Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да бе да само Ноле е физички спремен на туров, а сите други што сет не можат да му земат на Федерер се стари баби. А посебно сега во Лондон се виде коклку Новак е истоштен. И воопшто не беше во ритам ама да освоиш 84% на втор сервис не знам што трба да бидеш и тоа против човек што се меле пред себе. Ти самиот себе се негираш.Па Ноле го добиваше Федерер годинава баш ради физичката спремност, што се побиваш сам со некои работи и јас не знам.
Иначе Рони О Саливан е баш добар пример за ментална грамада, само што овие спортисти за кои ние правиме муабет го постигнуваат својот успех со години и години напорен тренинг, спремање и слично, а Рони едноставно е таков, во секој момент може да искочи и да одигра максимален брејк без ниту една емоција на лицето. Мислам дека го имаат убиено татко му пред неговите очи, па од тука и таквата “ладноќа“. Цар е Рони![]()
Ау ау аууууу друже, ЧАО. Леле што кажа дали си свесенИ јас тврдам дека Новак воопшто не е меѓу најспремните физички на турот, само тој до перфекција си ја дозира снагата за моментите кога му е најпотребно. Впрочем затоа и изгуби убедливо од Федерер во групата а убедливо го победи во финалето.
Што не вистина во постот ај кажи бе друже. Не се фолирај без факти и само со цинизам.Ау ау аууууу друже, ЧАО. Леле што кажа дали си свесен![]()
Новак не е меѓу најспремните на турот. Озбилно, после ова не гледам зошто би разговарале понатака на оваа тема.Што не вистина во постот ај кажи бе друже. Не се фолирај без факти и само со цинизам.
Ај најди ми меч против било кој на туров а Новак да има истрчано повеќе од противникот. Тој дури и Федерер секогаш го принудува да трча повеќе од него. Зборувам за истрчани метри. А исто така неговите удари се далеку поспори од барем половината на противниците. ФАКТНовак не е меѓу најспремните на турот. Озбилно, после ова не гледам зошто би разговарале понатака на оваа тема.
Ај најди ми меч против било кој на туров а Новак да има истрчано повеќе од противникот. Тој дури и Федерер секогаш го принудува да трча повеќе од него. Зборувам за истрчани метри. А исто така неговите удари се далеку поспори од барем половината на противниците. ФАКТ
Не дека не е спремен ама противниците не ги добива на физичка снага туку ги принудува тие да се истрошат 20% повеќе од него и тоа е тоа. Значи тактички ги победува. Мора да се признае дека многу поинтелегентно влегува во дуелите и ако не му оди секогаш знае да менува тактика што е редок случај кај другите. Надал на пример игра до смрт и ако оди оди. сега на пример во Лондон Надал не одигра лошо ама ноле одигра перфектно и тука ништо не можеше да направи. Да играше Новак на ниво како во финалето верувам дека Надал ќе имаше шанса барем сет да земе. Според мене Надал беше многу блиску до неговата врвна форма како никогаш досега оваа година.
Па Новак со својата игра ги принудува противниците да трчаат повеќе од него, просто како грав. 2012 ти текнува ли на АО, во полуфиналето против Мареј скоро 5 часа, па во финалето со Надал 6 часа. Тоа пошо не е спремен, така?
Може и Надал ќе се разбуди догодина не викам не ама како што кажавме ќе видиме. Јас сепак сум поубеден дека Ноле пак ќе ја одбележи 2016 е сега на кој начин ќе видиме. А што се однесува до олимписко злато тоа само фановите на Надал си го устоличуваат а пичкин дим е. Сега дури и поени не ти носи од 2016 а досега беше чинам само 750.[DOUBLEPOST=1448404599][/DOUBLEPOST]Може и Надал ќе се разбуди догодина не викам не ама како што кажавме ќе видиме. Јас сепак сум поубеден дека Ноле пак ќе ја одбележи 2016 е сега на кој начин ќе видиме. А што се однесува до олимписко злато тоа само фановите на Надал си го устоличуваат а пичкин дим е. Сега дури и поени не ти носи од 2016 а досега беше чинам само 750.
Ѓоковиќ 6 мастерси, Федерер 4Прегледај го приврзокот 133608 Прегледај го приврзокот 133609
Статистички гледана скоро идентична сезона со тоа што Федерер имал титула повеќе, пораз помалку во годината и дури 10 победи повеќе.
Зборувавме исклучиво на физичка спремност. Се подразбира дека сега тој е севкупно најспремниот кога е број 1 (кога се ќе собереш). впрочем неговото тело е поприлично поинфериорно од Надал, Мари, федерер, Бердих и многу други.Тоа “игра поинтелигентно“ и “не е меѓу најспремните на турот“ има голема разлика. Ѓоковиќ е меѓу најспремните на турот, впрочем тоа е една од причините зошто е број 1 и има таква доминација.