Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.
Заради искуството на Евра ок, да го мењаше Шо на одредени утакмици ама дека ќе ја изиграл истата сезона како во Јуве, морген тоа. Баш поради овие причини, автобуска станица стана, кој стигна го замина.

За другиве играчи па залудно е да се коментира, гледам Барса, Реал, Баерн, Атлетико итн копја кршат за Џоница, Кагава и Чичарито.

Сакав да остане како бекап за Шо, апсолутно. Многу ке ни се најдеше во ваква ситуација, али бавен лев бек како прва опција? Ивановиќ уште ги сонува сите брзи крила од ПЛ.

А за Рајан Бенет шо го бутна Санчез во дупката, за него не треба казна, анонимус е он.

Се сложувам,многу попедерски и поопасен потег беше тоа.

А за Рајан Бенет шо го бутна Санчез во дупката, за него не треба казна, анонимус е он.
Скоро секогаш ги гледа судијата тие потези. Ако не го казни за време на натпреварот( според мене за вакви работи треба жолт ), неможе после тоа. Па лани Арнаутович му измести рамото на Дебуши, го тресна од рекламите.. и не беше казнет.

@NomoregameS Де брат појасни кој темели ги постави ЛВГ, не напаѓам или провицирам туку чисто онака муабет правам.

Ѓубрето го исфрли ѓубри купи, со исклучок на некои играчи. Дармиан е просек играч и секоја утакмица прави жолт, Депај се изгуби, Шо со нога скршена нога поима немаш како ќе игра кога ќе се врати( дај боже да биде како Ремзи наш само он на негова позиција), Руни не е тоа што беше поради тоа што остаре(не до толку) и сега уште побрзо ќе се здебелува за време на летни паузи, Швајни е стварно класа играчиште ама на 31 година го купуваш уште колку очекуваш да игра?
Керик е исто стар.

Ерера според мене им е најдобар играч во цела средина он го пушта еднаш во 5 утакмици.
За Блинд лани испадна статистика дека секогаш топката ја дава лево или десно кога игра дмф, а и како дмф играч не е играч за тим како Манчестер.
Рохо една игра 50 не игра.
За Фелаини мислам дека нема потреба да правам муабет.
Ди Мариа и они незнаат за што го купија. Онака колку да вртат парите.

Единсвени добри потези што ги направи му се: задржувањето на де Геа, Смолиг што го направи играчиште, Шнајдерлин и Марсијал.

Фрлија во вода преку 300милиони, купија на секоја позиција по тројца играчи и пак ништо не направија.
Летово они требаше да си запнат за Отаменди па дури и 2пати да го преплатат барем во одбрана наредни 3-4 години да им биде мирна главата. Вака сега пак мораат да му бараат партнер на Смолинг.
Според мене само ДМФ позиција им е решена на долгорочен план.

Може грешам може не, ќе видиме на крај на сезона.

Де Геа не го задржа, остана поради глупост. Мата е добар во Јунајтед, Блинд е добар само уште има бубачки во главата и некогаш делува ко да не знае кај тера. Смолинг е супер дефанзивец, Фелаини е одличен играч само што Ван Гал појма нема што прави со него.

@squirrel Што е мата добар бе ? Колку пати си го гледал годинава ?
Заради него на Дармијан му го испија мозокот кога играа со нас, дефанзивно е прелаб.
Плус годинава позади него стојат Керик и Шнајдерлин нема потреба да се грижи за дефанзива кога игра плеј, требаше на Маријал и на Руни да им дели топки како од шала.

Де Геа не го задржа, остана поради глупост. Мата е добар во Јунајтед, Блинд е добар само уште има бубачки во главата и некогаш делува ко да не знае кај тера. Смолинг е супер дефанзивец, Фелаини е одличен играч само што Ван Гал појма нема што прави со него.
Како би го искористил ти Фелаини ?

Фела може да биде корисен играч кога игра втор напагач и спушта топки на Марсијал и Руни, само што ЛВГ го злоупотребува тоа и игра цела утакмица така не знае да искомбинира идиотот. На овој начин може да биде корисен ама кој кур ? Ова ти е Стоук игра, не на тим што би требало да се бори за врвот. Уште од аут да почнат да му ја фрлаат на Фела и може да се каже дека сме мид-тејбл тим со него во игра, вака сме 90%.

Фелаини да игра позади напад и да втрчува при нафрлања, доволно е висок и снажен. Фелаини убаво знаеше да навлече и да држи играчи на него со што ослободуваше простор за другите и плус добро се снаоѓа од страна.

@Ace-Snake не сум го гледал којзнае колку, 5-6 утакмици сезонава и плус 2 ЛШ. Што знам, мене не ми е толку пропаст ко што го правите. Не е исклучителен играч ама знае да се снајде. Тоа што Јунајтед сезонава играат тапа колективно не дозволува да дојдат до израз некои играчи.

Мене Блинд ми беше еден од поомилените играчи од Ајакс и мислев дека во Јунајтед ќе си игра на своја позиција ама го сменија и нема нешто напреднато детето.

Фелаини да игра позади напад и да втрчува при нафрлања, доволно е висок и снажен. Фелаини убаво знаеше да навлече и да држи играчи на него со што ослободуваше простор за другите и плус добро се снаоѓа од страна.

@Ace-Snake не сум го гледал којзнае колку, 5-6 утакмици сезонава и плус 2 ЛШ. Што знам, мене не ми е толку пропаст ко што го правите. Не е исклучителен играч ама знае да се снајде. Тоа што Јунајтед сезонава играат тапа колективно не дозволува да дојдат до израз некои играчи.

Мене Блинд ми беше еден од поомилените играчи од Ајакс и мислев дека во Јунајтед ќе си игра на своја позиција ама го сменија и нема нешто напреднато детето.
Моментално во Манчестер Јунајтед има многу играчи кои се изместени од својата позиција заради ебената филозофија на кретенот на клупа. Џабе е да барате поединечна вина во одреден играч кога колективно играчите кои мислевме дека годинава ќе бидат столбот на тимот паднаа од форма и се екстремно лоши плус некои кои уопште не играат поради тактиката која ја вметна Ван Гал. Блинд и Фелаини се просеци и толку им е можноста без разлика на која позиција играат, тие можат да бидат играчи само за на клупа и ништо друго. За Мата,Мемфис,Дармиан,Ерера посебно е друга приказна. Тие се едноставно жртви на глупата замисла на игра на кретенот Ван Гал.

@squirrel
Би сакал да го имаш Фелаини во тим и да играте таков фудбал ?
Корисен е за Евертон и остала мид-тејбл багра, нема што да бара во клубови од горниот дел.

Да не остана Де Геа у Јунајтед по игром случаја, сега ке ја бара(в)ме главата на Ван Гал.

За Отаменди еднаш викате цар бил, еднаш викате киксер бил, ги коштал Сити. :) Последниве неколку утакмици повеќе негативни коментари има за него отколку позитивни. Знаете што значи 50 милионско засилување киксови да прави?

На Смолинг му треба партнер во одбрана кој ќе знае да игра со топка. Џонс е токму тоа ама братот уште пауза поради вошки што не зел.

@squirrel Напротив, Блинд е покорисен од Фелаини иако и тој е за клупа, што ја и грееше кога целиот тим беше комплетен. :) Али во секој тим мораш да имаш барем еден таков пур пена играч кој знае солидно да изигра кога ќе си во криза со играчкиот кадар. Нешто како О`Шеј само што овој знае да игра со топка и да пушта пасови.

