Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Дете :) Јaс ти рекoв aкo си зa нoрмaлнa дискусијa си дoбрoдoјден и рaдo би дискутирaле без никaкoв прoблем, чистo сумњaм декa некoј би те нaвредил тукa. Кaкви ретaрди пишеле пa никoј и ништo, не се клaвaј вo истите мoжиш пoaрнo сигурнo. Гледaп Fler и Mondo те зaфркaвaaт. Зaтo ти гo пишaв пoстoт пoгoре.

Sent from my LG-MAGNA

@tander123 те лаже овој. Најбезобразни и најрасипани се јувенташиве. Како и клубот за кој навиваат.
Скиреа ќе ти пцуе стомајки, Мондонико ќе се понаша дрско и суптилно ќе те дупи и понижува, јас ќе те вика Штандер. :чда:

Undefeated in the last 11 games, gradually starting to find our form, grinding out results, stars starting to shine.

Allegri "Yesterday I watched Barcelona (vs. Roma) & I enjoyed it."

When you get labelled a 'decent little side' and you are Juventus, you realise how far up their own arse English media have gone. #Juventus

55.6% - Juventus win percentage in Champions League under Max Allegri (W10 D5 L3), they had 37.5% under Antonio Conte. Growth.

If you ever feel stupid, remember that people chose Ospina over Buffon for the Ballon d'Or.

Sent from my LG-MAGNA

* Големо браво за дечкиве изигра супер тактички, имаше некои грешки на средината но тоа ќе се среди во јануари кога ќе се засилиме со некој квалитетен играч од средниот ред кој знае да држи топка.
Мората кога влезе во игра како да немаше волја за игра само се врткаше по теренот и промаши две шанси за чист гол но сепак дечкото е добар
За Дибала немам зборови, само кога ја има топката во контра нека ја држи поблиску до себе
Кијелини некако многу солира и пасовите пред голот му се несигурни и опасни
Погба беше фантастичен само вака нека продолжи
Манџукиќ трча многу и прави пресинг на противничката одбрана одигра добро
Стураро за него ова беше најдобриот одигран натпревар за ова сезона
Другите беа солидни

Буфон како и секогаш нашиот спасител

Алекс Сандро беше играчот на натпреварот одличен во одбраната фантастичен во нападот

Го пееше Алегри Мората за нешто ама не слушнав убо..​
[DOUBLEPOST=1448576121][/DOUBLEPOST]Директoрoт нa Алфa Рoмеo бил пред пoтпис зa спoнзoрствo сo Интер, кoгa дoзнaле Ањели и Елкaн гo искинaле дoгoвoрoт :)

Последно уредено:
[DOUBLEPOST=1448576121][/DOUBLEPOST]Директoрoт нa Алфa Рoмеo бил пред пoтпис зa спoнзoрствo сo Интер, кoгa дoзнaле Ањели и Елкaн гo искинaле дoгoвoрoт :)

Дека се под Фиат, кои се под Ексор, кои се под Фамилија? :D

@tander123 Скиреа ќе ти пцуе стомајки,

Бем ти стомаики шинтерашки:pusigo:

Него Сандро ептен ми направи мерак. Не знаев за што играч станува збор дека никогаш не сум го прател Порто минативе години, ама ова ти е засилување по рецептот на Марота (y). Одличен и во дефанзива и во офанзива, трча као коњ. Последниве три натпревари има три асистенции, едноставно ора по таа лева страна.
Алегри не го играше едно месец ипол дена одкако почна сезоната, што навистина и ме фрустрираше... лупнаа 25 милиони за него (со преостаната 1 година од договорот со Порто), а дремеше на клупа. Али еве ги искористи максимално шансите пружени од Макс.
Знам дека Евра има искуство, и со 34 години е сеуште солиден добар крилен бек, ама ова со Сандро дава една нова димензија како во одбраната, така и во нападот. Одлично се уфрлува, одлично покрива позади, знае да потегне напад по таа неговата лева страна, супер соработува со Келини, барем засега што сум го видел на предходните натпревари.

Ама знам дека Алегри ќе го форсира Евра пред Алекс, барем сезонава... дека нормално иде ЕП во Франција, а Патрис сака да се најде во тимот на Дешамп.

Се на се, ова со Сандро ни дојде како кец на десетка... одлично засилување. Ја обезбедивме левата бековска позиција за наредниве години (y)

Ова е после двете промашувања на зицерите, Еве шо му вика од тоа што слушнав , " Se ti abassi la testa ti levo dal campo, se sbagli non perdi la testa "
" Ако наведнеш глава те вадам од игра, ако згрешиш немој да губиш глава ( памет ) .... "

Играчите му дале целосна подршка на Алегри и побарале да продолжи да игра со 3-5-2 формацијата и неговите замисли за истата.

Сити нуди 40м за Алекс Сандро.

Против Палермо, Сандро и Манџу на клупа

you are my love <3 :) my sunshine

CUsIWH3WwAUAWfy.png:large

Допири со топка :)[DOUBLEPOST=1448494336][/DOUBLEPOST]Во одземањето на топката ме потсеќа Сандро на еден играч шо го имавме :).....
Речете што сакате ама полека полека се враќаме каде што застанавме лани во мај.
Не го гледав мечот така да нема да коментирам премногу.
Ама сликава не значи премногу. Можи да биди само индикација дека сме форсирале повеќе да играме по лева страна.
Не ми е целта да плукам по Сандро, читам сите се задоволни од него. Целта ми е само да покажам дека графикава не е некој преголем индикатор сам по себе.[DOUBLEPOST=1448725382][/DOUBLEPOST]

Уффф, сега забележав шо шанси заебал Мората. Ова навистина е за пеење.
А како шо влегва во форма Манџо, Мората ќе си погреј клупа изгледа. Од претходниот меч со сити нигде го нема.[DOUBLEPOST=1448725539][/DOUBLEPOST]
Директoрoт нa Алфa Рoмеo бил пред пoтпис зa спoнзoрствo сo Интер, кoгa дoзнaле Ањели и Елкaн гo искинaле дoгoвoрoт :)
Јас му се чудам на умот како помислил да го спонзорира интер. Ако не сум грешка, мислам дека им истекува некој договор со пирели. Мислам дека и морати дополнително се повлекува во овој период. Претпоставувам дека има некоја релација таму.
Е сега дали алфа улета за да биди на дресот или само некој од оние пропратни спонзори незнам.

Денешна изјава на Алегри.

Allegri: "Morata? He has great abilities, but right now the team needs Mandzukics' features"

Sassuolo wants to sign Juventus midfielder Mario Lemina in January but Allegri is not willing to let him go, according to Calciomercato.

Juventus CL 2015/16:
Most tackles won: Sturaro (4/per game).
Most Interceptions: Marchisio (4.7/game).
Most Clearances: Bonucci (5.4/game).

Стурaрo дефaнзивнaтa живoтињa. Јa кренa фoрмaтa пoследниoв месец вoцдефaнзивa е чудoвиште вo ЛШ имaше нaјпoќе истрчaнo.

Sent from my LG-MAGNA

Денешна изјава на Алегри.

Allegri: "Morata? He has great abilities, but right now the team needs Mandzukics' features"
И вo прaвo е, Мaнџу сo Сaндрo нa крилo ќе убивa aли мoрa дa се купи креaтивен центaр. Требa дa се бaтaли плaнoт зa АМ и дa се oди нa креaтивен ЦМ.

Sent from my LG-MAGNA

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom