Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
У крајна линија:
земја што има нуклеарки > земја што нема
Русија има највише боеви глави сеуште.
Сигурен си дека Русија има повеќе боеви глави? Според Вики Америка има повеќе.
Но небитно, бидејки и двете сили имаат доволно за масовно уништување и можат да уништат све уште пред да ги потрошат резервите.

Како и да е, мислам дека све ќе се сведе на прокси војна. Русите ќе ги финансираат и наоружаат со современа технологија Курдите и со тоа дебело ќе им вратат на Турција.
Поминаа времињата на директни конфликти помеѓу големи сили.

Интересни се реакциите на Турците и на Украинците.
Првите се у некој филм дека покажале невидена храброст и дека никој ништо не им може оти они се другари со Големиот Брат.
Вторите се за жалење. А слушнат некаде Русин/руски војник загинал, се палат, ко божем еве, кај да е, Русија е готова а Украина уште малку и ќе си го врати Урал.

Ево бе друже немора оние да ти кажат. Јас ти твдрам дека Турција и да не беше во НАТО. Русија пак не ќе можеше толку лесно да објави војна против Турција. Ако што Русија е светска сила сепак надвор од Рисија не им е лесно. Тие во времето од Авганистан беа поразени исто како САД од Виетнам. И светска сила да си тоа немора да значи дека ќе ги окупираш земјиите толку лесно. Штета можеш да им нанесиш но дали ќе победиш тоа голем пашалник. Пак ќе повторам Турција не е Грузија или Укарина.

И Иранците на Американците им украдоа од најновите беспилотни летала и цело време кај потопените танкери на поминување им гаѓаат на бродовите али зошто Америка не им објавува директна војна не значи дека не им се одмаздува.

Истото важи и за Турција,ако ја обезбедат Иран и Русија Сирија и решат да се одмаздат на Турција.Турција ќе стане Сирија/Либија 2.0.

Војна така "детски" одамна не се објавува. Ниедна бомба, ниедна човечка жртва, ништо такво не боли како секнувањето на кешот. Тоа се надевам дека го знае Путин, и затоа почна да им ги тамани цистерните и нафтените полиња. Го заболе Ердоган дали Русија ќе врати на некој Турски авион со пилот за кој нит чул нит разбрал Ердоган некад у животот. Ама ако Русија му го секне кешот друга песна ќе свири.

Исто и со ИСИС. Тоа се платеници. Ни вера ни религија ни муслиманство ни Алах ни никој. Строго кеш и малце дрога за да се потпали. Секни им го кешот и ке видиш како идеологијата одеднаш ке почне да бледнее. За оние гнасине од Саудиска Арабија па ич да не зборам.

pak si banalaen ama aj... vo mood sum today.

Jas od razlika na tebe i na drugiot, pararelno gi mrazam i erdogan i putin oti isto sranje se. Ama ako veke kriticiras za botovi, kriticiraj za site ne samo od ednite.

I vo ovoj slucaj ne se raboti samo za Turcija tuku za NATO clen, i togas li e glupo e da pises za pojakiot da ne si igra so ogan ?
Еј фала ти многу. Баш ми е мило кога муџите ми обраќаат пажња.

Иначе, кога се гледа на настанов, треба да се земе во предвид дека иако САД и Русија се воено најмоќните земји, тие немаат ист однос кон животот на војникот.
Само потсетување, дека во едно блиско време (од глобален историски аспект), Русија жртвуваше свои 20 милиони, за повисока цел.[DOUBLEPOST=1448373863][/DOUBLEPOST]
Сигурен си дека Русија има повеќе боеви глави? Според Вики Америка има повеќе.
Но небитно, бидејки и двете сили имаат доволно за масовно уништување и можат да уништат све уште пред да ги потрошат резервите.

Како и да е, мислам дека све ќе се сведе на прокси војна. Русите ќе ги финансираат и наоружаат со современа технологија Курдите и со тоа дебело ќе им вратат на Турција.
Поминаа времињата на директни конфликти помеѓу две големи сили.
Ја знам дека Америка има повеќе оперативни, а Русија повеќе вкупно.

И Иранците на Американците им украдоа од најновите беспилотни летала и цело време кај потопените танкери на поминување им гаѓаат на бродовите али зошто Америка не им објавува директна војна не значи дека не им се одмаздува.

Истото важи и за Турција,ако ја обезбедат Иран и Русија Сирија и решат да се одмаздат на Турција.Турција ќе стане Сирија/Либија 2.0.
Незнам што мислат другите но сепак јас мислам дека Турција е најсилна муслиманска земја во светот. Ниту Иран не е ништо кога станува збор за Турција.

Abe ne veruvam deka amerite se do tolku zabegani, ama pa sto gi znaes, ludo pleme e i toa.
Нах не е забегано,бидејки Русија нема како да возврати. Исто како и со патничкиот авион ова им е удар врз престижот.
Русија е главен непријател на западот,какви Исис. Глеам и по западњачки твитер профил нема кој не е радосен за уривањето.

Незнам што мислат другите но сепак јас мислам дека Турција е најсилна муслиманска земја во светот. Ниту Иран не е ништо кога станува збор за Турција.
Можда за конвенционално, али вкупно, најјака е таа муслиманска земја што има нуклеарни боеви глави. А тоа е само една.

У крајна линија:
земја што има нуклеарки > земја што нема
Русија има највише боеви глави сеуште.

Инаку, каква е работата, доста кажува фактот што по соборувањето Турција не ја исконтактира Русија, туку НАТО.
Зашто Ердоган ги контактира тие каури сега? Зашто не ја контактира саудијска Арабија на пример?

(можда темава треба да се спои со Конфликтот во Сирија)

Под програмата на НАТО за nuclear sharing мислам дека Турција моментално има нуклеарно оружје(кај 60 боеви глави), под покровителство на САД.

А инаку вториот дел, се слагам најголема грешка на Ердоган е што доколку ете испаднал овој инцидент, наместо да се контактира со Русија во обид да се реши проблемот, он одма повика на состанок на НАТО и се сокри позади алијансата.
Дава многу лош впечаток и негативна иднина за руско-турските односи.

Голема војна на Блиски Исток им одговара и на САД и на Русија. Не им одговараше на Турците најмногу. Ама ете, успејаа сами да се пикнат во таа каша. Сега уште Арабија остана и шоуто може да започне. После големиве ќе си земат пуканки и ќе шиткаат оружје.

Нах не е забегано,бидејки Русија нема како да возврати. Исто како и со патничкиот авион ова им е удар врз престижот.
Русија е главен непријател на западот,какви Исис. Глеам и по западњачки твитер профил нема кој не е радосен за уривањето.
Каде бе тоа гледаш радосни на западњачки твитери? Тоа се тие истите коишто се залагаат истовремено за ЛГБТ права и за шаријатски закони?

Хахахаха им спопикаја на русите. А вие пишувајте што сакате.Величете ја Русија до сабајле хахаха Русија мислеше дека секоја земја е Украина и Грузија.:icon_lol:

Еј фала ти многу. Баш ми е мило кога муџите ми обраќаат пажња.

Иначе, кога се гледа на настанов, треба да се земе во предвид дека иако САД и Русија се воено најмоќните земји, тие немаат ист однос кон животот на војникот.
Само потсетување, дека во едно блиско време (од глобален историски аспект), Русија жртвуваше свои 20 милиони, за повисока цел.[DOUBLEPOST=1448373863][/DOUBLEPOST]
Ја знам дека Америка има повеќе оперативни, а Русија повеќе вкупно.
ke dojde den ke te regrutiram i tebe :roker:...

Под програмата на НАТО за nuclear sharing мислам дека Турција моментално има нуклеарно оружје(кај 60 боеви глави), под покровителство на САД.
Ако у Турска има НАТО боеви глави, дали мислиш дека Ердоган може да ги активира? Или мора на официјално лице од друга држава да му побара нивно активирање...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom