Black Hok
CRUISE
- Член од
- 11 декември 2012
- Мислења
- 2.374
- Поени од реакции
- 1.243
Ако е правилно како што треба,СУЛФУР не се става во виното,се става за да има поголема количина,али тоа го прават како Стоби Винерија,Изворно,сфаќаш,за количински да има..А ако си го правиш ти,нема зошто да ставаш сулфури и остали гомна.[DOUBLEPOST=1446940483][/DOUBLEPOST]Да прашам нешто ке сум многу БЛАГОДАРЕН доколку ми помогне некој, да не должам ке одам одма на главното
-Комшијата мој реди секоја година вино во подрум и јас си пијам си точам, ама лани виното имаше мирис ја јаца но пак го пиев... Еве годинава стаде пак вино и годинава ја има истата специфична миризба, ...Зошто е тоа, дали е лошо , дали е штето, ме интересира само дали можам да си продолжам си пиење А ВИНОТО ВКУСОТ ОДЛИЧЕН само миризбата е иста.... не ми замерувајте на прашањево не редам јас вино за да знам , само го пијам
Сулфурот е многу ШТЕТЕН,отров е..SO2,Сулфур Диоксид,али во вино не е толку,само ќе ти го расипе мирисот..Штетно е или не по здравје ?