Не знам колку отидоа, ама минимум 5-6 не се вратијаКолку од навивачката група Шверцери отидоа во Сирија?

Шверцери се политичка партија, нивните лидери од сегашноста и блиското минато се напикани секаде, министерства, водовод, пошта, курци палци.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам колку отидоа, ама минимум 5-6 не се вратијаКолку од навивачката група Шверцери отидоа во Сирија?
Dosta vozrasen za da svatam deka treba da se vrabotuva Narod preku kvalifikacii, Diplomi, skolo ili kratko znaenje.
Ajde da ti objasnam na kratko sto znaci toa da.....
Za da funkcionira edno opstestvo pa i drzava treba najspobnite lica da bidat staveni na visokite pozicii, a ne lugje koj preku nekoja procentualna etnicka zastapenost koja ke poftoram ja nema nikade na drugo mesto, se vrabotuva vo drzavna admenistracija. Taman rabota ti uste da kukas za ova.
Vie bez eden polozen fakultetski ispit se vrabotuvate na Pozicii kade e potrebna diploma i toa odlicna. Da ste malce gordi bi ja svatile vasata greska.
Taka da celo vase plukanje deka ne cini drzavata i deka instituciite se nefunkcionalni e paradoksalno samo po sebe. Nemozat da bidat funkcionalni satoa sto imat vgraden virus koj go koce da dejstvuva na najdobra mozen nacin. Satoa im vikat na niv poubavo "sedi doma odkolku tuka da mi se motas cim vise nemozes da zavrshis nitu edna rabota." ova e citat od Makedonec do Albanec vo Administracijata koj se slusa dosta pati.
E Sega spored tvojata logika treba da ima uste povekje lugje koj ne zasluzile mesto vo administracijata za da bidat instituciite uste ponefunkcionalni za da vie posle mozete uste povekje da kukate i da placite. Ne biva be taka Puno
СМ: Да, ајде, со среќа нека ти е.
СЛ: За кога?
СМ: Понеделник.
СЛ: Е што, она пушеше кај Лидија секој ден Сварсовски поклони и купуваше. И ја купи Лидија за поклоните сега…сум ти кажала за Тупанчевска уште пред година дена, нели сум ти кажала за Тупанчевска да памтиш.
СЛ: За Вики, на Жане Белозова сестра и, не завршивте работа?
СМ: Не…
СЛ: Зошто?
СМ: Ама може да и завршиме.
СЛ: Дај бе завршете.
СМ: Она за каде е?
СЛ: Или за кај нас, или за некаде друго ставете ја жената. 53 години има, 62 годиште е.
СМ: Е па, сакав да ти кажам една работа сега. Ќе те бираме за судија или не те бираме?
СК: Како нема да ме бирате?
СМ: А?
СК: Јас би сакала да ме бирате.
СМ: Е па добро, јас средив работа да бидеш избрана.
Кога ќе стигне соодносот 75 со 25 барем приближно тогаш да, пак сите вработувања да се со тој сооднос.Значи и ти викаш дека во Македонија не треба да се вработуваат Македонци, а само Албанци.
Па добро бе нормални ли сте вие?
на ист начин се вработуваат и албанци преку дуи.Во време кога илјадници албанци чекаат да се вработат со цел да се реализира Охридскиот договор, кој предвидува дека албанците треба да бидат застапени со 25% од вработените, македонците си вработуваат без престан, за жал и луѓе кои се со завршено средно училиште.
Се вработуваат македонци преку телефон, во петок им соопштуваат дека од понеделник почнуваат со работа. Се вработуваат не само преку партиска книшка туку и преку гзолижење, пред пола година слушнавме на кој начин се вработуваат македонци во важни работни места:
Едно вработување:
Второ вработување:
Трето евентуално вработување
Четврто вработување:
http://a1on.mk/wordpress/archives/466365
Милиони евра албански пари се украдени секоја година, некој си храни деца со украдени пари, веќе 14 години после Охридскиот договор. (пред 2001ва и да не збориме, кога 2% беше застапеноста на албанците)
Кога ќе стигне соодносот 75 со 25 барем приближно тогаш да, пак сите вработувања да се со тој сооднос.
Не викам дека секогаш треба да има квоти, но најмалку додека тие 25 % не се пензионираат, после тој временски период нема да ни требаат квотите.
Еј искрено се надевам дека муабетиве со неплаќање струја, вода, комуналии ги правите од инает.И ја сакам албанците да плаќаат струја, вода, комуналии, во западна македонија да се плаќаат даноци и да се почитуваат закони. Тоа ни е најголем проблем во државата што соодносот не 75 со 25
Способните и писмени Албанци (и Македонци) си наоѓаат работа сами и заработуваат повеќе и не чекаат некој ебан Охридски договор да ги вработи. Што е битно што секаков олош примија да јадат народни пари и пак за све нешто да завршиш треба да одиш 100 пати и да чекаш со денови. Битно Албнци мора да се вработуваат.
Еј, искрено се надевам дека муабетите со Дарди ги правите од инает а не дека сте стварно толку отидени со умот.
Еј искрено се надевам дека муабетиве со неплаќање струја, вода, комуналии ги правите од инает.
Јас уште не знам ЕВН да простел долгови, ако некој албанец не плаќа редовно струја, тој ќе плаќа плус камати, или извршител му иде дома, на крајна линија, тие што не плаќаат нека им одземат од плата.
Мора една паралела да направам: си биле двајца криптојанци, едниот растел и живеел во планета со жолто сонце, другиот на планета со црвено сонце. Еден ден се среќаваат и тој од планетата со жолтото сонце му вика на другиот ајде фер тепачка...пак тепачката да биде кај планетата со жолтото сонце. Подобра паралела здравје, што мислиш, дали ќе биде фер борба?
Кога беше битно македонци да се вработуваат критики никаде, ама ниту една во државно ниво, ниту еден македонец не се најде да критикува дискриминација на цело општество.
Квоти немаше да има ако би немале дискриминација и непотизам, едноставно ова го заборавате.
Квотите се како инекција за интегрирање на албанската заедница во општеството, има колатерална штета, но долгорочно верувам дека ова е добро за државата и нејзината иднина.
П.С. Најди некоја албанска фирма која не плаќа данок!
Не ја сфати паралелата нели? Ок.Јас отворено ја критикувам дискриминацијата на млади, паметни луѓе кои би можеле да дадат вистински придонес доколку се вработат во админстрација или на државни функции на сметка на партиски или рамковни вработувања. И краткорочно и долгорочно сметам дека тоа и штети на државата и нејзината идина.
п.с Ајде најди ми албанска кафеана/кафич кај што не се пуши.
Кога ќе стигне соодносот 75 со 25 барем приближно тогаш да, пак сите вработувања да се со тој сооднос.
Не викам дека секогаш треба да има квоти, но најмалку додека тие 25 % не се пензионираат, после тој временски период нема да ни требаат квотите.