НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако не игра Thompson вечер, ми се чини дека има големи шанси да падне GSW. На гости, на back 2 back, после 2 продолженија со стартните 2ка и 3ка повредени...

Милвоки игра слабо сезонава ама не е воопшто наивна екипа. А и онака јасно е дека не толку до противникот, колку што е до самите Голден Стејт. Ќе изгубат тогаш кога тие ќе одиграат слабо. Може реално да им се случи против било која екипа.[DOUBLEPOST=1449954612][/DOUBLEPOST]

И асистенциите не ги ззаборавај :) 8 на број.

Ме мрзи сега да барам за точно колку има, ама ова еден од ретките 5x5 натпревари во историјата. И тоа 24/11/8/5/5

Реално Green сезонава засега е топ 10 играч во НБА. И веројатно прв фаворит за дефанзивец на годината откако за влакно му избега лани таа титула.

Тој е главната причина зошто таа ниска постава на Голден Стејт која ги гази противниците (Curry/Thompson/Iguodala/Barnes/Green) може да функционира бидејќи и порај висина за ниско крило, може ефективно да игра како центар. А за таа постава засега никој не нашол решение, нема ниту една екипа план за против игра. Ако не најдат до плејофот и ако се овие играчи здрави, GSW ќе се прошетаат низ до титулата со оглед дека ќе можат да си дозволат да и даваат на оваа постава многу поголема минутажа заради поголемиот одмор меѓу натпревари.
Се согласум со тебе за се, само што мислам дека нема туку така да се прошетаат до титулата, сан антонио можат и тоа како да ги тепаат

Ако не игра Thompson вечер, ми се чини дека има големи шанси да падне GSW. На гости, на back 2 back, после 2 продолженија со стартните 2ка и 3ка повредени...

Милвоки игра слабо сезонава ама не е воопшто наивна екипа. А и онака јасно е дека не толку до противникот, колку што е до самите Голден Стејт. Ќе изгубат тогаш кога тие ќе одиграат слабо. Може реално да им се случи против било која екипа.[DOUBLEPOST=1449954612][/DOUBLEPOST]

И асистенциите не ги ззаборавај :) 8 на број.

Ме мрзи сега да барам за точно колку има, ама ова еден од ретките 5x5 натпревари во историјата. И тоа 24/11/8/5/5

Реално Green сезонава засега е топ 10 играч во НБА. И веројатно прв фаворит за дефанзивец на годината откако за влакно му избега лани таа титула.

Тој е главната причина зошто таа ниска постава на Голден Стејт која ги гази противниците (Curry/Thompson/Iguodala/Barnes/Green) може да функционира бидејќи и порај висина за ниско крило, може ефективно да игра како центар. А за таа постава засега никој не нашол решение, нема ниту една екипа план за против игра. Ако не најдат до плејофот и ако се овие играчи здрави, GSW ќе се прошетаат низ до титулата со оглед дека ќе можат да си дозволат да и даваат на оваа постава многу поголема минутажа заради поголемиот одмор меѓу натпревари.

Олејџуван има најмногу такви 5х5 и Кириленко мислам дека е еденствен со повеќе такви. Има уште 6-7 вакви играчи, ја имам сретнато статистикава кога се пензионираше Кириленко.

Rose so MVP frizura :vozbud:

12313728_1038255606226970_4604405191706034516_n.jpg

Чикаго како сапун да имаат на рацете..100 пати им се излизга топката..:D :confused:

Хорнетс-Бостон аууу каква утакмица..:drk:

Последно уредено:
Ќе стартува Клеј, ќе видиме колкава минутажа ќе има. Само да не се заебат и да се доповреди.

Клеј е многу лош вечерва, а и на Кари не му оди шутот за 3, ама пак имаше доста добри влезови. Не знам зошто го остави Богут на клупа, имаше три блокади во трета четвртина, ги растураат во рекет.

Толку е. Повеќе играчи разиграни кај Милвоки, Монро, Мејо во прво полувреме, Картер-Вилијамс во второ, плус Јанис (не можам презимето :D ).

Цццццццц :place::place:

Ако не се лажам минатата сезона Милвоки исто им ја прекинаа серијата од 18-19 победи на Атланта

Цццццццц :place::place:

Ако не се лажам минатата сезона Милвоки исто им ја прекинаа серијата од 18-19 победи на Атланта
Сеа кажа коментаторот, во 72ра им ја прекинале серијата на Лејкерс од 33 победи.

Бреј, се израдуваа ко да добиле утакмица у плеј-оф. :D

Сеа е битно само ГСВ да не паднат на психа, се знаеше дека кога-тогаш ќе заврши серјата. Е сеа јбг, сакаа да дојдат до 34 ама не успеаа. Секако ќе бидат први. Прва утакмица сезонава под 100 поени и ете се прекина серијата. И вечерва и вчера вечер многу лошо шутираа, ептен потрошени шутеви за 3.

Беше јасно дека ќе ги фати замор, поготово после синоќешните 58 минути. Баш Кари кога ја даде последната тројка сеа, го дадоа у кадар и се виде дека е заморен. Да, они се јаки атлети, али имаат душа луѓето. :)

Последно уредено:
И на Лејкерс серија од 30+ победи имаат прекинато :D Одлични, одлични, Antetokounmpo со прв трипл дабл

Прва утакмица да ги глеам..Прва изгубена..Пу каков малер сум...:yid:

Се согласум со тебе за се, само што мислам дека нема туку така да се прошетаат до титулата, сан антонио можат и тоа како да ги тепаат

Погрешно ме сфати. Не реков јас дека сигурно ќе се прошетаат, туку дека ако никој не најде решение за таа постава ќе се прошетаат. Сан Антонио можеби и ќе најде решение. Имаат шанси со Leonard на Curry и Aldridge на пост против некој од пониските играчи на GSW. Ама засега ниту една од екипите против кои играа сезонава не покажа никакви шанси за игра против оваа екипа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom