Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
ако не споредуваш со Гате 13 и со ред други ултраси поарно не се ни мачи, никојпат навивачка група од Македонија нема да биде на нивно ниво.
Точно...и жално

Ај вака јас да ви кажам онака за Ајдуци она што можев да го видам вчера.
Дечко со мегафон веројатно не сваќа дека е во Струмица а не во Милано..по се изгледа дека и не доглдува баш добро пошто до него има 50 луѓе а не 5 000 кои може да се разберат само со мегафон...
До него деца од 14-16 години ран пубертет со дрекави гласчиња-кога би се слушнале како звучат би престнале да пеат одма
Песни,,Јас сум луд јак Струмички манијак,,21 век сме алоооо народ ви се смее кога пеете такви глупости,,Да даде господ да се врати 63,, со ова се докажува дека сте слуги на Чкембари а успеаа да ве научат само како се мрази Скопје...Лево од нас имаше една група дечки изгледа ви се главни градски фаци така дотерани средени(во споедба со Ајдуци) и цело време провоцираа на почетокот ме извадија од контакт и серизно тргнав да правам екцес ама милицаецот ме погледна и со поглед ми кажа''нема да се вратиш цел домаsd''..ако некој од вас бил со нив нека се каже да можам да се допцујам овде пошто не стасав вчера се да му кажам.
Очекував многу повеќе вчера ама така ми е мене кога верувам на Кољо СР МКД кога ми се фали со некоја атмосфера, пошто ипак ние имамем различно сфаќање за тој поим.

Ај вака јас да ви кажам онака за Ајдуци она што можев да го видам вчера.
Дечко со мегафон веројатно не сваќа дека е во Струмица а не во Милано..по се изгледа дека и не доглдува баш добро пошто до него има 50 луѓе а не 5 000 кои може да се разберат само со мегафон...
До него деца од 14-16 години ран пубертет со дрекави гласчиња-кога би се слушнале како звучат би престнале да пеат одма
Песни,,Јас сум луд јак Струмички манијак,,21 век сме алоооо народ ви се смее кога пеете такви глупости,,Да даде господ да се врати 63,, со ова се докажува дека сте слуги на Чкембари а успеаа да ве научат само како се мрази Скопје...Лево од нас имаше една група дечки изгледа ви се главни градски фаци така дотерани средени(во споедба со Ајдуци) и цело време провоцираа на почетокот ме извадија од контакт и серизно тргнав да правам екцес ама милицаецот ме погледна и со поглед ми кажа''нема да се вратиш цел домаsd''..ако некој од вас бил со нив нека се каже да можам да се допцујам овде пошто не стасав вчера се да му кажам.
Очекував многу повеќе вчера ама така ми е мене кога верувам на Кољо СР МКД кога ми се фали со некоја атмосфера, пошто ипак ние имамем различно сфаќање за тој поим.

Како прво...на таа утакмица вчера не ни беа сите Ајдуци....барем не беа тие што знаат да направат атмосфера.
Второ....На што акл беше да одаш да се тепаш со дечките одспротива...ги знам лично...верувај ми можеа на место да те оставаат.
Трето...Другпат не верувај на Колето оти он само така пише, не ни беше на утакмица.
И за крај...ако сакаш да видеш вистинска атмосфера...дојди во Вторник со Локомотив.:wink:

Viktoranius јас не бев во можност да одам на кошарка оти не сум во Струмица , за кој дечки станува збор ?

Како прво...на таа утакмица вчера не ни беа сите Ајдуци....барем не беа тие што знаат да направат атмосфера.
Второ....На што акл беше да одаш да се тепаш со дечките одспротива...ги знам лично...верувај ми можеа на место да те оставаат.
Трето...Другпат не верувај на Колето оти он само така пише, не ни беше на утакмица.
И за крај...ако сакаш да видеш вистинска атмосфера...дојди во Вторник со Локомотив.:wink:

marcos аЈ сега кажи ми дали toa вчера беа Ајдуци во споредба со ова ?

ajduci.jpg

Е тука се гледа големината на навивачката група :wink: Значи и вие сте како СРВ, се собирате само за големи настани како финале и натпревари во Европа. Ем срамота, да дозволат ТИЕ ЛУЃЕ ШТО ЗНААТ ДА НАПРАВАТ АТМОСФЕРА, да дојде едно автобусче од Скопје и да ви ги остави децата сами да се надвикуваат со една од најпопуларните групи во МКД. Епа извинете, во овој случај неможам да ве наречам ни навивачка група, а не па да ве ставам во споредба со нас

Не бе вчера беа деца..нели ти е јасно..не си бил не си видел..
А сликата што си ја постирал од натпреварот со Цедевита не покажува ништо...организациската способност на една навивачка група не се гледа од тоа..јас моето мислење ќе го сменам кога нема да се лутите на управата кога нема да ви даде шалови ако не ви обезбеди превоз ..или слични работи што се смешни...во моментот кога една група во Македонија ке има разработен систем на маркетинг и сама сеге ќе се финансира ..со утрврден број на членство (полнолетно)тогаш ќе прајме муабет..
Ако навистина навиваш за Звезда(по аватарот) тогаш ти е јасно...
Ајде вака кажи ми една песна наменета на вашиот омилен клуб..освен оние во кои им предвудувате несреќи и ја покажувате културата(најлошата на струмица) кон другите навивачки групи..

Јас знам дека Ајдуци не се организирани добро , и ред други работи , туку тргнав против тебе затоа што ти си од Струмица а сепак одиш против нив , тоа мене ме испровоцира ... ние треба да сме барем срекни што има некој што ја поттикнува атмосферата на натпреварите како што прават во другите градови , Што да не Лозари подобри се од Ајдуци па никој кавадарчанец не кажал лошо за нив ... исто и со Чкембарите само кај нас го има тоа ... И не ме свакај грешка јас ти зборувам едно ти цело време ми ја вракаш темата какви биле Ајдуците и што правеле .јас ти викам да спазиш од каде се а не какви се... капираш ?

Биле сите или не пак ке си пеевте глупи песни и пак ке бевте смешни со тоа што 500 души кога трекаат глупости е полошо него 50..
За тие од десна страна дали ке ме оставеле на место или не не можеш да кажеш пошто не се знаеме од кај знаеш можда сум билдер и тренирам аикидо и носам пиштолsd
За вторник не можам да идам пошто мразам автобуси не поднесувам пат а и пак на ветувања за ''пеколни атмосфери'' од вас не верувамsd

Биле сите или не пак ке си пеевте глупи песни и пак ке бевте смешни со тоа што 500 души кога трекаат глупости е полошо него 50..
За тие од десна страна дали ке ме оставеле на место или не не можеш да кажеш пошто не се знаеме од кај знаеш можда сум билдер и тренирам аикидо и носам пиштолsd
За вторник не можам да идам пошто мразам автобуси не поднесувам пат а и пак на ветувања за ''пеколни атмосфери'' од вас не верувамsd

Абе тебе не те знам ама дечкиве ги знам.
Ај стига одам офтопици веќе.:wink:

Никој не го негира нивниот придонес кон успесите на клубот..и јас сум горд со овој клуб...ама пред некои работи неможе да се затвараат очи. И сето тоа за да видам нешто подобро..Синоќа навивачите на МЗТ беа подобри..за жал. А вашата лоша организациска способност го направи тоа..и што е тука преувеличано, и некоректно... на дерби не се доаѓа со 50-100 навивачи од кои половината се буквално деца...
Лозари!? Не се зафаркавај...па не ги критикуваат веројатно затоа што се задоволни со тоа што го имаат...

Никој не го негира нивниот придонес кон успесите на клубот..и јас сум горд со овој клуб...ама пред некои работи неможе да се затвараат очи. И сето тоа за да видам нешто подобро..Синоќа навивачите на МЗТ беа подобри..за жал. А вашата лоша организациска способност го направи тоа..и што е тука преувеличано, и некоректно... на дерби не се доаѓа со 50-100 навивачи од кои половината се буквално деца...
Лозари!? Не се зафаркавај...па не ги критикуваат веројатно затоа што се задоволни со тоа што го имаат...

А ние не сме задоволни така ? Е што сакате повеке ?

Па јас знам дека има слаба организација , кога се оди на гости дали оди некој член на Ајдуци што има помалку од 17 год ? Исто и за Фемили важи и за сите други ... и кај нив во Јане Сандански пола се деца ... сум бил и со нив , али Батињата знаат да навиваат за разлика од нас ...

но тоа вчера ти ако го сметаш за дерби незнам тогаш што е со Фени и Фершпед ...

Па кој репер се Лозари да се споредуваш со нив ..со тоа неможеш,и не смееш да бидеш задоволен...
Едно дерби не се мери според моменталниот квалитет на една екипа..туку според според името кое го претставува...а ако не се променило нешто во мегувреме тогаш МЗТ и Работнички беа и се поим за традиција во мак.кошарката..Фени се без историја...

Како што гледам темава отиде во несакан правец т.е. врска нема со МЗТ.
Бидејќи прочитав премногу глупости на темава, морам да реплицирам.
Ајдуци се основани 1987 некаде во исто време со Комити, Чкембари...тоа беа почетоците во Македонија на таквите групи.
Ајдуци беа што беа некаде до 1996-1997 кога навиваа оригинално за Беласица, КК Неметали Огражден и ОК Струмица.
На Беласица Ајдуци во најтешките моменти немаше. Тоа сигурно.
И сега тука некои се палат и се прават дека откриле топла вода. Зошто бе ќутевте со Цедевита на -6 на пр. Фемили вчера покажаа навивање. И на што личи тоа глупирање, Гркот не платил кирија за штабот, ова не платил, она не платил? Идете заради Гркот или заради спортот? Плаќајте членарина и со тие пари организирајте се. Не се потпирајте врз клубот (клубовите) од Струмица.
Друго е ако некој т.н. воџа си сака ќар да прави, а манипулира со деца.
Разберете го ова како добронамерен совет од човек кој гледа многу пообјективно од вас.
@marcus:
ФЕНИ се на темелите на КК Тиквеш, клуб од Кавадарци кој е сепак име со традиција и од којшто излегле доста кошаркарски таленти низ историјата. Како што е Струмица во одбојката, така е Кавадарци во кошарката.

ФЕНИ се на темелите на КК Тиквеш, клуб од Кавадарци кој е сепак име со традиција и од којшто излегле доста кошаркарски таленти низ историјата. Како што е Струмица во одбојката, така е Кавадарци во кошарката.
Дај Струмикс па не поентата колку време си тука, туку што си освоил..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom