Мигрантите низ Македонија

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
http://libertas.mk/кој-им-помага-на-бегалците-во-македони/

Види ја бе оваа гофата, „не смеат да ве тепаат што и да сте направиле“. Значи слободно ограбете ја, запалете ја цела Гевгелија, полицијата не смее да ве допре.

Анархистка :facepalm:
Полицијата е крива што не го претепа првиот што ќе направи било какво нарушување на јавен ред и мир во Гевгелија. После таков пример, слободно и 1000 вакви нека им кажуваат дека не смеат да ги тепаат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
http://libertas.mk/кој-им-помага-на-бегалците-во-македони/

Види ја бе оваа гофата, „не смеат да ве тепаат што и да сте направиле“. Значи слободно ограбете ја, запалете ја цела Гевгелија, полицијата не смее да ве допре.

Анархистка :facepalm:
некви некои живеат далеку негде, во друг свет, во некоја бајка како и ред други еманциповани ликови, т.н. борци за човекови права. А дали се запрашале што станува со правата по устав и закон на македонските граѓани.

G

Goldie

Гостин
Доста и со овие наивни тврдења за тоа како ние сме создавале тука можни теории и слично. Докажи ми го спротивното? И имаат доста хаос предизвикано во Гевгелија не се секирај, на крај крајава полицијата е таму поставена поради поплаките на граѓаните. Да немало поплаки немаше да има полиција. Моето мислење е да се контролираат. Па ако немаат ништо нека транзитираат и нека одат ако сакаат и во Гренланд кај пингвините. Никој нема тоа да им го забрани. Ама прво контроли.
Едно е затворање на граница друго е проверка, јас како што ве читав тука вие викавте за комплетно да се затвори и да не им се дозволува премин низ Македонија..
За контрола нормално дека треба да има мада што ќе контролира полицијата, да не носат терористите калаш до Германија ? :icon_mrgr:

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
најлошо сценарио за нас,е следново

1.Да не изградиме ниту жица-sид,ниту било каков sид
2.Србија да си изгради+ да стави и резерва и армија и полиција и жандармерија на наша страна,и да не ги пушта да преоѓаат накај србија
3.Од немај-каде,прво ќе постават шатори на двете страни од границата,а со тек на време ќе сакаат и да се населуваат кај нас
4.Ќе имаме нов рамковен договор.[DOUBLEPOST=1440265455][/DOUBLEPOST]
Едно е затворање на граница друго е проверка, јас како што ве читав тука вие викавте за комплетно да се затвори и да не им се дозволува премин низ Македонија..
За контрола нормално дека треба да има мада што ќе контролира полицијата, да не носат терористите калаш до Германија ? :icon_mrgr:
затворање на границата е токму тоа.Да не може кој било да пројде туку со посебно одобрение,да пројде низ државата.Ни северна кореја нема затворена граница,и таму можеш да влезеш со посебна проверка.Не постои таква граница во светов што е затворена целосно,не ни може да има.

B

Borg_Drone

Гостин
Не се секирај, ќе го најдат на црно кога ќе стигнат и во Германија и во Македонија. Божем е првпат. А јас пишував нешто друго, и на тоа стојам. Да транзитира може за мене само оној кој има чисто досие и не е никаков криминалец, и тоа само да транзитира. Убијци, силувачи, ИД-терористи не ми требаат тука. И на крај крајава Србите можат уште утре да се одлучат да ја затворат границата така да подобро е вака, да си бидат во Грција, во ЕУ држава наместо кај нас.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.949
Поени од реакции
25.474
пљачката на оружје во Албанија, бегалските кампови, учк и муџите во Македонија не се случајни.
https://mk.wikipedia.org/wiki/Масакр_кај_Вејце#/media/File:Муџахедини_во_Македонија_2001_година.png
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/8/88/Шиптар_на_коњ.jpg
https://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=Податотека:Масакрот_кај_Вејце.png&filetimestamp=20150512191516&

Од оваа сега т.н. држава Косово од каде примивме над 350.000 бегалци, за возврат добивме војна, палење знамиња, постојана нестабилност и криминал.
https://klimatizirano.files.wordpress.com/2008/04/camp.jpg
Каква врска има ова што си го пишал со она што го кажав јас? Јас само тврдам дека ако некој сака да си ја оствари целта и има пари да плаќа, ќе му овозможи подобри услови на оној што е платен за таа цел.

И како тоа останатите донесуваат заклучок за анархизмот само поради една индивидуа? Мајко мила, од тука се гледа дека логиката и здравиот разум не ви се јака страна!

Z

zlaki

Гостин
освен Иво од полиција и Пивоваров се има ли некој од државниот врв појавено и кажано нешто за ситуацијава како и што понатаму?Некој линк?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овие хипстерајава што идат само контра, без разлика на што е, како мислат дека треба да биде пречекан некој што без документи прави проблеми на граница? Со црвен тепих?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.580
Поени од реакции
9.229
Овие хипстерајава што идат само контра, без разлика на што е, како мислат дека треба да биде пречекан некој што без документи прави проблеми на граница? Со црвен тепих?
Со кафе и локум.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203

2.Србија да си изгради+ да стави и резерва и армија и полиција и жандармерија на наша страна,и да не ги пушта да преоѓаат накај србија
3.Од немај-каде,прво ќе постават шатори на двете страни од границата,а со тек на време ќе сакаат и да се населуваат кај нас
затворање на границата е токму тоа.Да не може кој било да пројде туку со посебно одобрение,да пројде низ државата.Ни северна кореја нема затворена граница,и таму можеш да влезеш со посебна проверка.Не постои таква граница во светов што е затворена целосно,не ни може да има.
Сега ќе имаме ИСИС договор.
Србија ќе си изгради, прашањето е што потоа ќе им правиме на овие? Ќе ни се деси дежа ву од 2001 година, во следните 2-3 години

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Повеќе е траги-комична судбината на мигрантиве :D dat panties :vozbud::vozbud::vozbud:

0:42[DOUBLEPOST=1440267612][/DOUBLEPOST]

Што па Србија би ставала ѕид или жица на граничен појас? Не остануваат кај нив секако. Србија на мигрантиве им е само транзит, исто како и Македонија. Не се мутави мигрантиве ко шо изгледаат, за се се информирани и точно ја знаат крајната дестинација. Балканот не им е крајна дестинација верувај, нит па некогаш ќе им биде.

Последно уредено:
Член од
18 април 2014
Мислења
373
Поени од реакции
678
Еден спомна, ама еве да потенцирам јас, знае ли некој што е идеата на Европа со мигрантиве, ќе влезат во Германија, УК, Франција 200.000+мигранти и што?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Еден спомна, ама еве да потенцирам јас, знае ли некој што е идеата на Европа со мигрантиве, ќе влезат во Германија, УК, Франција 200.000+мигранти и што?
Ќе се случи ова

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
мислам дека германија годинава треба да прими 400+ илјади мигранти.

Kajgana Shop

На врв Bottom