Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ефектот наречен Черчи

YCmEnmk.png

Секој ден мислам на Милан, малку да помислеа и тие на мене да видат како сум што сум, пошо последниве 2 години не се осеќам убаво, ми се лоши нешто.

Види го што вика, последниве две години му се лошело, божем пред тоа ружи цветаа. :icon_lol:
Милан освен првата сезона кога го донесоа Ибра и освоија Серија А, од 2007 навака едноставно не постојат, а тоа се долги 8 години. И тоа тогаш освоија ЛШ, а во Серија А од поодамна не постојат, освен споменатата сезона со Ибра. :D

Види го што вика, последниве две години му се лошело, божем пред тоа ружи цветаа. :icon_lol:
Милан освен првата сезона кога го донесоа Ибра и освоија Серија А, од 2007 навака едноставно не постојат, а тоа се долги 8 години. И тоа тогаш освоија ЛШ, а во Серија А од поодамна не постојат, освен споменатата сезона со Ибра. :D
По таа аналогија, вие имате постоено само во 2010 година :)

По таа аналогија, вие имате постоено само во 2010 година :)
ЛОЛ?
Интер не постои од 2010 навака, т.е. 2011 пошо до негде се бореа за титулата таа сезона, истата ја загубија во дербито против Милан каде беа прегазени со 3-0. Биди реален дека Милан има доста лоша декада, далеку полоша од оние на Интер и Јуве. Башка Интер од 2006 до 2010 си издоминира асално во Италија, а да речеме пред тоа 17 години не постоеше.

ЛОЛ?
Интер не постои од 2010 навака, т.е. 2011 пошо до негде се бореа за титулата таа сезона, истата ја загубија во дербито против Милан каде беа прегазени со 3-0. Биди реален дека Милан има доста лоша декада, далеку полоша од оние на Интер и Јуве.Интер од 2006 до 2010 постоеше и тоа е тоа

Михајлович со кое сиви дое у Милан незнам во ситуација кога беа спремни да инвестираат и за некаква револуција ... конечно, 6то или 7мо место со Сампдорија и не е некој огромен успех во лигава реално, скоро никаков не е, Фиорентина кога ја водеше навивачите го избркаа, ке го претепаа да беа у можност, првата сезона 9ти заврши али ајде повреди незнам што, втората пак катастрофа, кога го избркаа 13ти беа и тоа со инциденти, скандирања, фрлање предмети кон него и 100 банери, со Катанија мех, просечни резултати што секој просечен тренер би ги вадел, тим каде целта им беше да опстанат, полесно е таму да се снајдеш, oд Болоња исто беше избркан ради лоши резултати, а најдобриот пласман во Серија А му е токму ланскиот со Сампдорија, седмото место што патем кажано и му е врхунацот во неговата '' богата '' кариера.
Со Србија бевме свевдоци и ние кога ги рашљакавме дома ги отворивме ко паштети, и таму ништо посебно, т.е. катастрофа беше, на крајот избркан, што всушност и му е трет врачен отказ поради лоши резултати откако се решил тренер да биде ...
Водел 4 клуба и една репрезентацја, а јадел три откази.

Мислам дека им беше избрзан потег односно још један у низу, нерезонски потег, а и он у гз е праен зашто реално не заслужува повеќе од Сампдорија и Катанија, а да не заборавиме дека и Наполи го сакаа а едно време и со Интер се поврзуваше, фала богу што не дојде, ке беше уште еден од низата на гаспериновци и остали, ко мацари.

Миха е слаб зошто нема осет ко Манчини кој да игра десен бек.

ЛОЛ?
Интер не постои од 2010 навака, т.е. 2011 пошо до негде се бореа за титулата таа сезона, истата ја загубија во дербито против Милан каде беа прегазени со 3-0. Биди реален дека Милан има доста лоша декада, далеку полоша од оние на Интер и Јуве. Башка Интер од 2006 до 2010 си издоминира асално во Италија, а да речеме пред тоа 17 години не постоеше.
Милан ја има најлошата декада ама последниве 2 години се неверојатно болни, а минатата година не се сеќавам да пропуштив натпревар, мазохист.

Мислев на ЛШ, по таа аналогија Интер има постоено само во 2010 година затоа што еве не паметам ни да играле полуфинале, ме мрзи да гуглам да барам. :icon_mrgr:

Добро. Колку титули во Серија А имаат Интер и Милан?[DOUBLEPOST=1449443850][/DOUBLEPOST]
Милан ја има најлошата декада ама последниве 2 години се неверојатно болни, а минатата година не се сеќавам да пропуштив натпревар, мазохист.

Мислев на ЛШ, по таа аналогија Интер има постоено само во 2010 година затоа што еве не паметам ни да играле полуфинале, ме мрзи да гуглам да барам. :icon_mrgr:
Аииии, изгледа многу скоро си почнал да пратиш фудбал брат. :) Не ти текнува на 1/2 финалето 2003 ако добро паметам, кога не избацивте поради гол на гости? Мислам дека уште едно 1/2 финале игравме, ама ај ме мрзи сеа да гуглам па скроз точни податоци да ти извадам. Интер има 3 ЛШ титули, втор најуспешен италијански тим во Европа.

П.с. Сигурно игравме уште еднаш, ама не знам дали беше 1/2 финале, кога ја прекинаа утакмицата ради навивачите, хинт онаа сликата со Руи Коста и Матераци кога гледаат накај трибини.

Последно уредено:
Добро. Колку титули во Серија А имаат Интер и Милан?[DOUBLEPOST=1449443850][/DOUBLEPOST]
Аииии, изгледа многу скоро си почнал да пратиш фудбал брат. :) Не ти текнува на 1/2 финалето 2003 ако добро паметам, кога не избацивте поради гол на гости? Мислам дека уште едно 1/2 финале игравме, ама ај ме мрзи сеа да гуглам па скроз точни податоци да ти извадам. Интер има 3 ЛШ титули, втор најуспешен италијански тим во Европа.

П.с. Сигурно игравме уште еднаш, ама не знам дали беше 1/2 финале, кога ја прекинаа утакмицата ради навивачите, хинт онаа сликата со Руи Коста и Матераци кога гледаат накај трибини.
Малку навредлива ти е констатацијата, со оглед дека генерациски сме тука негде.

Не мислев на директните дуели со нас, затоа што тие ги паметам поради Милан, и тоа полуфинале и 1/4 кога го удрија Дида со бакла. А да ми текне вака од памет кога Интер бил некаков фактор на меѓунаредна сцена, нема шанси.

Малку навредлива ти е констатацијата, со оглед дека генерациски сме тука негде.

Не мислев на директните дуели со нас, затоа што тие ги паметам поради Милан, и тоа полуфинале и 1/4 кога го удрија Дида со бакла. А да ми текне вака од памет кога Интер бил некаков фактор на меѓунаредна сцена, нема шанси.
На шала ми беше кажана, зашо претпоставив дека не ти текнало на тие дуели. Ипак не правам муабет со сунѓерот ебаго :D. Играл Интер добро во Европа, има и Уефа куп освојувано... Добро, не е дека секогаш играл во завршниците во Европа, али не е дека не бил никаков фактор. Секој клуб си има одредени пост периоди, едно време Реал 100 години не можеше 1/8 финале да помине а најтрофеен клуб е. Еве Милан сега го има тој период, а и Интер, Јуве го имаше од 2005 до 2010 итн итн.

1/4 финале беше таа утакмица со бакљата а 2003та полуфинале. Само тие 2 години имаат играно еден против друг у ЛШ. Good times.
Останаа само youtube клиповите за нас фановите на Милан. Интерашиве си газат секое коло 1-0 со тотална доминација без никаква среќа или pinball голови, Јуве стандард си губи финалиња и се курчат како они биле алфа и омега на Италијанскиот фудбал у Европа, одржувале коефициенти пичке мајчине, а ние си плукаме по Черчи и Куцка секое коло. То је то. Реалност.

Карпи бе. Да незнаеш по кого да пљукаш.

Ја сум благодарен на Милан што у задниве 2 години научив 500 нови начини на пцуење на играчи. Ќе ми притреба тоа некад у животот :D .

Последно уредено:
Во 2003 игравме 1/2 финале кога Калон промаши зицер што не се промашува на 1-1 во вториот натпревар,а во 2005 се сретнавме во 1/4 финале каде Милан беше подобрата екипа ,на домашен терен славеа 2-0 а на реваншот имаа водство од 0-1 и навивачите на Интер направија прекин кога го погодија Дида со бакла...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom