Доста ја тупиш. Нема везе дали се играло атомски фудбал меѓу Сити и Јуве зошто ти не рече дека таму нема да се игра туку рече Јунајтед игра атомски фудбал. Што по законите на логиката твојата теза беше неточна и не ти дава за право да се вадиш на нешто што никој не го констатирал. Одмори малце од тастатура, знам сите сме напнати.
Вака значи...
Јас никогаш не сум рекол дека Манчестер игра атомски футбал, туку реков дека ќе има атомски фудбал помеѓу Манчестер и ПСВ, значи има разлика. Така реков бидејки си стоев во одбрана во мојот став дека овој натпревар ќе биде поинтересен од Јувентус и Манчестер Сити за пренос на МТВ.
Затоа еден член овде ги болдираше зборовите атомски фудбал и Манчестер Јунајтед и направи како јас да сум рекол дека Манчестер игра атомски фудбал, а јас уствари имав пишано дека на истоимениот натпревар ќе има атомски фудал.
За атомски фудбал во еден фудбалски натпревар се потребни два тима, едниот беше Манчестер Јунајтед, а другиот ПСВ. Е сега Манчестер Јунајтед беше еднинствениот тим кој се обидуваше да постигне гол и да победи, за разлика од својот конкурент ПСВ кој со 9 играчи зад топка се обидуваше, а на крајот и успеа да игра фудбал како што се играло во 19 век.
Заклучокот е дека ПСВ одбиваше да игра фудбал, така да не постоеше можност да се игра атомски фудбал бидејки како што споменав за истит фудбал се потребни два тима.
Е сега и на другиот натпревар Јувентус и Манчестер Сити се играло далеку од атомски фудбал, така да сеуше стојам на тоа дека требаше да се пренесува натпреварот Манчестер Јунајтед и ПСВ на МТВ, бидејки и двата тима се бореа за пролаз, а разлика од другиот натпревар Јувентус и Манчестер Сити во кој се бореа само за 1 место во групата, а каде едниот веќе се пласираше предходно во осмина финалето а другиот веќе беше 95% таму.
Е сега ако одеме по логиката на МТВ во 6 коло треба да се пренесува натпревар во кој и двата тима се веќе пласирани во осмина финалето и ќе се борат за првото место, а нема да го пренесуваат на пример Олимпијакос и Арсенал кои меѓусебно решаваат кој ќе биде 2, а кои ќе го зазаде третото место.
Ако ги пренесуваат Олимпијакос и Арсенал на МТВ, а не некоја друга двојка, значи јас сум бил во право, а ако пренесуваат друг натпревар значи тие членови на форумот што беа против моето размислување тие ќе бидат во право.
Тоа е од мене на оваа тема.