Мигрантите низ Македонија

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не знам дали има некакви интереси и дали некој стои позади него ама Виктор Орбан (унгарскиот премиер) има најдобри настапи и најразумни настапи во однос на мигрантската криза. Вака треба секој лидер во Европа да зборува и размислува.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.960
Од уста не нѐ извади. Срцка! :pipi:
Јас немам проблем додека не млатат недолжни луѓе. Тоа беа фамилијарните луѓе, не оние кои правеа проблеми и насилно сакаа да поминат, па покрај нив настрадаа и овие првиве.
<3
Патем ова болдираниот дел... тешко дека имаше некои си фамилијарни луѓе во толпите. 80% од мигрантите беа мажи, додека останатиот дел беа жени со деца. Да не зборам што ујдурми правеа тука во Гевгелија, Унгарија, и таму во европските држави. Одбиваа хуманитарна помош, го напаѓаа локалното население, и нормално извикуваа "Алаху Акбар"

Инаку денес е одложен натпреварот Белгија - Шпанија кој требаше да се игра во Брисел... причините за одложувањето немора да ви ги кажувам

:kafence:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Ова требаше одамна да се направи, со еден контролиран коридор за премин нагоре. А не уште будалите да наплаќаат 4 пати поскапи карти. Ама отсекогаш некои во Македонија имале јаки идеи, нормално и отсекогаш доцнеле со организација и реализација.
Тоа беа фамилијарните луѓе, не оние кои правеа проблеми и насилно сакаа да поминат.
како ги познаваш кои се т.н. фамилијарни луѓе? И дали нема терористи фамилијарни луѓе (ако под фамилијарни мислиш да ожени некоја, да ја забули и да му служи како макина за клонирање), сите терористи се сингл и недомаќини?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.405
Ова требаше одамна да се направи, со еден контролиран коридор за премин нагоре. А не уште будалите да наплаќаат 4 пати поскапи карти. Ама отсекогаш некои во Македонија имале јаки идеи, нормално и отсекогаш доцнеле со организација и реализација.
како ги познаваш кои се т.н. фамилијарни луѓе? И дали нема терористи фамилијарни луѓе (ако под фамилијарни мислиш да ожени некоја, да ја забули и да му служи како макина за клонирање), сите терористи се сингл и недомаќини?
Се гледа на кој му дошло до фамилијата и да спаси жива глава. Тој што гледа само да помине ќе биде како тој идиотот што ја оставил расплаканата жена на другата страна од границата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Се гледа на кој му дошло до фамилијата и да спаси жива глава. Тој што гледа само да помине ќе биде како тој идиотот што ја оставил расплаканата жена на другата страна од границата.
Ти спомена нешто за фамилијарни луѓе и насилно минување, веројатно правиш дистинкција меѓу луѓе домаќини, фамилијарни "недолжни" и оние другите како и мирно и насилно минување. Дали ако при минување граница е кроток ко бубалче или ако е фамилијарен, според тебе не е терорист или потенцијален терорист? И наназад имаш нешто споменувано дека имаш дискутирано се некои исто така фамилијарни, мирни луѓе па ме интересира зошто тоа го потенцираш. Мислиш тоа нешто менува во нивното убедување?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.405
Ти спомена нешто за фамилијарни луѓе и насилно минување, веројатно правиш дистинкција меѓу луѓе домаќини, фамилијарни "недолжни" и оние другите како и мирно и насилно минување. Дали ако при минување граница е кроток ко бубалче или ако е фамилијарен, според тебе не е терорист или потенцијален терорист? И наназад имаш нешто споменувано дека имаш дискутирано се некои исто така фамилијарни, мирни луѓе па ме интересира зошто тоа го потенцираш. Мислиш тоа нешто менува?
Дали ако некој е мирен како бубалче и културно даде документи за идентификација, според тебе не е терорист или потенцијален терорист? :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Дали ако некој е мирен како бубалче и културно даде документи за идентификација, според тебе не е терорист или потенцијален терорист? :)
Агда, токму тоа те прашав пошто веќе неколкупати го потенцираш тоа -фамилијарност, мирни кротки, си дискутирала со нив итн. Отпрвин тезата ви беше дека на овој начин терористи тешко да минуваат граница, сега ретерирате со други тези. . Алил Демири бил фамилијарен човек, Азири исто така, веројатно и другите...тие луѓе нелуѓе убија 4 деца и еден возрасен без никаква причина. Не ми е јасно што е битно фамилјарниот статус или начинот на кој минува граница или дискусија со други луѓе со неговото убедување да убива каури, да им сече глави, да разнесе цел стадион итн.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Во периодот од 19 јуни до вчера издадени се потврди на вкупно 253.369 странски државјани, од кои, 149.859 се од машки пол, 38.340 од женски, 51.994 деца кои го придружуваат носителот на потврдата, и 13.175деца кои патуваат без родител.
Од започнувањето на издавањето на потврдите до вчера до Одделението за азил се поднесени 70 барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда, при што 51 барања се од државјани на Сирија, од нив 15за деца, потоа пет барања од државјани на Авганистан од нив четири се деца кои го придружуваат родителот, три барања од државјани од Пакистан, по две барања од државјани од Мароко, Либан, Палестина, Алжир и Ирак (четири од барањата се за деца) и едно барање од државјанин на Египет.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Во периодот од 19 јуни до вчера издадени се потврди на вкупно 253.369 странски државјани, од кои, 149.859 се од машки пол, 38.340 од женски, 51.994 деца кои го придружуваат носителот на потврдата, и 13.175деца кои патуваат без родител.
.
80% :confused:,

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.405
Агда, токму тоа те прашав пошто веќе неколкупати го потенцираш тоа -фамилијарност, мирни кротки, си дискутирала со нив итн. Отпрвин тезата ви беше дека на овој начин терористи тешко да минуваат граница, сега ретерирате со други тези. . Алил Демири бил фамилијарен човек, Азири исто така, веројатно и другите...тие луѓе нелуѓе убија 4 деца и еден возрасен без никаква причина. Не ми е јасно што е битно фамилјарниот статус или начинот на кој минува граница или дискусија со други луѓе со неговото убедување да убива каури, да им сече глави, да разнесе цел стадион итн.
Не, поентата на муабетот од самиот почеток ми беше дека не треба да се млатат рандом луѓе и луѓе кои не заслужиле таков третман, односно не направиле никакви проблеми. Добив одговор на темава дека го јаделе и тие покрај оние што биле насилни. Уште откако се отвори темава јас трубам таквите да не се крадат и тепаат. Ни малку немав намера да прогнозирам кој е терорист, а кој не. Тој муабет ти ми го наметна, а со прашањето кое ти го поставив сакав да ти укажам дека ниту јас, ниту ти не можеме со сигурност да знаеме кој е терорист, а кој не е, дури и ако се идентификува.

Ако некој погрешно ме разбрал, се извинувам, моја грешка што не повторувам едно исто по сто пати.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Тој муабет ти ми го наметна, а со прашањето кое ти го поставив сакав да ти укажам дека ниту јас, ниту ти не можеме со сигурност да знаеме кој е терорист, а кој не е, дури и ако се идентификува..
Јас не наметнав ништо, ти сама тоа си го напишала. Испадна дека повеќето оттука се во право во врска со мигрантите. Еден од нив тукушто долетал во Европа и веднаш се активирал. А што тврдеше ти во врска со тоа...
Толку ли сте ретардирани да верувате дека една платена терористичка организација ќе го одбере баш овој начин да се протне во Европа?
Каква врска има ова што си го пишал со она што го кажав јас? Јас само тврдам дека ако некој сака да си ја оствари целта и има пари да плаќа, ќе му овозможи подобри услови на оној што е платен за таа цел.
и паѓаш на класично сценарио-солзи на деца.
Сепак поентата ми беше да не се користат такви одвратни зборови наменети за сите луѓе, одбивам да верувам дека баш сите заслужија таков третман, а највеќе ме здоболе кога видов детски солзи, срце ми пукна! Кој сака нека биде крив, не оправдувам кога страдаат деца.
Солзи на деца гледавме 1999, 2001 нивните татковци пуздер ја направија Македонија, а 2015 тие деца ги тепаат нашите деца.

Последно уредено:
Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Не, поентата на муабетот од самиот почеток ми беше дека не треба да се млатат рандом луѓе и луѓе кои не заслужиле таков третман, односно не направиле никакви проблеми. Добив одговор на темава дека го јаделе и тие покрај оние што биле насилни. Уште откако се отвори темава јас трубам таквите да не се крадат и тепаат. Ни малку немав намера да прогнозирам кој е терорист, а кој не. Тој муабет ти ми го наметна, а со прашањето кое ти го поставив сакав да ти укажам дека ниту јас, ниту ти не можеме со сигурност да знаеме кој е терорист, а кој не е, дури и ако се идентификува.

Ако некој погрешно ме разбрал, се извинувам, моја грешка што не повторувам едно исто по сто пати.
Прво една работа треба да знаеш, дека ти луѓе не беа рандом пуштани на грчката граница, туку синхронизирано и оркестрирано. Грчката полиција не ги пропушташе како што доаѓаа во бранови.

Ги собираше и задржуваше додека да се собере поголема толпа и потоа во ,,стампедо" ги пушташе на граница. Полицијата немаше многу избор како да се справи со таквите стампеда од бегалци. Далеку од тоа дека ги оправдувам.Но ситуацијата беше таква.

Е сега кажи ТИ како требаше поинаку да постапи полицијата, да не употреби сила, а да воведе ред? Кажи твое соломонско решение, па полициските и воени старешини да научат како треба да се работи во такви ситуација .

,,Не треба да се тепаат"- не е решение

Повели да чуеме да чуеме и да научиме.

Ако немаш твое решение не ги опструирај моменталните решенија.

Kajgana Shop

На врв Bottom