Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Се еба сеа нашиот турски тек. :P

А толку експерти на форумов и по порталите устите си ги сокинаа од зборување како сите ни прават заговор и внатрешна дестабилизација само да не го добиеме гасот. :kajgana:

U ruskim zračnim napadima ubijeno 400 civila, uključujući 97 djece
Novembar 22nd, 2015

CTttKzIWoAAFvAy.jpg

SVIJET
Sirijska opservatorija za ljudska prava je javila da su u Siriji, od 30. septembra pa do 20. novembra ove godine, smrtno stradala 403 civila, uključujući 97 djece.

Rusija je zračnim napadima u Siriji od septembra ove godine ubila najmanje 400 civila, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Organizacija je javila da su, od 30. septembra pa do 20. novembra ove godine, smrtno stradala 403 civila, uključujući 97 djece.

Od oktobra prošle godine izvedeno je 42. 234 zračnih udara, bačeno je preko 22.370 barel bombi.

Bombe su usmrtile 6.889 civila, uključujući 1.436 djece, a povrijedili su 35.000 civila.

Najmanje 100.000 ljudi je napustilo pokrajinu Halep, dok je 1.000 pobjeglo u kamp koji se nalazi na području pokrajine Idlib.

Najžešći zračni udari

Kako su saopštile Ujedinjene nacije, 250.000 ljudi je ubijeno od početka rata u Siriji.

Opservatorija je također saopštila da je Rusija jučer izvela najžešće zračne udare na Islamsku državu Irak i Levant u istočnoj Siriji otkako je rat počeo, pri čemu su ruski avioni imali više od 70 napada u kojima je poginulo najmanje 36 ljudi.

Među poginulima bilo je i desetoro djece, prenio je AFP.

Udari ruskih aviona su u istočnoj provinciji Deir Ezzor pogodili nekoliko gradova kao i tri naftna polja u najžešćem valu bombardovanja od početka konflikta u martu 2011.

Većinu te provincije drži ISIL, podsjeća AFP.

Rusija je počela bombardovanje u znak podrške sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu 30. septembra i saopštila da će ih pojačati nakon obaranja ruskog aviona iznad Egipta prošlog mjeseca kada je poginulo 224 ljudi.

Izvor: Al Jazeera i agencije
браос еј, јакиот извор Ал Џезеира. ај дувај го

И тоа НАТО па што е една сериозна организација (ветар во магла ) им покажуваат заби на козо ебачите во Афганистан и Ирак а неможат две земје патем нивни членки да ги смират од провокации - Грција - Турција. Нит било природно нити ќе биде Грција да се мириса со Турција. И мене не ми е јасно Оланд го повикува Путин заедно против ИСИС овај брков Ердоган им работи зад грб. И сега или ќе си каже НАТО пред нивната јавност во ЕУ *(која пред некој ден доживеа напади на терористи и сеуште се серат од страв за нови напади) дека ги поддржува терористите или ќе ја исфрлат Турицја од игра поради тоа што оди контра официјалниот став на НАТО.

Оригиналниот извор е Сириската Обсервација за Човекови Права што уствари е еден човек кој од Лондон. Он е про опозициски настроен Сириец кој избегал во 2000 година и се нема вратено назад од тогаш.

Ald_A
‏@Ald_Aba
#Russian Helicopter Crew Arrived to Safety After Being Rescued by #SAA Special Forces in #Latakia Mountains #Syria
CUmBaGNUsAAT3S1.jpg:large

И тоа НАТО па што е една сериозна организација (ветар во магла ) им покажуваат заби на козо ебачите во Афганистан и Ирак а неможат две земје патем нивни членки да ги смират од провокации - Грција - Турција. Нит било природно нити ќе биде Грција да се мириса со Турција. И мене не ми е јасно Оланд го повикува Путин заедно против ИСИС овај брков Ердоган им работи зад грб. И сега или ќе си каже НАТО пред нивната јавност во ЕУ *(која пред некој ден доживеа напади на терористи и сеуште се серат од страв за нови напади) дека ги поддржува терористите или ќе ја исфрлат Турицја од игра поради тоа што оди контра официјалниот став на НАТО.
Многу си емотивен друже Турција на терен игра така како што им одговара на САД. Моментално сите постапки на Турција е во полза на САД. Упсс Исис е алатла не само на Турција туку и на САД и Израел. Немој да заборавиш дека најголеми сојузници во светот се САД Велика Вританија Израел и Турција. Секој што мисли спотивно очигледно не разбира ништо. Ова четворка работи против ЕУ и Русија.

A за туркмените кои го убија пилотот ќе има многу интересни бомбички и колења од спецњаз допрва ќе го јадат тие. За 2 пилота масакар ќе има.

И да е точно, тоа се воздушни напади во кои тие деца не се цел. Тие деца не се фрлени на колена едно до друго и не им е одблиску пукано во тил. За разлика од случајот кај нас, каде што се протестираше за ослободување на нивните маченици, во Сирија и Ирак ИСИЛ ги држи децата во најголемите жаришта како жив штит, па потоа ги храни муџо медиумите со слики од нивните трупови.
Не знам дали има у Куранот возрасна долна граница за мачеништво, ама знам дека секогаш децата им се алатка. Гледаме и кај нас, на јужна граница, ги соблекуваат или им ги кинат алиштата и ги бутаат во бодликавата ограда за да ги фатат камерите.

Многу си емотивен друже Турција на терен игра така како што им одговара на САД. Моментално сите постапки на Турција е во полза на САД. Упсс Исис е алатла не само на Турција туку и на САД и Израел. Немој да заборавиш дека најголеми сојузници во светот се САД Велика Вританија Израел и Турција. Секој што мисли спотивно очигледно не разбира ништо. Ова четворка работи против ЕУ и Русија.
Точно јас од секокаш сум ја сакал ЕУ и Русија подеднакво освен енглезите. Лошо за ЕУ во секој случај што уште долго ќе си бидат вазали на каубојциге и грдите енглези. По безкруполозен народ од енглезите нема дури и исис се ништо за нив.

Сириската армија поддржана од руската авијација напредува и според некои информации веќе е на 10 километри од турската граница. Тоа предизвика гневот на Турците кои мислеа дека ќе можат да окупираат дел од сириските територии.

Лидерот на Туркмените во Северна Сирија Alpaslan Çelik тврди дека двајцата руски пилоти се убиени уште во воздухот.
http://webtv.radikal.com.tr/turkiye...rdan-ikisini-de-parasutle-inerken-vurduk.aspx

Не знам за друго ама мислам дека овој ќе заврши многу лошо.

Ево бе друже немора оние да ти кажат. Јас ти твдрам дека Турција и да не беше во НАТО. Русија пак не ќе можеше толку лесно да објави војна против Турција. Ако што Русија е светска сила сепак надвор од Рисија не им е лесно. Тие во времето од Авганистан беа поразени исто како САД од Виетнам. И светска сила да си тоа немора да значи дека ќе ги окупираш земјиите толку лесно. Штета можеш да им нанесиш но дали ќе победиш тоа голем пашалник. Пак ќе повторам Турција не е Грузија или Укарина.
Турција воено не е посилна од Украина ако гледаме реално.
Турската воена технологија е најмалку 30 години назад у споредба со руската.

Која будала си ти те читам и се чудам, дали со твојот мозок стварно мислиш дека турција би имала шанси во отворен судир со Русија, па една недела нема да издржат Турците, тие години го јадато д ПКК па со Русија ќе војувала. Кој резил си човече...
Јас тродупло го мразам и Ердоган и Путин. Но читајќи ги необјективните и глупавите постови уште повеќе сум про турски ориентиран за овој случај и ако што се обидов да сум неултрален.

Која будала си ти те читам и се чудам, дали со твојот мозок стварно мислиш дека турција би имала шанси во отворен судир со Русија, па една недела нема да издржат Турците, тие години го јадато д ПКК па со Русија ќе војувала. Кој резил си човече...

Го читам цело време и се смејам , сам се теши момакот. Една Америка шо е прва светска сила моментално трепери пред Путин , овој во циганите се крсти. :pos:

Стварно не можам некогаш да разберам некои потези на лидери кои се на сериозна позиција.. Овој Ердоган денес си зеде јаже, си го постави на даска, си се качи на столот и само уште прашање на време е кој ќе ја клоцне столицата.

Какви црни браќа. Се пишат за албанци иако ни два збора албански не знаат. Луѓе кои си ја продале прво религијата, а потоа и националноста не можат да ни бидат браќа. За пари и бојата на кожата би си ја смениле.Али со ова сме офтопик
Тоа неим го менува генот.

ruskiot minister za odbrana samo sto potvrdi deka eden ruski vojnik e ubien i eden helikopter e unisten vo rescue misijata ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom