се смени генерацијата на Ајдуци , ( нови воџи , нови членови ) се ке биде поинаку ...
Барем сум оптимиста ако не друго :) и не треба да ги напагаме нив туку какви и да се членовите треба да се гордееме што имаме навивачка група ... :)

Епа ако некој од Струмица напаѓа некои работи, а и јас напаѓам, тоа не го работи од инает, туку бидејќи гледа неправилности.
Затоа, вие што сте си таму, дигнете си гласот и сменете некои работи. Кога ве напаѓаме, тоа го правиме за ваше добро, за да не изгледате смешно и глупо пред народот.
Знаеш...јас ги знам Ајдуци како група посветена на спортот, а не како оваа сега.

Епа ако некој од Струмица напаѓа некои работи, а и јас напаѓам, тоа не го работи од инает, туку бидејќи гледа неправилности.
Затоа, вие што сте си таму, дигнете си гласот и сменете некои работи. Кога ве напаѓаме, тоа го правиме за ваше добро, за да не изгледате смешно и глупо пред народот.
Знаеш...јас ги знам Ајдуци како група посветена на спортот, а не како оваа сега.

Ти реков и пак ке ти кажам не зависи од мене туку од Управата на Ајдуци , ти кажав дека кога ке се смени генерацијата на Ајдуци за некој 2-3 години се ке биде поинаку , но засега мислам дека се стои во место... а веке подолго време имаме во план форимрање на нова навивачка група (УЛТРАС СТРУМИЦА) која ке биде сосема различна од членовите и од стилот на навивање на Ајдуците и Секој кој сака да се зачлени ке си плака месечна чланарина и со фан шоп пред салата ...а со собраните пари ке се изработуваат шалови , дуксери и др фан реквизити само за членовите ... оние кои не планираат да допринесуваат за групата нека си бараат друга ...

Ти реков и пак ке ти кажам не зависи од мене туку од Управата на Ајдуци , ти кажав дека кога ке се смени генерацијата на Ајдуци за некој 2-3 години се ке биде поинаку , но засега мислам дека се стои во место...
Дај боже да е така и да опстанат во наредните 2-3 години Ајдуците и Гркот во клубот и најважното да се тргнат некои луге од Ајдуците кои баш им е гајле за Струмица од интерес се таму
А да ги префрли постовите некој кај темата Струмица таму да продолжиме:)

Е оваа е разликата што се јавува, меќу нашата навивачка група и можам слободно да кажам скоро сите останати групи. Кај нас нема пари, лични интереси значи нема, неможе да се направат пари од тоа, се навива за клубот од срце, затоа што сме болни за него, како што видовте вчера

nema da ve naprecam navivaci poradi mnogu pricini!!!! da ne nabrojuvam sega samo sakam edno nekoj od strumica da mi odgovori

ZASTO VCERA NA TRIBINA PEEVTE "OD GORCE PTEROV DO ZELEZNICA" (ako nekoj go znae skopje ke me svati za sto zboram) I ZASTO JA PEEVTE "VO NASETO MILO SKOPJE" (neli ste vie od strumica)

nema da ve naprecam navivaci poradi mnogu pricini!!!! da ne nabrojuvam sega samo sakam edno nekoj od strumica da mi odgovori

ZASTO VCERA NA TRIBINA PEEVTE "OD GORCE PTEROV DO ZELEZNICA" (ako nekoj go znae skopje ke me svati za sto zboram) I ZASTO JA PEEVTE "VO NASETO MILO SKOPJE" (neli ste vie od strumica)

Snosti jas ne beh so ajducite no sedev vednas tamu do niv , i mene ne mi bese jasno zosto se peese pesnata OD GORCE PETROV. . . no izgleda nekoj ja pocna pa site drugi trgnaaa po nego :) A VO NASETO MILO SKOPJE mislam deka ne se peeese tuku VO NASATA MILA MAKEDONIJA SKOPJE SELO IMA MZT TAMU IGRA. . . mislam deka bese taka a mozebi sum greska. pozz

Snosti jas ne beh so ajducite no sedev vednas tamu do niv , i mene ne mi bese jasno zosto se peese pesnata OD GORCE PETROV. . . no izgleda nekoj ja pocna pa site drugi trgnaaa po nego :) A VO NASETO MILO SKOPJE mislam deka ne se peeese tuku VO NASATA MILA MAKEDONIJA SKOPJE SELO IMA MZT TAMU IGRA. . . mislam deka bese taka a mozebi sum greska. pozz
nekako ne mi ide ritamot eve 15 min probuvam da si ja zapeam ali ne mi ide...... baska vcera ne slusnav ja makedonija tuku skopje i ne samo jas cela tribina i zatoa i se smeevme

хахахахахаха се згазив....хахахахах. „од ѓорче петров до железница“....си мислиш со фершпед играт па ја пеат таа песна...е ова драги колеги не ви требало дефинитивно. ;)

Чекајте малку, овде се работи за Ајдуци vs. Family или Струмица 2005 vs. MЗТ Скопје а? ке ми објасни некој, зошто никој не зборува за утакмицата, туку се зборува за кој како навивал?

А што има толку да се каже за утакмицата? Изгубија МЗТ како што и се очекуваше затоа што се класа подоле од Струмица. Тоа е тоа.

nekako ne mi ide ritamot eve 15 min probuvam da si ja zapeam ali ne mi ide...... baska vcera ne slusnav ja makedonija tuku skopje i ne samo jas cela tribina i zatoa i se smeevme

Epa probaj bez mila , Vo nasata makedonija skopje . . . taka mislam deka ke fatis ritam , no ti velam iskreno ne go slusnav toa deka peele vo naseto milo skopje mozebi jas gresam a mozebi i vie :) pozz

Чекајте малку, овде се работи за Ајдуци vs. Family или Струмица 2005 vs. MЗТ Скопје а? ке ми објасни некој, зошто никој не зборува за утакмицата, туку се зборува за кој како навивал?

Затоа што утакмицата беше во сенка на навивањето

Epa probaj bez mila , Vo nasata makedonija skopje . . . taka mislam deka ke fatis ritam , no ti velam iskreno ne go slusnav toa deka peele vo naseto milo skopje mozebi jas gresam a mozebi i vie :) pozz
Vo makedonija nasa mila . Eve ja solucijata kvantnava fizika sto probuvavte da ja resite :pos2:

не само ти и другите што се смеевте таму, и ја се смеев и тие до мене што беа... Незнам што мешат комити , боки13ка и ред други... изгледа се ве помешале :Р

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom