Мигрантите низ Македонија

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Да не баратам наназад низ страниве,но биле пронајдени имигранти кои биле дел од ИСИС и во нивнит мобилни биле пронајдени пораки и видеа со отсечени глави

Сега Агда и Лангелина нека дојдат и нека мрсат муда како таму имало беспомошни жени и деца и како само сакале да пројдат низ Македонија без да прават проблеми.

Пред да ме цитираат,кај обичен човек во мобилен телефон најчесто можат да се најдат многу слики и музики и по некој порнич,а не видеа со отсечени глави.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Крваво сценарио во Белград: Десничарите подготвуваат линч на мигранти!
http://vecer.mk/balkan/krvavo-scenario-vo-srbija-desnicharite-podgotvuvaat-linch-na-migranti

ајде да видиме во понеделник,каков став ќе завземе српската власт...
Грешката не е во Македонија,Србија,Хрватска,Бугарија,Грција,треба Турција да ја засили границата и да не пропушта мигранти ама нели тие се муслимани со исти табиет па ќе бидат прогласени за неверници.
За да се реши проблемот и исчисти европа од ѓубрето почетокот треба да биде од скандинавските земји ама бидејќи тие се либерални ќе гледаат како им ги силуваат жените обезглавуваат мажите и полека ама сигурно се остварува прогласениот калифат.
Ако не се освестиме на време нека ние на здравје калифатот и исламизацијата која во светски рамки најзаостаната религија.

Z

zlaki

Гостин
грешки има многу..една од тие и Дачич кажа дека бегалците доаѓаат од европска земја(грција) па така и треба да си се спроведат нивните закони а не да се трупаат во Македонија и северниот сосед.
"не се криви децата туку мајките се за ебање"-Цацко(бубо)...во сегашен превод за бегалската криза оваа реченица може и поинаку да се искористи...како за европа така и за нашите политичари...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да не баратам наназад низ страниве,но биле пронајдени имигранти кои биле дел од ИСИС и во нивнит мобилни биле пронајдени пораки и видеа со отсечени глави

Сега Агда и Лангелина нека дојдат и нека мрсат муда како таму имало беспомошни жени и деца и како само сакале да пројдат низ Македонија без да прават проблеми.

Пред да ме цитираат,кај обичен човек во мобилен телефон најчесто можат да се најдат многу слики и музики и по некој порнич,а не видеа со отсечени глави.
Не се знае откаде са, шоферот само е имал документи и е бил косовар, другите исто са кажали дека са от Косово.
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-varna/zaloveni-dzhihadisti-na-ba-lgaro-makedonskata-granitsa

B

Borg_Drone

Гостин
Германија:

[DOUBLEPOST=1440764662][/DOUBLEPOST]
Не се знае откаде са, шоферот само е имал документи и е бил косовар, другите исто са кажали дека са от Косово.
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-varna/zaloveni-dzhihadisti-na-ba-lgaro-makedonskata-granitsa

Сега носете ги таму на рибање. Малку шминкање не е лоша работа....

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе грците да речеме ако еден брод потопат по “грешка“ други 5 ќе пуштат без мака,ќе ги спакуваат сите до еден како смоки во камион/автобус и ќе ги остават кај нас пред граница со изговор дека од тука натаму е најсилната економија во Европа и дека лесно се наоѓа работа.

Доаѓаат тука и дремат на граница како мисири некои,во таа толпа гарантирам дека барем едно 70% од военоспособните мажи имале или сеуште имаат контакт со ИСИС и чекаат понатамошни наредби за нивно функционирање.

Па побогу,војската им даде храна и ја одбија со глуп изговор дека на неа имало крст ?
Па беспомошен маж,жена или дете не би одбиле храна бидејќи нели патувале илјадници километри и се изнемоштени и сакаат да каснат нешто,да ја повратат силата за понатамошен пат.

Пак ќе речам,Унгарците најдобро изиграа,до некоја мера ги дочекаа спремни смрдливците со ограда,полиција и војска и сега ако писнат ќе ги млатат како глувци.
Мора да напоменам дека и во Унгарија уште одамна е развиен фашизмот и тоа во голема мера,во минатото Унгарија била фашистичка држава,па нема да трпат такви гомна да им прават нереди низ државата и одма ќе ги стројат до зид и ќе ги стрелаат.

Ама затоа пак скандинавските либерали и педери размислуваат сасвим обратно,посебно Шведска.Дека можат да ги социјализираат и дека од нив може да бидне нешто,да станат луѓе.
Арно ама,им се одби од глава тоа тврдење и сега не можат глава да кренат од нив,поразот немаат гз да го признаат и само ги трпат сите тие протести и силувања на баграта муслиманска.
Спремни се и за пет години да доведат закон со кој секоја жена би нозела фереџе само да им се удоволи за мир во куќа.

Па тогаш нека дојде Агда на форумов и нека кажува какви се всушност македонците за никаде и дека сме биле примитивци,а неа секоја вечер ќе ја шири меѓу нозе брадосан вампир,ќе станува во 5 сабајле да се моли на алах,ќе дреме дома затворена во мантија од глава до пети,нема да смее да искача,ќе чува 10 деца во двособен стан и ќе ќути,ќе трпи и ќе учи како да се забие полна со експлозив во некое школо во Шведска.[DOUBLEPOST=1440764860][/DOUBLEPOST]

па уште побетер е ова ако се од Косово.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.939
Поени од реакции
25.404

До тебе и до таквите како тебе кои немаа капацитет да ми ги разберат постовите... Ќе се обидам на напишам најпросто што можам, за да бидам јасна и да се самоцитирам секогаш кога некоја амеба ќе ми го повтори истото по милионити пат.

Никој не го оспорува постоењето на нелуѓе меѓу нив, оние кои лесно можат да бидат закана за туѓи животи поради нивната ретардирана догма. Таквите луѓе и мене ми се пречка на патот кон мојата цел. Но ова не значи дека во толкава толпа на луѓе нема поединци на кои навистина им е потребна помош. Не ги бранам и не завземам страна, единствено што ми смета е генерализирањето и третманот кој им се изврши на сите, вклучувајќи ги и оние кои не го заслужија.

Јасно до тука? Престанете да го читате само оној дел кој ви одговара, во дискусија треба да разбереш што сака да ти каже соговорникот, не да реплицираш само ради реда. Ако не сте способни за дискусија, не учествувајте во неа. А тие што ѝ лепнавте секакви етикети на Лангелина, нека ви служи на чест! На некои од вас жената може мајка да ви биде. Освен тоа, добар дел од тие што ја цитиравте немавте појма што навистина сака да каже.

Што се однесува до коментарите дека ние од дијаспората немаме право да „донесуваме одлуки“... Никој овде не донесува никаква одлука, ние на темава само можеме во дискутираме, а во реалноста не сме никој фактор за да можеме да одлучиме. Сите ние тука сме само пиунчиња кои некој ги искористува, вклучувајќи ги и емигрантите. Не заборавајте дека ни нас, од дијаспората(мајко мила, колку мразам да ме ставаат во оваа категорија!), не ни е во прилог таму да има војна затоа што можеби ние сме далеку, но нашите фамилии и пријатели се сеуште таму.

Оние што ги интересираше како можеше да помине ситуацијата без немири, можеа да ги приведат оние што мавале по нив и да ги пуштат останатите да си поминат, не да маваат и по нив. Но која сум јас да давам предлог? Нели има „овластени“ лица за тоа кои би требало да се устручени во својата област?

@Ska Maniac, „нашите“ беше ставено во наводници затоа што не сакам да се класифицирам како припадник на било која нација, но морав да пишам така за да бидам разбрана од останатите. Ова што не успеа да ме разбереш покажува колку ти го познаваш противникот, гомно едно глупо! Патем, ќе ми биде чест некогаш да ми се изнавикаш во живо, како што беше јак со капс локот кога ми се обрати.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Девојко не го дувај бе ало,мигранти се сите до еден и таков третман треба да имаат.Доаѓаат од кризно подрачје во кое има војна и се има претпазливост да не има меѓу нив војници,команданти и бомбаши самоубијци.
не е границата обична дворска порта,па некого да пуштиш.Што ако тој истиот што си го пуштила во двор,утре ти извади сабја и ти ја рецне главата како на пиле ?
Што ако жената што си ја примила во двор,утре облече елек со експлозив и се забие во некој супермаркет ?

Ако не знаеше во ИСИС има и многу жени војници,па и децата се учат од мали како да пукаат и колат.
Имаш на интернет многу за овие работи,како што знаеш да го пронајдеш форумов и да тресеш зелени,така знаеш и да побараш на интернет за сите тие работи што ти ги набројав.

Да пробам да ти цртам неам време искрено,но секој мигрант кој доаѓа од такво подрачје во кое има војна и има шанси такви војници да се префрлат во Европа,мора да се има голема претпазливост.
Додај на тоа и дека жените и децата според сликите што ги имам гледано се во мала бројка,а во голема бројка се военоспособни млади мажи кои претходно харале и правеле ршум низ дворови и краделе по куќи,па и се имаат тепано на железничка,имаат и оружје во нив,не е лесно само границата да ја отвориш и да замижиш додека проаѓаат.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.939
Поени од реакции
25.404
Девојко не го дувај бе ало,мигранти се сите до еден и таков третман треба да имаат.Доаѓаат од кризно подрачје во кое има војна и се има претпазливост да не има меѓу нив војници,команданти и бомбаши самоубијци.
не е границата обична дворска порта,па некого да пуштиш.Што ако тој истиот што си го пуштила во двор,утре ти извади сабја и ти ја рецне главата како на пиле ?
Што ако жената што си ја примила во двор,утре облече елек со експлозив и се забие во некој супермаркет ?

Ако не знаеше во ИСИС има и многу жени војници,па и децата се учат од мали како да пукаат и колат.
Имаш на интернет многу за овие работи,како што знаеш да го пронајдеш форумов и да тресеш зелени,така знаеш и да побараш на интернет за сите тие работи што ти ги набројав.

Да пробам да ти цртам неам време искрено,но секој мигрант кој доаѓа од такво подрачје во кое има војна и има шанси такви војници да се префрлат во Европа,мора да се има голема претпазливост.
Додај на тоа и дека жените и децата според сликите што ги имам гледано се во мала бројка,а во голема бројка се военоспособни млади мажи кои претходно харале и правеле ршум низ дворови и краделе по куќи,па и се имаат тепано на железничка,имаат и оружје во нив,не е лесно само границата да ја отвориш и да замижиш додека проаѓаат.
Каков третман? Да маваш по него затоа што сака да помине? Нека биде се контролирано, нека имаат увид кој влегол и кога излегол, нека ги приведат тие што прават нереди и маваат по нив, ама нека не гаѓаат по цели фамилии без потреба, само за да растераат толпа, срамота е!

Не ми расправај ти мене за ИСИС, следам одамна. За разлика од некои тука, јас не се плашам да се дружам со Сиријци само затоа што постои опасност од ИСИС, не мразам и не ги ставам сите во ист кош.

Немаш што ти да ми црташ, никој не рече да не треба да има претпазливост. Толку ме разбирате што сакам да кажам...

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.326
Поени од реакции
8.843
Џизс !

@Спојлер ако не па ај нека ги пуштат децата да одат од Турција до Шведска за да после ги повлечат родителите со нив. Мислам секој има право на мислење и да сака да им помогне на луѓево или да им забрани влез во Македонија, ама не се брукајте со вакви мислења. Јас пишав која е логиката да многу повеќе мажи поминуваат низ Македонија. Тоа е тоа.

@пунтер Така е! А ти си загрижен за неговата фамилија и не сакаш некој да ги силува, така?

@Комшија Ти Зошто глупост? Колку луѓе прашаа назад низ темава зошто повеќе мажи поминувале за разлика од жени и деца? Јас давам одговор и тоа е тоа. Можеби тебе не ти треба просветлување, но на тие што прашуваа - им треба.;)

Ај да си произнесам став и јас на темава.
Сите овие мигранти треба да се пуштат да поминат низ Македонија. Бидејќи сега има законска регулатива за мигрантиве, мое мислење е дека треба да се отвори еден вид на пункт на границата каде би се регистрирале луѓето при влез и излез. При регистрирањето ќе им се објасни во детали како да стигнат до границата со Србија и дека ако останат повеќе од 72 часа или дека ако полицијата ги фати без документи дека се регистрирале при влез - ќе бидат вратени на јужната граница. Луѓето што се премногу загрижени за мигрантиве можат да им помогнат при влез, на неколку попатни пунктови и при излез. Нека се организираат во групи и нека им го чистат ѓубрето што го оставаат мигрантите.

И зошто бе толку ја браните Европа од мигрантиве, демек ако влезат 500.000 Сиријци тоа ќе било крај за Европа? Од кога тоа вас ве боли курот за Европа, читајќи по други теми (и темава) колку многу ја мразите Европа и лицемерието на ЕУ? Еве јас не ги сакам ЕУ, нит Сиријците, затоа дај да им помогнеме на Сиријците да си поминат полесно преку Македонија и нека кршат глава во ЕУ и ЕУ нека си има главоболки со нив.
Еј сеа ми текна на тебе бе. Ти беше тој што еднаш ми рече дека "Можно било Швеѓаните да ги силувале имигрантките и затоа бил порастот на регистрирани силувања во Шведска".:icon_lol::icon_lol: Чекај да те цитирам тука да ти се посмеат и другите.
Што ако жените на овие мигранти се силувани од Швеѓани и затоа има пораст на бројот на силувања? М?

Т

Триптико

Гостин
@Agda Beata не ја брани Лангелина. Си кажа што имаше. Македонците се глупави, неписмени, прости, примитивни... Остај таа работа. Знаеш јас каков став имам и према твои мислења, а и општо, ама не си во право. По ниеден основ. Кои се тие неколку поединци на кои им треба помош? Ние сме држава, 2 саата во сите правци. Знаеш што значи одеднаш да дојдат 10 - 20 - 30 - 100 000 луѓе? Знаеме дека не сакаат да останат овде (иако ќе има случаи кои ќе го направат и тоа - што мислиш зошто бараат азил?), ама не мора ни да поминат од овде. Човек кој бега од војна, не бега илјадници километри. Не дига џева каде што е примен како бегалец. Не одбива храна и вода, само затоа што имало крст на неа. Во Гевгелија, скоро сите го направија тоа. И да имало некои мирни, не смеат да останат такви, затоа што групата во која се наоѓаат ќе им пресуди. Не сме ние виновни што не сакаме кој стигне да ни шета низ двор. Крива е Грција, а преку неа и ЕУ. Како што пишува @fmi , и Грција и Бугарија се ЕУ. Ако Грција ги пренесе до Бугарија, истите ќе бидат вратени по најкратка постапка. А, ако ни ги остави на наша граница, ние не можеме да и ги вратиме поради тоа што имаш Шенгенски ѕид. ЕУ ги сакала, ама преку Македонија, Србија, Унгарија....Сакаат преку овие држави, дел од нив да се задржат во истите. Тргнуваат 100 000 од Грција, во Македонија ќе останат 1000, во Србија 2-3000, во Унгарија исто, Словачка, Чешка....Тоа им е целта. Онаа баба од Германија прифаќала 800 000, нели? Нема проблем, нека прифати и 800 милиони. И така Грција и Германија се дел од исто семејство, нека полетаат од аеродромите во Грција, а не по копно илјадници километри до крајна дестинација. Претходно напишав, а и други ти кажуваат. Во војна нема невини. Ете ти го Виетнам, ете ти ја Сомалија, Либија... Имаш безброј примери како жени и деца убиваат. Размисли малку.

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
759
Поени од реакции
642
Еј сеа ми текна на тебе бе. Ти беше тој што еднаш ми рече дека "Можно било Швеѓаните да ги силувале имигрантките и затоа бил порастот на регистрирани силувања во Шведска".:icon_lol::icon_lol: Чекај да те цитирам тука да ти се посмеат и другите.
LOOL Не ми се верува што прочитав:pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.939
Поени од реакции
25.404
@Agda Beata не ја брани Лангелина. Си кажа што имаше. Македонците се глупави, неписмени, прости, примитивни... Остај таа работа. Знаеш јас каков став имам и према твои мислења, а и општо, ама не си во право. По ниеден основ. Кои се тие неколку поединци на кои им треба помош? Ние сме држава, 2 саата во сите правци. Знаеш што значи одеднаш да дојдат 10 - 20 - 30 - 100 000 луѓе? Знаеме дека не сакаат да останат овде (иако ќе има случаи кои ќе го направат и тоа - што мислиш зошто бараат азил?), ама не мора ни да поминат од овде. Човек кој бега од војна, не бега илјадници километри. Не дига џева каде што е примен како бегалец. Не одбива храна и вода, само затоа што имало крст на неа. Во Гевгелија, скоро сите го направија тоа. И да имало некои мирни, не смеат да останат такви, затоа што групата во која се наоѓаат ќе им пресуди. Не сме ние виновни што не сакаме кој стигне да ни шета низ двор. Крива е Грција, а преку неа и ЕУ. Како што пишува @fmi , и Грција и Бугарија се ЕУ. Ако Грција ги пренесе до Бугарија, истите ќе бидат вратени по најкратка постапка. А, ако ни ги остави на наша граница, ние не можеме да и ги вратиме поради тоа што имаш Шенгенски ѕид. ЕУ ги сакала, ама преку Македонија, Србија, Унгарија....Сакаат преку овие држави, дел од нив да се задржат во истите. Тргнуваат 100 000 од Грција, во Македонија ќе останат 1000, во Србија 2-3000, во Унгарија исто, Словачка, Чешка....Тоа им е целта. Онаа баба од Германија прифаќала 800 000, нели? Нема проблем, нека прифати и 800 милиони. И така Грција и Германија се дел од исто семејство, нека полетаат од аеродромите во Грција, а не по копно илјадници километри до крајна дестинација. Претходно напишав, а и други ти кажуваат. Во војна нема невини. Ете ти го Виетнам, ете ти ја Сомалија, Либија... Имаш безброј примери како жени и деца убиваат. Размисли малку.
Оваквите, овие се тие кои имаат потреба од помош.
А за тоа зошто минат илјадници километри, затоа што баш овие земји се тие што би ги примиле и имаат капацитет финансиски да ги издржат.

M

mordekaj

Гостин
Каков третман? Да маваш по него затоа што сака да помине? Нека биде се контролирано, нека имаат увид кој влегол и кога излегол, нека ги приведат тие што прават нереди и маваат по нив, ама нека не гаѓаат по цели фамилии без потреба, само за да растераат толпа, срамота е!

Не ми расправај ти мене за ИСИС, следам одамна. За разлика од некои тука, јас не се плашам да се дружам со Сиријци само затоа што постои опасност од ИСИС, не мразам и не ги ставам сите во ист кош.

Немаш што ти да ми црташ, никој не рече да не треба да има претпазливост. Толку ме разбирате што сакам да кажам...
Еднаш те прашав, не ми одговори. Еве пак ќе те прашам: Кој е тој похуман начин кој ти го спомна за да се спречи толпа која сака да помине граница без контрола?

Kajgana Shop

На врв Bottom