UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Демек не е слаб играч моментално Швајни?..мислиш така Баерн ќе се ослободеше од својата легенда доколку беше добар?..па моментално Баерн е скалило погоре од Манчестер Јунајтед во играчки кадар и во таа екипа има место само за оние што ќе го ораат теренот 90 минути без престан,буквално машини се фудбалерите на Баерн Минхен посебно под капата на Гвардиола кои одлично ги води и се воиграни до коска....

Швајни во тој систем како забавена снимка реално беше и нема капацитет да го издржи тоа темпо па затоа мораше да го напушти тимот бидејќи има подобри од него (Видал,Алкантра,Алонсо,Мартинез)

Svajni e golem igrac,igrac so golemo pedigre i lani bas poradi toa dobivase solidna minutaza koga bese spremen,ama apsolutno nisto ne pravese.Igranje sigurni pasovi,sto za igrac kako nego e mackina kaslica.Defanzivno ziva katastrofa,gi ostavase na cedilo defanzivcite.Tandemot Basti-Martinez vo 2012/2013 bese elegancija vo dvizenje,ama koj ne go pratese lani,mislese deka namerno zborime a ne deka toa e vistinata.Ili mislea deka moze uste na toa nivo da igra.

Baern ili Basti moraa da presecat,bidejki ovaa sezona ako ostanese toj ke bese igrac od klupa.
Dade se sto mozese za Germanija na svetskoto,bukvalno izgazi.Vo finaleto tri pati grc go fati,no ne se predade.Kako sto rekov,posle toa kako da protona.

Inaku za dvete strani dobar dil.Od edna strana Basti pogolema minutaza ,no i zelba da zaigra za Man Utd,a od druga strana Baern nosi pojak igrac za pomala plata.Win-win situacija.
A da ne go zaboravime i Kimmich,mlad i mnogu perspektiven igrac koj mislam deka ke bide bas negova zamena i vo Baern i vo reprezentacijata.Ne za dzabe Baern go platija 7.5,a mnogu mediumi go narekoa apsurden transfer bidejki golemi pari frlile za "nepoznat" igrac.:neetaka:

Naredna sezona Xabi si odi,Hojbjerg se vraka.Sekako na raspolaganje imaat pet igraci podobri od nego..

Џони, тешки зборови се ова за најпреценет играч.
Ако мислиш за настапите у текот на кариера што ги имал, тука си апсолутна грешка.
А ако мислеше дека е преценет у однос на платата што ја зема (моментално), ондак си у право.
Не смее да се заборави што играчиште беше Руни под водство на Фергусон. Откога си отиде старчето, целиот клуб Јунајтед ја нема онаа душа и квалитет, не само Руни.

Ако мислиш за настапите у текот на кариера што ги имал, тука си апсолутна грешка.
А ако мислеше дека е преценет у однос на платата што ја зема (моментално), ондак си у право.
Не смее да се заборави што играчиште беше Руни под водство на Фергусон. Откога си отиде старчето, целиот клуб Јунајтед ја нема онаа душа и квалитет, не само Руни.
Rooney I pod Ferguson pocnuvase da blednee, da ostanese stariot uste edna sezona ke go prodadese.

Руни направи многу за клубот ама и клубот направи многу за Руни, пошто Руни се однесуваше за последните три договори према клубот како лихвар према коцкар на кој му има дадено пари и треба да му извлече што повеќе.

Разбирливо....зборот "Слаб" не ми беше потполно дефиниран,Швајни не е лош играч но реално кога Јунајтед со таква финансиска моќ би ангажирал нормални средни играчи а не Шнајдерлинг,Фелаини и Блинд тогаш Швајни не ни треба воопшто да игра во клубот туку евентуално да влегува како замена ..неможам сеуште да поверувам дека клубот потроши тешки милиони за да играат овие играчи што делуваат мизерно на теренот..па и Ван Гал со комунистичкиот режим:tapp:..и Руни мрсниот што одвај оди а зема плата небаре за Нејмар се работи..

Врти сучи испаднав во право кога јадев лајна тука на форумот пред две години дека Руни е коратерална штета на Манчестер Јунајтед и дека преголема сума на пари клубот троши на него а овај со ништо не враќа,тогаш будала ме направивте бидејќи постигна гол од центар против ебаните Вест Хем во сезона каде завршивте на 7дмата позиција..и со аргументите дека во Англија екипите трошеле вртоглави суми на пари за плати а овај тогаш земаше иста плата како Роналдо и Меси што беше трагикомично...најпреценет играч од кога гледам фудбал
Џони сега измеша се. Блинд и Шнајдерлин злато вредат. Едина мана на Блинд му е брзината при што спречува да игра десен бек и мора да има улога на пурпена (како што вика Илумиус), има техника, знае со топка, има кликер. Шнајдерлин нема допирна точка со улогата на Швајштангер, впрочем тие двајца теоретски а и практично сезонава најдобро функционираат заедно. Шнајдерлин е тој што му фати место на Матуиди во репрезентацијата. Изгледа го немаш гледано ти, но побарај статистика и види како стои Јунајтед во примени голови со него и без него. Денес дефинитивно највеќе фалеше.
За Фелаини тотално се согласувам. Проклет да е денот кога го потпиша Мојс, не дава простор за напредок во играта со "надежта" што ја влева дека ќе реши утакмица од нафрлање.Најнекорисен играч некогаш што играл за Јунајтед. Фред де Ред маскотата е покорисна од него.
За Руни фудбалски гледано си во право, ама да сме реални, евреи се сопственици на Јунајтед. И се додека имаат ќар од него ќе си лапа пари.

Разбирливо....зборот "Слаб" не ми беше потполно дефиниран,Швајни не е лош играч но реално кога Јунајтед со таква финансиска моќ би ангажирал нормални средни играчи а не Шнајдерлинг,Фелаини и Блинд тогаш Швајни не ни треба воопшто да игра во клубот туку евентуално да влегува како замена ..неможам сеуште да поверувам дека клубот потроши тешки милиони за да играат овие играчи што делуваат мизерно на теренот..па и Ван Гал со комунистичкиот режим:tapp:..и Руни мрсниот што одвај оди а зема плата небаре за Нејмар се работи..

Врти сучи испаднав во право кога јадев лајна тука на форумот пред две години дека Руни е коратерална штета на Манчестер Јунајтед и дека преголема сума на пари клубот троши на него а овај со ништо не враќа,тогаш будала ме направивте бидејќи постигна гол од центар против ебаните Вест Хем во сезона каде завршивте на 7дмата позиција..и со аргументите дека во Англија екипите трошеле вртоглави суми на пари за плати а овај тогаш земаше иста плата како Роналдо и Меси што беше трагикомично...најпреценет играч од кога гледам фудбал
All due respect ama gi izmesa brzinite i osven za Fellaini, tresis gluposti za Schneiderlin I Blind I dali dva pati ti se gledani. So igraci kako Blind Ferguson Evropa ja osvojuvase. Ima odlicna tehnika, znae da iznese topka, shut, centarshut, dolgi topki, pokriva 3-4 pozicii I igra so inteligencija. Edinstven nedostatok mu e sto ne e tolku brz I snazen vo dueli ama ako protivnikot e ekipa so sitni igraci ne to menja mnogu. Ferguson ima cel doktorat napisano na selekcija na startna 11 spored fizikusot na protivnikot I deka menadzerite sto ne go praktikuvaat ovoj metod sami si stavaat glava na gilotina.

Schneiderlin poslednive utakmici na Francija e starter vo sredinata, a znaeme koja e konkutencijata za tie tri mesta. Sekogas koga igra Manchester bez nego prima nad dva gola I golovi od kontri.
Ajde United dosaden vi e za gledanje, ke dojde EP ke vidite dali e samo random igrac, pamti mi go postov.

@red.devil Нема врска дека Шнајдерлин му фати место на Матуиди у репрезентација.Матуиди со Љорис се најстандардни во Франција. Пре би рекол дека му фати место на Кабаје ако може така да се каже,зошто Дешамп премногу ротира во средината,а Матуиди е секогаш првотимец.

Демек не е слаб играч моментално Швајни?..мислиш така Баерн ќе се ослободеше од својата легенда доколку беше добар?..па моментално Баерн е скалило погоре од Манчестер Јунајтед во играчки кадар и во таа екипа има место само за оние што ќе го ораат теренот 90 минути без престан,буквално машини се фудбалерите на Баерн Минхен посебно под капата на Гвардиола кои одлично ги води и се воиграни до коска....

Швајни во тој систем како забавена снимка реално беше и нема капацитет да го издржи тоа темпо па затоа мораше да го напушти тимот бидејќи има подобри од него (Видал,Алкантра,Алонсо,Мартинез)

Тука мора да се сложам со Џони, ни се смееја лани кога го правдавме трансферот, ама оваа сезона се гледа дека управата на Баерн не згреши, без разлика на тоа колку Швајни е легенда во Минхен. Гледајќи го Видал, па и Кимих оваа сезона и Швајнштајгер лани/оваа сезона разликата е огромна. Алонсо не очекувам договорот да го продолжи, така да со среќа во некоја наредна играчка авантура. Маестрален потег беше тоа - неколку дена после Швајни се купи Видал. Така направија само да се збори за статусот на легенда отколку за тоа што се губи на играчки план. Додуше Видал уште малку му фали да биде на нивото од најјаките утакмици во Јуве и мислам дека на помалку важните утакмици не се замара. На тие што се битни изигра скоро на Јуве-ниво и очекувам сега во нокаут фазата да блесне во правото светло.

Исти или сличен пад на играта како на Швајни прогнозирам и за Лам (веќе му се случува), само нема да отиде во друг тим и ќе се пензионира како легенда на Баерн. Лам оваа сезона е поплава, поплава во однос на светскиот стандард кој сам го постави.
Ќе биде истата ситуација како Коби сезонава - клубот ќе му се оддолжи со стандардно играње, без разлика дали го бива да игра на тоа ниво или не. Мора да се признае дека Карвахал последниве 2 сезони е 1 ниво над Лам и очекувам тука Баерн да бркаат некое негово незадоволство со Данило ботот.

Последно уредено:
Во случај на нерешен резултат на Челзи-Порто и победа на Динамо над Макаби, кој отпаѓа од тројката?

Швајни субјективно е најдобар на својата позиција во ПЛ. Објективно во топ 3.

Нормално дека не е на своето највисоко ниво, не е во најдобри години веќе.
За 6-7м колку е платен е грабеж.

Во случај на нерешен резултат на Челзи-Порто и победа на Динамо над Макаби, кој отпаѓа од тројката?

Порто мора да брка победа,со секој друг резултат Динамо е прв,Челзи е втор[DOUBLEPOST=1449652686][/DOUBLEPOST]@red.devil @Ilumious

Очигледно не ме разбравте најдобро,не реков дека Шнајдерлинг и Блинд се лоши играчи туку со тие пари и со тој буџет што го има клубот можи да земи многу подобри играчи што ќе го ораат теренот и ќе прават разлика а не само да се сведува на зборот "добри"..јас доволно го имам гледамо Манчестер Јунајтед оваа сезона и сфатив дека немаат никаква идеа кога се работи за организирање на акциите,како да нема кој да превземи одговорност или пак не се оди на ризик односно се плашат да не изгубат наместо да се обидат да победат..

Тој лузерски менталитет му е наметнат од Ван Гал и тотално ги лимитира играчите со неговите глупи замисли ...ете ги имате Шјнадерлинг;швајни,Херера,Блинд,од страните Јанг,Мата и Депај,во нападот Руни и Мартиал,како странични бекој Дармиан,Шо,Рохо......И навистина мислите дека овој е соодветен тим за клуб што троши над 300 милиони евра во две години за засилувања со астрономски плати за секој фудбалер?..зарем се ќе се сведува на добри фудбалери?..само добри?

Последно уредено:
Челси мине у ваков случај.
А ако Киев не тепа со Макаби, Порто мине и со нерешено против Челси.

Напреценет во смисла дека имаше многу фудбалери како Руни и подобри па не се правеше таква фама за нив бидејќи не играа во Англија,а овај ем зема страшно голема плата,ем ништо не игра и се однесува како ѓубре спрема клубот небаре за Роналдо се работи...за онаа плата што ја зема веќе 5-6 години треба по минимум 30 гола да дава и да биди лидер на тимот а не да се однесува како тинејџер...резил за клубот е што го трпи поради маркетинг а квалитетот страта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom