UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Ја викам дека ќе поминиме ( тоа ти е исто ко Милан Тарот кога им гледа преку тел :D ). Па или ќе мавам ремет или ќе ме нема едно недела дена :D

Ќе речев поарно утре да испадниме од Порто така поголеми ни се шансите преку ЛЕ да стигниме до ЛШ за другата година ама ко ќе ми текни и таму конкуренцијата е јака, и ЛЕ не е то шо беше, шо убо порано се игравме со Базел, Стеауа Рубин Казан :icon_mrgr:
сега врти сучи ќе си го кркаме пак на крајот.
#ПлатиниМрш ![DOUBLEPOST=1449619203][/DOUBLEPOST]
Ја викам дека ќе поминиме ( тоа ти е исто ко Милан Тарот кога им гледа преку тел :D ). Па или ќе мавам ремет или ќе ме нема едно недела дена :D
100 % ќе помините бе, обавезно ќе помините...

покрај Грчка граница :kezec:

Да сакаш да испаднеш од ЛШ за да имаш шанси да заиграш наредната сезона во ЛШ.

Ова како овие pro-life мадафакери шо влегле во клиника за абортуси и изрешетиле се.

Што знам. Јунајтед и под Фергусон има испаѓано од релативно тука-негде групи(мислам 2 пати, еднаш луизао им пресуди у Лисабон).
Реално за многу екипи од "кремот на европа" освен можеби Реал, Баерн, ПСЖ и Барса, гостувања против ЦСКА,Псв и Волфсбург се доста заебани.
Посебно ако земеш у предвид што Јунајтед не е во онаа форма у која што би требало да биде и плус играат у првенство каде што секој викенд се бара премногу залагање и трчање, а башка тимот им е распашана команда.
Но не е тоа изговор.
Туку, кој ќе го наследи старчево :D

Ван Гал е говедо тврдоглаво,инает тежок и глуперда по некад али е далеку од лош тренер и лош стручњак...не е баш црно бела работата.

За ситуацијава у Јунајтед не е само крив Ван Гал...Он моментално пробува да склопи нешто што пред он да дојде почна да се растура.

Квалитетот на екипата едноставно не е доволно добар...Рохо,Фелаини,па и Дармиан не се играчи на нивото на Јунајтед....Фали цела средина,фали маркантен агилен лидер на средината.Швајни е легенда ама нема физичка сила да ја носи екипата 90 минути самостојно и тоа апла се виде денес.

Руни е на залезот,Керик исто.

Едноставно со тој квалитет неможе да се очекува незнам што.Има доста млади играчи што е многу позитивно и Ван Гал нема страв да им даде шанса.Од тој аспект он е топ тренер и може да направи добра транзиција на играчите.

Али неможе да се очекува незнам што.Ова што се дешава у Јунајтед е процес кој трае и треба трпение.

Јас искрено мислам дека проблемот со Манчестер е токму Ван Гал и целовкупниот концепт што го практикува во клубот...

Ван Гал реално е еден од најдобрите тренери кога се прават големи промени односно ремонт на еден тим како што Манчестер Јунајтед минува во овој период ,но тука треба да ни стани јасно дека Манчестер Јунајтед е голем клуб каде секоја година се очекуваат да се борат за ПЛ и ЛШ и да бидат во самиот највисок дострел..значи не правиме муабет за Тотенхем и Евертон туку за Манчестер Јунајтед клуб кој неможи да чека 2-3 години за ремонт бидејќи троши вртоглави суми за фудбалери..

Исто така тука доаѓа и тој проблем..неможам Ван Гал да го разберам искрено како е можно да трошиш огромна сума на пари односно за две години да се потрошени над 300 милиони евра со астрономски плати за секој фудбалер и пак да играш толку очаен фудбал без ризик?..ај ќе констатираме дека не е се до парите..ама сепак со тие пари што располагаат Манчестер Јунајтед како клуб сигурно можи подобро да се дејствува на трансфер пазарот наместо да се купуваат просечни фудбалери од рангот на Рохо,Шнајдерлинг,Дармјан,Блинд,потрошен Швајнштагер..мислам кој кур се овие фудбалери?..ќе речите дека се добри?..дека ги немам гледано?..па со тие средства кој располага ЈУнајтед и за тие пари што се купени треба да играат класа фудбалери кои ќе го ораат теренот а не да се молите на господ дали Фелаини ќе го погоди топката..

Тотална катастрофа според мене е целиот концепт на Манчестер Јунајтед кој се води откако го извркаа Мојс(не дека со него беше нешто подобро)..ама да го ангажираш Ван Гал за тренер а притоа да имаш неограничен трансфер буџет за трошење некако ми нема логика..Ван Гал е измислен за млади и недокажани играчи и за екипи со ограничен буџет каде треба да се гради постепено екипата...ама за Манчестер Јунајтед со толкава финансиска моќ не му треба Ван Гал со застарените тактики и формации туку некој млад и надежен тренер со визија..па реално подобро Манчини да го ангажираа барем ќе му речеше да играат како што знаат верувам подобри резултати ќе имаа како клуб

Cudo Pranjic ne im go donese..ili pak Braafheid.Ili takov nekoj serko od Heerenven i Twente.Dodusa Rojo e takov nekoj prototip,a Sporting se omrsija saglam.Darmian da ne go zaboravime.:roker:

A i bate Woodward slabo nekako,nema pofalbi za nego veke.:LOL:Ili gospozata poslabo mu dava,pa si ima drug pobiten problem za resavanje.:blablab:

Gledam inace po netov,site go kritikuvaat Svajni,a vo fan klub Man Utd samo pofalbi.:toe:Sega posleden mu opali kritiki i cika Lui Van Haal.:smirce:

Deckoto e kako vozot od Kicevo,mu go zaboraviv imeto..Dali Kirco bese..
Vo ofanzivniot del raboti nesto,ama igrata mu e apla kako Toni Kroos,samo na sigurno,rizik skoro i da nema.Defanzivata mu e vlezena vo minus od svetskoto navamu.Prava katastrofa.Ne znam dali ima izigrano cel natprevar,a kako sto gledam non stop izlaga,ili vlaga kako rezerva.

Carrick isto tri cuke nema.Toj od lani padna,ama ovaa godina e tinja.Na tretiot gol spiese malce.

Problemot vo Manchester e sto imaat samo eden saglam igrac,dodusa i toj golman e.Dvajca potencijalni i drugoto rasipana roba spremna za otpad.Tri godini remont i pak nisto ne napravija.Woodi potfrla epten,dzabe falenjeto.:tvg:Tri godini da ne najdat dva asalni igraci a potrosija teski milioni,pa toa dovolno e za da si dobie otkaz.

Epizodata na Nerlinger kratko traese vo Baern,bas poradi takvi scheisse transferi.I facebook aplikacii isto taka.:popce:

Така е сите што си заминуваат од Баерн се слаби играчи,срам да им е.

Така е сите што си заминуваат од Баерн се слаби играчи,срам да им е.

Демек не е слаб играч моментално Швајни?..мислиш така Баерн ќе се ослободеше од својата легенда доколку беше добар?..па моментално Баерн е скалило погоре од Манчестер Јунајтед во играчки кадар и во таа екипа има место само за оние што ќе го ораат теренот 90 минути без престан,буквално машини се фудбалерите на Баерн Минхен посебно под капата на Гвардиола кои одлично ги води и се воиграни до коска....

Швајни во тој систем како забавена снимка реално беше и нема капацитет да го издржи тоа темпо па затоа мораше да го напушти тимот бидејќи има подобри од него (Видал,Алкантра,Алонсо,Мартинез)

12301675_1126309434082184_8168559857031594769_n.jpg

Congrats, Wolfsburg - through to the #UCL knockout stage for the first time in their history!

Champions League hat-tricks
Lionel Messi - 5
Cristiano Ronaldo - 4
Mario Gómez - 3
Filippo Inzaghi - 3
Luiz Adriano - 3

Демек не е слаб играч моментално Швајни?..мислиш така Баерн ќе се ослободеше од својата легенда доколку беше добар?..па моментално Баерн е скалило погоре од Манчестер Јунајтед во играчки кадар и во таа екипа има место само за оние што ќе го ораат теренот 90 минути без престан,буквално машини се фудбалерите на Баерн Минхен посебно под капата на Гвардиола кои одлично ги води и се воиграни до коска....

Швајни во тој систем како забавена снимка реално беше и нема капацитет да го издржи тоа темпо па затоа мораше да го напушти тимот бидејќи има подобри од него (Видал,Алкантра,Алонсо,Мартинез)
Не е проблем дали заминал зошто бил слаб за Баерн, туку начинот на кој се опишува. "Слаб е". Да, можеби е слаб за Баерн ама Манчестер да имаше уште еден Швајни во моментов ќе беше пласиран во ЛШ со прво место. Види кои му се партнери на таа позција. Тоа е проблемот и е неблагодарно да се критикува зошто тој дава максимум и прикажува највеќе квалитет од сите. До тој степен е падната средината на Јунајтед.

Ќе речев поарно утре да испадниме од Порто така поголеми ни се шансите преку ЛЕ да стигниме до ЛШ за другата година ама ко ќе ми текни и таму конкуренцијата е јака, и ЛЕ не е то шо беше, шо убо порано се игравме со Базел, Стеауа Рубин Казан :icon_mrgr:
сега врти сучи ќе си го кркаме пак на крајот.
#ПлатиниМрш ![DOUBLEPOST=1449619203][/DOUBLEPOST]
100 % ќе помините бе, обавезно ќе помините...

покрај Грчка граница :kezec:

bookmarked :rolleyes:

Не е проблем дали заминал зошто бил слаб за Баерн, туку начинот на кој се опишува. "Слаб е". Да, можеби е слаб за Баерн ама Манчестер да имаше уште еден Швајни во моментов ќе беше пласиран во ЛШ со прво место. Види кои му се партнери на таа позција. Тоа е проблемот и е неблагодарно да се критикува зошто тој дава максимум и прикажува највеќе квалитет од сите. До тој степен е падната средината на Јунајтед.

Разбирливо....зборот "Слаб" не ми беше потполно дефиниран,Швајни не е лош играч но реално кога Јунајтед со таква финансиска моќ би ангажирал нормални средни играчи а не Шнајдерлинг,Фелаини и Блинд тогаш Швајни не ни треба воопшто да игра во клубот туку евентуално да влегува како замена ..неможам сеуште да поверувам дека клубот потроши тешки милиони за да играат овие играчи што делуваат мизерно на теренот..па и Ван Гал со комунистичкиот режим:tapp:..и Руни мрсниот што одвај оди а зема плата небаре за Нејмар се работи..

Врти сучи испаднав во право кога јадев лајна тука на форумот пред две години дека Руни е коратерална штета на Манчестер Јунајтед и дека преголема сума на пари клубот троши на него а овај со ништо не враќа,тогаш будала ме направивте бидејќи постигна гол од центар против ебаните Вест Хем во сезона каде завршивте на 7дмата позиција..и со аргументите дека во Англија екипите трошеле вртоглави суми на пари за плати а овај тогаш земаше иста плата како Роналдо и Меси што беше трагикомично...најпреценет играч од кога гледам фудбал

Можда и е попаметно на Арсенал да испадне, со сите овие повредени играчи, ако сакаат да се фокусираат на ПЛ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom