Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
имам малолетник и 1днаш сум осуден кривично дело,условно дали имам досие?
Cim si krivicno gonet imas 100% dosie, pa uste te osudile uslovno ova tvoevo mi lici na obicna zaebancija,deneska ako se isprdis glasno na ulica odma dosie ti otvoraat.
ме осудија условно пошто бев малолетник и ми беше прво дело

Условната осуда се брише од казнената евиденција по една година откако ќе помине времето за проверка ако за тоа време осудениот не стори ново кривично дело.

Условната осуда се брише од казнената евиденција по една година откако ќе помине времето за проверка ако за тоа време осудениот не стори ново кривично дело.
Da no kaj nas vo MK treba sam da si podnese molba za brisenje inaku si stoi vo evidencija. Nasa mila Makedonija :)

ROMA ROMA ROMA

Da no kaj nas vo MK treba sam da si podnese molba za brisenje inaku si stoi vo evidencija. Nasa mila Makedonija :)

ROMA ROMA ROMA
за влез ми е за во војска,затоа иначе не се замарам, 2 имам досега мислам кривични за тепачка,малолетник коа бев,сеа дали може да се бришат незнам

за влез ми е за во војска,затоа иначе не се замарам, 2 имам досега мислам кривични за тепачка,малолетник коа бев,сеа дали може да се бришат незнам

Епа они автоматски нели се бришат по извесен број на години,3-4-5 години,колку беше..

Епа они автоматски нели се бришат по извесен број на години,3-4-5 години,колку беше..
Od iskustvo na drugar vi kazuvam deka treba da se brisat ama nikoj ne se ni obiduva da brise, na nego za ukradena jakna na 15 godini posle imase na 28 god tuzba za navodna krazba i ne mu bese izbrisano pa advokatot na sud morase da bara toa da se otfrli kako nerelevantno i on odma otide da podnese baranje za da mu se izbrise od evidencija.

ROMA ROMA ROMA

Сакам да прашам што се случи со законот за откуп на државно земјиште? Јас живеам во зграда и знам дека требало да се соберат потписи од сите станари ама нашата зграда го промаши рокот за тоа. Дали рокот е продолжен? И како треба уствари да се плати тоа? Кај можам да прашам?

Sent from my E2105 using Tapatalk

Доколку со ревизија се укине правосилна пресуда и предметот се врати на повторно судење дали односно на кој начин ќе се вратат платените судски и адвокатски трошоци од предходната постапка на странката која успеале во ревизијата ?

Улицата на која што живеам е прилично теснa, широка е точно колку да се разминат 2 коли без проблем. За да си ја изнесам колата од дворот, потребно ми е нормално чист простор во ширина на портата. Проблемот е што е "прометна" улица и преку ден многу луѓе доаѓаат и паркираат на улицата и често се случува да има паркирана кола, не точно пред мојата порта туку од другата страна на улицата што ме оневозможува да си ја извадам колата од двор кога имам потреба.

Кои се моите права во случајов? Смеам да повикам полиција и пајак служба, доколку нормално не знам кој е паркиран, а немам залепено знакче за забрането паркирање? Доколку на портата залепам знакче за забрането паркирање, тоа се однесува на просторот само пред мојата порта или и другата страна на улицата и дали е тоа основ да повикам полиција?

upload_2015-12-10_11-46-58.png

Сликовито објаснето :)

@BilboBaggins најсликовито: можеш да си пцуеш и никому ништо. Кај мене скоро на врата се застанати. Не пајаци, не сообраќајци...џабе. Последниот пат им кажав пред полиција: следен пат хебла ќе добиете... И пак е истото.

Улицата на која што живеам е прилично теснa, широка е точно колку да се разминат 2 коли без проблем. За да си ја изнесам колата од дворот, потребно ми е нормално чист простор во ширина на портата. Проблемот е што е "прометна" улица и преку ден многу луѓе доаѓаат и паркираат на улицата и често се случува да има паркирана кола, не точно пред мојата порта туку од другата страна на улицата што ме оневозможува да си ја извадам колата од двор кога имам потреба.

Кои се моите права во случајов? Смеам да повикам полиција и пајак служба, доколку нормално не знам кој е паркиран, а немам залепено знакче за забрането паркирање? Доколку на портата залепам знакче за забрането паркирање, тоа се однесува на просторот само пред мојата порта или и другата страна на улицата и дали е тоа основ да повикам полиција?

Прегледај го приврзокот 134402

Сликовито објаснето :)
Kje si viknes pajak sluzba, kje go podignat voziloto. E sega za da ima efekt toa kje go napravis nekolku pati po red i kje se naucat deka tuka pajak sobira i nema sansa da se parkiraat. Ako tolku sakas zemi si znak eden od onie za pajak i teraj si. Isto taka kolku za info, bilo kade da si ako vidis nezakonski parkirano vozilo slobodno mozes da prijavis.

ROMA ROMA ROMA

на 2 септември сум одјавен од фирмата АрцелорМиттал и пријавен во завод.
Добив отказно решение во мај-јуни месец но до 2 септември имав отказен рок,за кое време не одев на работа бидеиќи ќе сум ги вознемирувал? 3-4 месеци бев платен.
Не тужев,ниту пак се консултирав некаде за тоа.
После колку време по престанок на работниот однос може да поднесам тужба во суд.
Може да препорачате и адвокат или правник.
На последниот приговор до фирмата за случајов не добив од нив одговор.
Благодарам.
реприза, по 2 недели

Имаме викендица која не е легализирана сеуште. Земјиштето се води на татко ми, 2ца чичковци и баба ми која е почината. Сакаме да ставиме саат за струја во викендицата. Размислував нешто, па ако некој е запознат со оваа проблематика, да даде некој совет. Едниот чичко има стар саат кој го користел во неговата продавница која е затворена одамна. Саатот се води на негово име. Ме интересира дали е можна следнава ситуација. Го ставаме неговиот саат, сметките идат на негово име, ја легализираме викендицата на негово име(претходно знам дека мора делот од баба ми да го земи едниот чичко бидејќи така се договориле), откако ке добиеме решение за утврдување на правен статус, чичко ми да му ја остави викендицата како поклон на татко ми (дали во тој случај автоматски се менува и сопственикот на саатот или и за тоа треба да се поднеси барање до ЕВН и да се плати за таа услуга?). За приклучок на струја мислам дека бараат 500 евра, е сега за поклон не знам колку би се платило. Прво дали е можно ваква варијанта? И ако е, после тоа ќе правиме математика која варијанта е поефтина :D

Веднаш разгледувај други можности, оваа варијанта нема да ви пројде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom