Мигрантите низ Македонија

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.939
Поени од реакции
25.404
Јас не наметнав ништо, ти сама тоа си го напишала. Испадна дека повеќето оттука се во право во врска со мигрантите. Еден од нив тукушто долетал во Европа и веднаш се активирал. А што тврдеше ти во врска со тоа...

и паѓаш на класично сценарио-солзи на деца.
Солзи на деца гледавме 1999, 2001 нивните татковци мама ни расплакаа, а 2015 тие деца ги тепаат нашите деца.
Патем кога сме веќе овде, ова твое мислење
се коси со сета идеологија која ја изнапиша на темите, а е многу слична на муслиманските размислувања
Да, уште сметам дека добро платена и организирана група на терористи ќе одбере поинаков начин на транспорт, во најмала рака ќе ја пренесе оној што плаќа, НО оставам простор и за моја грешка, затоа што ова е само моја претпоставка, која не се базира на никаков факт.
Затоа, кога веќе ми копаш по мислења, не бирај селективно само она што ти одговара за да напишеш контра реплика, на пример во неколку наврати го спомнав и ова:

Никој не го оспорува постоењето на нелуѓе меѓу нив, оние кои лесно можат да бидат закана за туѓи животи поради нивната ретардирана догма.

За она последното што ме цитираше, а потоа го едитираше, немам коментар. Мислам дека си доволно бистар за да укапираш дека се работи за апла саркастична реплика.

@Ligar

Оние што ги интересираше како можеше да помине ситуацијата без немири, можеа да ги приведат оние што мавале по нив и да ги пуштат останатите да си поминат, не да маваат и по нив. Но која сум јас да давам предлог? Нели има „овластени“ лица за тоа кои би требало да се устручени во својата област?
[DOUBLEPOST=1447759328][/DOUBLEPOST]
Вакви па вакви па кога ќе видам....
Што кога ќе видиш овакви?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Да, уште сметам дека добро платена и организирана група на терористи ќе одбере поинаков начин на транспорт, во најмала рака ќе ја пренесе оној што плаќа, НО оставам простор и за моја грешка, затоа што ова е само моја претпоставка, која не се базира на никаков факт.
Затоа, кога веќе ми копаш по мислења, не бирај селективно само она што ти одговара за да напишеш контра реплика, на пример во неколку наврати го спомнав и ова:

За она последното што ме цитираше, а потоа го едитираше, немам коментар. Мислам дека си доволно бистар за да укапираш дека се работи за апла саркастична реплика.

@Ligar

Што кога ќе видиш овакви?
Бокс преку монитор. Има време и место каде ќе објавуваш вакви работи а сега не е ни време ни место. Тоа што таа решила детето да и се вика мухамед и да се прца со арапи нема никаква врска со реалниот безбедносен ризик од масовната миграција и со неможноста на 99,9% од овие мигранти да се адаптираат во европските држави.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.939
Поени од реакции
25.404
Бокс преку монитор. Има време и место каде ќе објавуваш вакви работи а сега не е ни време ни место. Тоа што таа решила детето да и се вика мухамед и да се прца со арапи нема никаква врска со реалниот безбедносен ризик од масовната миграција и со неможноста на 99,9% од овие мигранти да се адаптираат во европските држави.
Сликата си е баш на место и во право време, баш кога омразата расте... Ама срце, не ни очекувам ти да го разбереш ова, уживај!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.227
Сликата си е баш на место и во право време, баш кога омразата расте... Ама срце, не ни очекувам ти да го разбереш ова, уживај!
Супер си е сликата, скроз во право време и скроз докажува поента.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
@Ligar

лошо си цитирала нешто
ако е само претпоставка оти мислев се базираш на факти. Убијците на децата биле фамилијарни, двајца се избегани во Косово преку див премин. И уште еден пример зошто таа претпоставка не држи.
http://www.time.mk/c/9b6c8eb2f9/trojca-kosovci-osomniceni-za-terorizam-uapsen-pri-izlez-od-makedonija.html

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.227
По изгледот би рекол обратно е, не личи баш на класична Сиријка.
Ти сега расно профилираш и претпоставуваш. Тоа е крајно дискриминаторски и треба да стане нелегално! Ама џабе, љубофта помеѓу Сиријци и Французинки на крај ќе победи!!!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Hamid Sulaiman не звучи баш христијански но не беше тоа поентата.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
NO FINGERPRINT,ИЗГЛЕДАЈТЕ го цело видео..
Џихадистите им порачаа дека ќе се плашат и до продавница да одат и почнува да се остварува. Не знам зошто во овој страв кај французите има некое задоволство. Луѓето се силни, крупни или ситни и плашливи зависно од она кое потсвесно е позадина на нивните дела. Французиве не изгледаат многу храбри. Јас разбирам да се чуваш, да се отстраниш и да се прикриеш, ама некако смешно делуваат како бегаат. Крупни мажи сите некако ко во женчиња да се претвориле.
Беа удрени на живот и к.. ги боли за 250 000 погинати во Сирија од кои илјадници деца во земја која е на само 1000 км од нивната и во која и тоа како ги имаа замешано прстите. Тие самите и нивните сојузници. К.. ги боли французите по кафулињата за Либија каде беа предводници во разбивање на поредокот и создавање тотален хаос. И мачно ми е колку има да се набројува. Во Ирак во Фалуџа поради хемиските отрови употребени од американците над 50% од децата се раѓаат со тешки инвалидитети. Па не имате само вие во Франција и на запад семејства. И другите имаат семејства. И другите сакаат блиските да бидат среќни, здрави и нормално да си го изживеат животот.
Сталин, Хилтер, Пол Пот, Иди Амин и други се сметаат како злосторници со чија политика се направните најголеми човечки жртви во историјата. Ако се пребројат изгубените животи на западниот империјализам сторени од 1999 досега, сигурно ќе влезат во првите 5 најголеми штети врз човештвото. По број на погинати луѓе, уништени градови и држави, разселени семејства, хаос...
Ако другите се повредни во трудот и умот и ве стасуваат и надминуваат, не значи дека треба да направите хаос од светот за да ја зачувате доминацијата.
Толку сум огорчен од тоа западно безчувство во надредување и замешување во уредувањата и животите на другите земји, за чување на своите себични интереси, што би ги оправдал и терористичките напади. Ама напади на војска, полиција и посебно одговорни политичари, доколку е сторено заради своите семејства, според воените правила, а не за болниот исламски експанзионизам. А ова вака сторено иде од истата грабачка и безчувствена демонска сила само од другата страна.

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.939
Поени од реакции
25.404
лошо си цитирала нештоако е само претпоставка оти мислев се базираш на факти. Убијците на децата биле фамилијарни, двајца се избегани во Косово преку див премин. И уште еден пример зошто таа претпоставка не држи.
http://www.time.mk/c/9b6c8eb2f9/trojca-kosovci-osomniceni-za-terorizam-uapsen-pri-izlez-od-makedonija.html
На ова мислев кога ја кажав мојата претпоставка http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=17&vest=25580
Конкретно на овој дел „Тероризмот е толку добро организиран што не би ризикувал да ги минува смртоносните морски води“. Ми нема логика оној кој е платен да изврши терор, или пак си поставил некаква мисија во глава дека е пратен од бога, да ризикува да не стигне до целта со тоа што ќе се удави или ќе изгине некаде по пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom