- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Од утре очекувајте турски авиони соборени.ке иам спектар на опции да не те изненанди да гледаме блек хок даун.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од утре очекувајте турски авиони соборени.ке иам спектар на опции да не те изненанди да гледаме блек хок даун.
Mногу поверојатно е дека ќе се пишува проза овојпат: „Тhe rebellion of the Kurds“. На повеќе јазици...Да не има втора кримска војна?
Вториот дел на "The Charge of the Light Brigade" најверојатно ќе биде на руски.![]()
Ако си ти типичен претставник на твоите сонародници, полека почнувам да ги разбирам сите тие антисемити низ светов.Хахахаха им спопикаја на русите. А вие пишувајте што сакате.Величете ја Русија до сабајле хахаха Русија мислеше дека секоја земја е Украина и Грузија.![]()
Скраја да е...вака стојат работиве сега.
...
2. на следен самит влагаме у НАТО
...
Турција е членка на НАТО. А иднината на МКД е во НАТО. Е па сега размисли малку на што мислам.Многу ме интересира сеа тие шо тинкаа на Путин и Ердоган и иднина гледаа во нивно друштво, како ќе ја играат работава![]()
Не е за сламка работата и сигурно си има некои калкулации и самиот. Ердоган е се сем глуп. Ама, јас мислам дека сега се прецени. Далеку е Турција од подготвена да го изигра орото на кое денес се фати.Каква сламка за спас какви бакрачи. Ердоган пред два месеци ги доби изборите во Турција и си го поврати изгубеното мнозинство. Ердоган го контролира контролира протокот на бегалците кон Европа. Турција исто е важен фактор во играта околу Сирија и ги користи ПКК како изговор да бомбардира Курди во Сирија.
Не гледам дека на човекот му треба каква било сламка.
Ахх бе друже побрзо Русија и ЕУ ќе се распаднат отколку држави како Турција и Израел.Турција држи дел не само на Курдите,туку треба да врати и земја на Ерменците.Тоа требаше да се случи кога сите добија држави по распадот на Отоманската Империја.Кога тогаш Турција ќе падне.
Во име на објективноста и реалноста. Ме интересира какви коментари ќе имаше овдека доколку Русија соборуваше некој турски авион. Тогаш ќе имаше коментари од типот браво Русија така треба гази ги. Русија е во право нема играње со мечката ова она шалабан балабан. На крај краева Турција собори на нејзиниот воздушен простор барем така се шпекулира ако не се лажам.
Ало Атина,до каде дојде.Ма нека земат се,не само Кипар и Крит да ви го земат Турците.Ахх бе друже побрзо Русија и ЕУ ќе се распаднат отколку држави како Турција и Израел.
U ruskim zračnim napadima ubijeno 400 civila...
бла, бла...
Izvor: Al Jazeera i agencije
Некоја мува како да ми лета окулу капава...Се еба сеа нашиот турски тек.
А толку експерти на форумов и по порталите устите си ги сокинаа од зборување како сите ни прават заговор и внатрешна дестабилизација само да не го добиеме гасот.![]()