Кој би влегол во прв тим?
Кој?
Рафаел е миленик на сите навивачи,остави срце на терен кога и да играше меѓутоа има проблеми со повреди,во 5 години игра по 2 утакмици,тоа е џабе трошење на пари на одреден играч.Сличното ќе го снајде и Џонс ако не се среди.
Немања Видич?Како да игра Видич кога е остарен и нема веќе во него ни брзина ни цврстина што ја имаше во минатото.
Еванс?Еванс што не може во ВБА да одигра 2 натпревари како што треба,Еванс што цел живот беше под водство на Фергусон и учеше од можеби најдобрите дефанзивци што ги имал Јунајтед и не успеа да се наметне никако,киксер невиден.
Евра е икона на клубот меѓутоа прегоре,изигра милион утакмици плус на таа бековска позиција играчите најмногу се трошат,немаше веќе што да понуди во ПЛ.Иванович го гледате во Челзи?Епа тоа ќе беше и со Евра.
За Нани,Кагава и Велбек ннема што да се збори многу,џабе трошење на време е.
РВП беше продаден од неговиот втор татко,тоа не ви збори нешто?

Јанузај е на позајмица,и ќе се врати во клубот.
Чикарито?
Кој е тој напаѓач во 2015 година со метро и дваесет?Нема никаква контрола,а сака да игра прв тим.
Му беа дадени шанси многу на него од страна на ЛВГ,со Клуб Бриж не можеше гол да даде.
Нека фура во Германија против Фрајбург и Шалке слободно.
П.С
Само да си кажам,Сколс до некаде ајде во ред е да збори,ама Овен?
Кој фактор е Овен?

ЛВГ направи огромна работа за тимот,воведе дисциплина,исчисти ѓубрето што беше и прави темели на екипата.
Сите што мислеа дека ќе освои Јунајтед ПЛ и ЛШ уште одма гадно се лажеа.
Единствен проблем на ЛВГ се трансферите што верувам ќе ги среди уште во јануари.
П.П.С
Навивачите имаат преголеми очекувања,па после остануваат разочарани кога нема да им бидат исполнети истите.
пИс
Нема да го коментирам твоево образложение, мене поентата мо беше дека лвг по свое ибедување ги продаде тие играчи и сега треба да си трпи ремет ама и вие што го поддрживавте(те). Нејсе, да ти одговорам на прашањето. Ако некој од листава погоре 100% би влегол во прв тим тоа е баш Чичарито. Па пуздер прајт во Германско. Незнам која ти е таа констатација дека бил мал ситем незнам каков. Везе нема тоа. Моментално е подобар од сите други што ги имате. Па Агуеро колкав е? Колкав е Нејмар, Варди колкав е па 14 гола има дадено на полусезона. Нема никаква логика муабетот со физички предиспозиции.
Незнам колкумина од тие што сега ви играат се подобри од овие на листава. 3-4 можеби?

Sent from my ST21i using Tapatalk

Нема да го коментирам твоево образложение, мене поентата мо беше дека лвг по свое ибедување ги продаде тие играчи и сега треба да си трпи ремет ама и вие што го поддрживавте(те). Нејсе, да ти одговорам на прашањето. Ако некој од листава погоре 100% би влегол во прв тим тоа е баш Чичарито. Па пуздер прајт во Германско. Незнам која ти е таа констатација дека бил мал ситем незнам каков. Везе нема тоа. Моментално е подобар од сите други што ги имате. Па Агуеро колкав е? Колкав е Нејмар, Варди колкав е па 14 гола има дадено на полусезона. Нема никаква логика муабетот со физички предиспозиции.
Незнам колкумина од тие што сега ви играат се подобри од овие на листава. 3-4 можеби?

Sent from my ST21i using Tapatalk
Абе дека прави пуздер во германско прави ама не заборавај и Шурле правеше пуздер таму, и Кагава правеше пуздер таму, Подолски исто а кога дојдоа во Англија што направија? Чичарито даваше голови пред 4-5 години, сега во денешниов фудбал ништо не правиш со poacher како главен напаѓач, не заебавај. Да не забораваме дека и не можеше со топката да се состави и го научија и противничките дефанзивци. А и кај што му беше никаква формата, ден - два пред да замине, изјавуваше дека можел да биде во прв тим во било која екипа во светот, мислејќи на Барса, Реал Мадрид, Баерн... и на крај заврши во Леверкузен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom