Помош, софтверски проблеми и совети

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.614
Поени од реакции
2.235

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Леле ако не ми се подига после оперативниот систем... :ban:
Откако го пушив егзето, си праеше шо си праеше не знам дали екстракт или инстал, заврши и сеа пишува „please uninstall current bluetooth installation before continuing“.
Во programs има нешто WIDCOMM bluetooth server, го најдов во program files, од 4 .exe-иња ништо не пушта.
Да го анинсталирам тоа и да пробам пак со ова?

Избришав, рестартирав и пак го дава истиот ерор на инсталација.
Не можам да најдам ништо друго во programs што би било поврзано со bluetooth.
Исто така во device manager не знам кое е и дали воопшто го има и дали воопшто треба да го има.

Последно уредено:

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.229
Поени од реакции
7.319
Како е возможно кога гледам захтевно видео (1080 60p или 1440) на јутуб на MS Edge го ренда без проблем, буквално нула дропнати фрејмови, а кога истото го пуштам на Хром дропа фрејмови како лудо, дури е и unwatchable?

Му се случило на некој? Решение? Пробав да го исклучам тоа hardware acceleration ама никаква промена немаше.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Како е возможно кога гледам захтевно видео (1080 60p или 1440) на јутуб на MS Edge го ренда без проблем, буквално нула дропнати фрејмови, а кога истото го пуштам на Хром дропа фрејмови како лудо, дури е и unwatchable?

Му се случило на некој? Решение? Пробав да го исклучам тоа hardware acceleration ама никаква промена немаше.
Така, можно е. Зависи од твојот процесор и од оперативниот систем.
И кај мене Edge е најдобар за гледање на захтевни видеа.
Некои велат дека Мајкрософт имаат направено „магија“ за еџ да е најдобар и најбрз на windows 10, други велат кај и да е google и mozilla ќе ја откријат магијата и ќе ги оптимизират своите софтвери.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.860
Поени од реакции
10.705
Се работи за многу битен документ шо ми го пратија и од некоја причина е сниман како .rtf фајл, не знам ни зошто ни како, битно во ворд отвора само квадратчиња од текстот. Може ли некако да се врати оригиналниот текст? Частам пиво.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Се работи за многу битен документ шо ми го пратија и од некоја причина е сниман како .rtf фајл, не знам ни зошто ни како, битно во ворд отвора само квадратчиња од текстот. Може ли некако да се врати оригиналниот текст? Частам пиво.
http://www.zamzar.com/convert/rtf-to-doc/
Пробај со некој конвертер, јас еднаш го имам овој користено и ми заврши работа.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Можно е да е кодна срана или нешто слично. Инаку rtf обично вордот ги отвара. Ако е кириличен текст провери дали ти е кодна подршка инсталирана. Ако не е до тоа прати ми го документот, ќе направиме нешто.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
541
Поени од реакции
266
Малку помош надвор од темата. Каде може да ја набавам World of Warcraft vanilla и од прилика колку чини. благодарам однапред

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.646
Поени од реакции
31.868
Ко че го снимам виндовсо од USB xp, ми појавува ко че тргни некој проблем EULA.End User License Agreement и не можам да продолжам со инсталацијата. Чаре некое? Порбав со два различни iso фајлови, истото се дешава. Имам 7-ка моментално, ќе се враќам на Xp повторно.

Т

Триптико

Гостин
Ко че го снимам виндовсо од USB xp, ми појавува ко че тргни некој проблем EULA.End User License Agreement и не можам да продолжам со инсталацијата. Чаре некое? Порбав со два различни iso фајлови, истото се дешава. Имам 7-ка моментално, ќе се враќам на Xp повторно.
Каде ти јавува проблем? Ако можеш да дојдеш до екранот со партиции, гледај таа малата од 100 MB и C да ги избришеш и да создадеш нова, што ќе биде C, па тогаш форматирај. Ова го прави затоа што имаш од 7цата фајлови во малата и плус форматиран е дискот преку 7ца.

Имаш ли на хард било што, да не сакаш да бришеш? Ако немаш, има друг трик што ќе успее, ама пробај првиот :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.646
Поени од реакции
31.868
Каде ти јавува проблем? Ако можеш да дојдеш до екранот со партиции, гледај таа малата од 100 MB и C да ги избришеш и да создадеш нова, што ќе биде C, па тогаш форматирај. Ова го прави затоа што имаш од 7цата фајлови во малата и плус форматиран е дискот преку 7ца.

Имаш ли на хард било што, да не сакаш да бришеш? Ако немаш, има друг трик што ќе успее, ама пробај првиот :)
Не можам до партциите да дојдам. Ја поминувам постапкана да стегнам било кое дугме за да почни инсталација. Потоа ми се појавуаат опциите-Нова инсталација, Repair, И Quit , и кога ќе стегнам Ентер за нова инталација, се појавува ова срањево со лиценцава и ми дава опција да стегнам F3 и со тоа да излезам.

Т

Триптико

Гостин
Ама ти дава и дека немаш хард диск, така? Исклучи sata во bios (направи да биде како ide), па ќе сака :) Ако можеш пиши која е грешката, мора да има на екран.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Како да го блокирам гугл хром да неможе воопшто да се уклучи ? Постојано сам се уклучува иако не го уклучил никој .Го избришав и пак се уклучува самиот (знам дека е некој вид на вирус) но како да се блокира едноставно ?

Attachments

G

garthok

Гостин
Како да се намали лаг на флеш стрим (утакмици, филмови...) преку мозила? Некои трикови, или пребарувач, пробав со алатки, уклучував/исклучував hardware acceleration итн. но не сум задоволен. 3 гб рам, 2.4 процесор, решение?

Kajgana Shop

На врв Bottom