Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 април 2013
Мислења
183
Поени од реакции
325
Кајги, сакам да пие, да ме мисли ко што знам дека ме мисли, но не признава, да фати пролив. Нека ми прости Госпо, ама така е. И ДА ДОБИЕ НЕКАКО М*ДА, гревно е таков човек ај што е срам за машкиот пол е, но со неговото однесување ќе стане срам и за женскиот пол. Бтв, пак ми го хакнале фбто, втф???? Јесте да сум забавна личност, ама постојат доста квалтетни комедии. И драга Кајги, го имав најгрдио сон!!! Сонував еден мој бивши, имал секс со мене и ми рекол во стил: дозволи да те уништам. Сериозно? о.О
И жива останав, многу очекувано.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Со име презиме со све бе !!! Па на сета мака и на бабето фејсбук му напраиле.Ах бе бабе да си жива и здрава ти уште 500 години и внуците да ти се живи и и здрави, ама ќерка ти егото си го пуни со лајкови ко шеснаесгодишна тинејџерка.Отиде све у курац, барам забрана за објавување на фотографии на своите деца од страна на родителите на било која социјална мрежа.Абе ако сакаш да си го пофалиш детето ќе седнеш со комшиите доле на клупа и ќе почнеш ко секоја нормална мајка и баба што прави.И кој кур ми излага кој што лајкнал...

D

Daedalus

Гостин
Ефект на лажен консензус е психолошка појава која е дефинирана од потребата да ги наметнуваме нашите мислења на сите, односно да проектираме. Обично кога некој има специфични ставови, верувања и „сознанија“, тој мисли дека сите го мислат тоа, дека тоа е нормалниот став на сите (ефектот на лажен консензус). И ако наиде на поинаков фидбек, пробуе да го наметне поради несигурност во себе и пошто бара консензус, сака сите да се сложат со него.
И од тука произлегува ад популум, да сметаме дека нешто е точно бидејќи поголемиот дел од популацијата го верува, нешто како реверзибилен ефект на ефектот на лажен консензус. Битно е да се слагаат другите со нас или ние со нив. И си викам, па и ја го иам ова „ефект на лажен консензус“, мислам дека сите мислат ко мене.
И уствари сфатив дека чим ја го иам, гарант повеќето го имаат истово, повеќето мислат дека другите мислат како нив.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Нова хартиена пара од Кралство Камбоџа во мојата колекција.

Инаку нивната валута се вика РИЕЛ (KHR)

На оваа пара кеј, има прекрасни бои исто така ги има и нивните обележја по кои е позната Камбоџа.

Само ликов на човеков незнам шо мајка бара. :D

DSC_0004.JPG DSC_0003.JPG

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Драга,
Вселенскиот телескоп Џејмс Веб (или по нашки Сунгерот Боб :icon_mrgr:) ќе може да ја види светлината на која и требаат 14 милијарди години да стигне до нас. Фактички, ќе го види раѓањето на нашиот Универзум :shok2:
Ние како генерација имаме шанса да добиеме одговор на дел од најфундаменталните прашања што човештвото ги познава.

Ајде со Господ напред :)

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056

Осум години сум потрошил на кајгана маме му ебам :icon_mrgr:

Како за старт на денот на осумгодишнината, успеав да ја докажам една теорема што ја докажувам веќе месец дена. Еурека, але факинг луја :icon_mrgr:
Си залепив стикер GOOD, да се знае дека не беа залудни едно 15-тина испишани листови. Кај нема материјали од оваа област, десетината трудови кои се напишани се повикуваат на најпрвиот труд од таа област, во кој ништо не е докажано :icon_mrgr:
Никој не ми враќа на меилови од типците што ги пишувале трудовите, мада повеќето од нив се со една нога во гроб, којзнае дали користат нет :icon_mrgr:

Да си прославиме малце :icon_mrgr:

Иначе, овие книжара ТРИ имаат убедливо, убедливо, убедливо најлоши преведувачи. Кој ѓавол ме натера да купувам книги од кај нив. Книга од 180 страни ја читам веќе три месеци, да ти се насерам на тоа преводите, самите они не знаат што напишале :facepalm:
Уништиле супер книга, со тапа преводот...:popce:

Лаку ноч :icon_mrgr:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.915
Поени од реакции
25.300
Станувам од спиење и гледам ми направил САРМА. :vozbud: :love:
Не дека ми е омилено јадење, ама тука ретко се наоѓа кисела зелка и сармата ни е специјалитет. Да ми се здрави и живи и домаќинот и Пливит Трејд. Ме пукна носталгија, ќе си го пуштам Бајага додека јадам, ќе ги гледам сликите од пред неколку месеца и ќе плачам.

Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Толку сум се избрукал, што мора да го пишам, како превенција некому да се деси истото. :facepalm:

Дома традиционално си правиме ракија. Дали шливовача, дали лозова, дали од мушмули, зависно од тоа каква е годината и шо има најмногу родено. Па така ако се погоди да има добра реколта и се испече баеѓи ракија, вишокот го продаваме.

Нормално си имаш редовни муштерии на кои им продаваш речиси секоја година. А во сезоната на слави која е моментално, побарувачката е најголема. Има еден познаник на татко ми кој секоја година ни купува. Пред месец дена зема 3 литри, ко секоја година задоволен од ракијата ја шмугнале малку побрзо од очекуваното па минатата недела се јави за да му наместиме уште едно литро, за да има за слава.

И така ми врти татко ми во понеделникот, вика ќе дојде овој, напуни му од појаката и не му наплаќај, редовен е човекот си заслужил. И идам јас горе во собчето до тераса, јер таму седат “избраните“ билноци со појака ракија, точам во шише од Кратошија (или Смедеревка), класика. Го оставам шишето во ходникот и слегувам да вршам други работи.

По некое време лае кучето, ете ти стигнува кола, доаѓа чоеков.
„Еј кај си шо праиш, како има?“
„Еве по дома, ајде ако си за кафе, ракиичка.“
„Не, не, немам време знаеш како е слава утре па во гужва сме дома, дај ракијата и ќе си одам.“

И океј, се качувам по скали, зеам шише, му давам, пари не мора, чао, среќна слава итн....

Вчера, доаѓа дома татко ми:
„Па ти нормален ли си бе? Што ти е проблемот? Се заебаваш со мене или си се мрднал?
(ја неам појма шо се дешава, пробуваш да ти текне дал си направи беља и си скрил нешто, нема...)
„Што збориш бе човек, што сум направил?“
„Како бе што си направил, си му дал вода на Трпко место ракија.“
„Што?“
„Е што, што? Кај ти е паметот? Како може да...“
(продолжува да вика)

Мене ми светнува у глава што може да сум направил, трчам по скали, го глеам шишето оставено на местото кај што го оставив! А му дадов шише на човекот! Во тој момент сфаќаш што си направил. Се вртиш кон даската за пеглање која е покрај скалите, глеаш нема шише до неа. Сум у дал дестилирана вода што мајка ми ја употребува за пеглање на човекот.

Ееееееј превриена вода сум му дал место ракија ебате!

Ти ебам и истите шишиња и паметот што ми летал, брукиии!

Слагам му кажувам на татко ми што сум направил, тој почнува со „Бог да чува, бог да чува...“ и ништо ајде, земи го шишето и однеси му на човекот ракија, извини му се, иако веќе му завршила славата.

И идеш кај чоеков, му раскажуваш што се десило. Ми вика ај сеа да мавнеме по една, ама од ракијава, не ти давам од дестилираната вода. Се кинете од смеење двајцата.

Среќа што ја пробал пред да ја понуди на гостите, да им понудел на гостите, е тоа би боло максимална брука.

Kajgana Shop

На врв Bottom