Алистер преставува закана за ЏДС особено ако тој се бори како против стипе. Ама Алистер има проблем против јаки нокаут мајстори така да ЏДС има шанса во секој момент дс го нокаутира. Оверим не е толку моќен како шо беше пред неколку години и мислам дека нема да можи со сила да доминира протиц џуниор, ама затоа очекувам да има повеќе кардио.
Баш то сакав и јас да го кажам

Да, Дос Сантос изјави дека променил многу нешта кај себе, а тоа го видовме во борбата против Стипе.
Стипе не беше агресивен и одеше на поени исто како и Дос Сантос, али Оверим не верувам да игра во тој стил, и затоа мислам дека Џуниор мора малку поагресивно оти инстантно можи да биди пратен на спиење.
Една многу позитивна ствар за Џуниор е то шо Алистар не е некој граунд мастер и ретко пробува да собори противник на земја, а и да проба... Дос Сантос има добар тејкдаун дифенс, така да борбава ја гледам на нозе.
И двајцата имаат тешки раце, то е факт. И секој еден удар можи да биди КО удар.

Друга работа... Алистар ти е доста непредвидлив бе, можи да победи кога не очекуваш, а и да изгуби кога не очекуваш (пр. Травис).
А не се служувам баш за кардиото од Алистар, и тој е слоу ес фак после втора рунда.
Јебига, ја би за Џуниор шо знам... мава типот бе!