Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Се ќе се заврши на дипломатски препуцавања, осуди, закани, бла бла бла....

Сигурно нема воено да одговори кон една од најголемите нато членки.
Ќе се смири ситуацијата. Во спротивно трета светска војна не е далеку..

Друго е за време на војна да собориш а друго е кога нема војна. Тоа е играње курташаци со тебе а се правиш некоја светска сила. А нуклеарките се без ефект бидејќи неможат да се употребат. Турција географски не е во Австралија.
Малку за угледот на 'мрика...

Турчето ги покажа забиве без кој ке остане, нема да помине ова туку така.

,Малку оф топик.
И во Македонија имало од овие Туркмениве, не сум знаел. Јуруците (во радовишко) да ти имале такво потекло. Памтам кога ги опишуваа еднаш овие помали заедници во Македонија рекоа дека биле најизолирани да не речам диви.

,Малку оф топик.
И во Македонија имало од овие Туркмениве, не сум знаел. Јуруците (во радовишко) да ти имале такво потекло. Памтам кога ги опишуваа еднаш овие помали заедници во Македонија рекоа дека биле најизолирани да не речам диви.
Дојди у петок у Штип на пазар ќе ги видиш

,Малку оф топик.
Не би ги нарекол диви, али не доволно писмени може заради фактот што живеет погоре во Плачковичко и неможноста да се образуваат, најчесто се занимаваат со сточарство и си гледаат нивна работа.

Голема војна на Блиски Исток им одговара и на САД и на Русија. Не им одговараше на Турците најмногу. Ама ете, успејаа сами да се пикнат во таа каша. Сега уште Арабија остана и шоуто може да започне. После големиве ќе си земат пуканки и ќе шиткаат оружје.

Плодна почва има, и им одговара на цела воена машинерија.

Курдите тријат раце од нападов на рускиов авион... :)

Нема да има никаква директна офанзива на релација Турција-Русија, ама дека ќе остане ова вака тешко. Сега Путин уште пожестоко ќе делува на сириска (читај ИСИС-овска) територија, а по ова ќе биде уште поголема поддршката на курдските сили од руска страна.

Тие таму нафтените ресурси се ќе бидат срамнети со земја, ова со падов на авионот само му ја подотвори и така отворената врата на Путин кон борбата со ИСИС и неговите поддржувачи (во овој случај Турција)

Да не има втора кримска војна?
Вториот дел на "The Charge of the Light Brigade" најверојатно ќе биде на руски. :)

Ердоган е баш влезен во филм, време е некој да му покаже каде му е местото. Никогаш не сум бил љубител на Русија и руската политика, ама моментално Ердоган е извор на злото.

Same here. Толку се укењаа западњациве со нивните империјалистички политики за остварување на слатки задоволства на грст луѓе што почнав за Русите "да навивам".

Ердоган е баш влезен во филм, време е некој да му покаже каде му е местото. Никогаш не сум бил љубител на Русија и руската политика, ама моментално Ердоган е извор на злото.
Без емоции ама јас мислам дека најголеми лудаци во светот се Путин и Ердоган. По големи лудаци се дури и од оној на Северна Кореја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom