Taka e ,sakam vie kako pravnici da predloziteГи има сите што се рекламирале во Златна книга, што не значи дека се сите во Македонија . Нека си бара и други, што не се рекламирале, а за совет ако побара ќе му кажеме некое име .
Taka e ,sakam vie kako pravnici da predloziteГи има сите што се рекламирале во Златна книга, што не значи дека се сите во Македонија . Нека си бара и други, што не се рекламирале, а за совет ако побара ќе му кажеме некое име .
Оди кај Милутин Ангеловски во адвокатската уличка кум ми е, тој работи строго кривично право. (бранеше клиенти во Змиско око)Taka e ,sakam vie kako pravnici da predlozite
Ама со напишаново што ви е целта? Да се матљате по судови, да барате изземање судија, или да си го вратите земјиштето? Ако навистина ви е целта да го изземете судијата, не знам зашто воопшто се малтретирате. А чим земјиштето не ви значело ништо, баталете го, чим го земал, го земал и готово.Pocituvani. Dali nekoj mozit da mi kazit neschto vo vrska co mojov problem ? Imeno,imam gradezna parcela a komschiata mi ukral 12m2, poschto tie 12m2 nemi znacet mnogu preku mojot advokat vo pismena forma mu ponudiv na komschiata da mu gi prodam mislejki da se dogovorime i da go reschime problemot bes sudski lavirint,komschiata mojata ponuda e odbi i me natera da go tuzam. Sudot pobara katastar da go izmerit mestoto posle merejneto katastarot kaza deka komschiata bespravno zagradil od moeto mesto 9m2 mojot advokat se soglasil i na tie 9m2 schto znacit navistina mi ukral,dobiv presuda deka sudot sum go izgubil se zalev vo Bitola i predmetot se vrati ponovo vo Ohrid. Istiot sudia da go razgledvit slucajot e glupo kako mozit da se nadevam deka ke donesit poinakvo reschejne ili sam da odit protiv sebe. Dali da baram izemajne na sudiata schto mislam nemat da odobret ili pak da cekam volcite da me jadet,schto mozam ponataka da prevzemam. Pozdrav
Fala druze,ama mi treba nekoj koj raboti so obestetuvanje poveke,posto imam namera da baram odstetaОди кај Милутин Ангеловски во адвокатската уличка кум ми е, тој работи строго кривично право. (бранеше клиенти во Змиско око)
И моментот- дека јас сум (Саше) те пратил можеш да го убациш, така бива тоа во деловниот свет
Па добро, по секако постои оштетно побарување--- надополнето ---
[/COLOR]
Fala druze,ama mi treba nekoj koj raboti so obestetuvanje poveke,posto imam namera da baram odsteta
Ти треба Законот за авторско право и сродни права, еве ти ЛИНК од право (ама мора да си логиран да го собереш, значи ако не си регистриран, регистрирај се) и се' е објаснето :wink:Ми треба стручна помош околу авторските права во Македонија како се заштитени, како се откупуваат и дали важи истото и за објавување во електронски облик (конкретно книга)...
Само знам дека авторските права траат за време на авторовиот живот и 70 години од неговата смрт. дали потоа некој ги наследува или слично. фала однапред