Сакам да знам!

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.374
Поени од реакции
1.243
Да прашам нешто ке сум многу БЛАГОДАРЕН доколку ми помогне некој, да не должам ке одам одма на главното
-Комшијата мој реди секоја година вино во подрум и јас си пијам си точам, ама лани виното имаше мирис ја јаца но пак го пиев... Еве годинава стаде пак вино и годинава ја има истата специфична миризба, ...Зошто е тоа, дали е лошо , дали е штето, ме интересира само дали можам да си продолжам си пиење :):):):) А ВИНОТО ВКУСОТ ОДЛИЧЕН само миризбата е иста.... не ми замерувајте на прашањево не редам јас вино за да знам , само го пијам:LOL::sneaky::D:cool::cool::P:P:P
Ако е правилно како што треба,СУЛФУР не се става во виното,се става за да има поголема количина,али тоа го прават како Стоби Винерија,Изворно,сфаќаш,за количински да има..А ако си го правиш ти,нема зошто да ставаш сулфури и остали гомна.[DOUBLEPOST=1446940483][/DOUBLEPOST]
Штетно е или не по здравје ?
Сулфурот е многу ШТЕТЕН,отров е..SO2,Сулфур Диоксид,али во вино не е толку,само ќе ти го расипе мирисот..

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Изгледа те потсеќа на спотов на Meatloaf:
Да си ми жив и здрав сум се отепувал од барање на песнава и никако не можев да ја најдам, не ми текнуваше на текстот само на спотот. Сега случајно налетав на сликава и ме потсети на песната :D

Брат... ова е Палпатин a.k.a Darth Sidious, главниот негативец од Star Wars :D
Никад не сум гледал Star Wars.

Пред недела-две ја даваа трилогијата на AXN и викам ај да видам што чудо е, не издржав ни 15 минути од што ми беше интересна. Само дизајнот на Darth Vader ми е јак.
#nohate :icon_mrgr::icon_mrgr:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да си ми жив и здрав сум се отепувал од барање на песнава и никако не можев да ја најдам, не ми текнуваше на текстот само на спотот. Сега случајно налетав на сликава и ме потсети на песната :D

Никад не сум гледал Star Wars.

Пред недела-две ја даваа трилогијата на AXN и викам ај да видам што чудо е, не издржав ни 15 минути од што ми беше интересна. Само дизајнот на Darth Vader ми е јак.
#nohate :icon_mrgr::icon_mrgr:
Извини ама не можам да го прифатам фактот дека не го знаеш Дарт Сидиус, нема везе што не си глеал Стар Ворс. Ова ти е ко да викаш дека не те интересира историја, па затоа не го знаеш Хитлер :D

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Извини ама не можам да го прифатам фактот дека не го знаеш Дарт Сидиус, нема везе што не си глеал Стар Ворс. Ова ти е ко да викаш дека не те интересира историја, па затоа не го знаеш Хитлер :D
Не дека не ме интересира, би ја гледал кога ќе имам послободно време колку да видам што е целата фама иако знам во глобала што се случува. Повеќе би рекол дека не ми е ништо посебно.
И не би го споредил со Хитлер, него со Meat Loaf :LOL:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Здраво :D

Сакам да знам дали негде во градов некој принта на друг материјал освен маички. Конкретно, сакам да испринтам нешто на наочарите за пливање, значи на гумено ремче. Ако некој Кајганџија работи ваков бизнис слободно нека пише, ќе го помогнеме бизнисот.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.857
Поени од реакции
1.610

Сакам да знам дали негде во градов некој принта на друг материјал освен маички. Конкретно, сакам да испринтам нешто на наочарите за пливање, значи на гумено ремче. Ако некој Кајганџија работи ваков бизнис слободно нека пише, ќе го помогнеме бизнисот.
Види каде што принтаат на чаши конкрентно ја знам на Зелено пазарче кја клучарот во Бимбо исто така имаат.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144

Овие печатници имаат прилично голем избор на материјали на кои можат да испечатат нешто, па не е лошо барем телефонски да ги прашаш дали можат да ти завршат работа. Линк од златна книга со нивните контакт броеви.

Член од
12 декември 2009
Мислења
161
Поени од реакции
69
Знае ли некој треба ми паркинг бесплатен за кола за у Скопје за 2 дна дека може сигурно да ја оставим колата која населба а и несто слично. Имам слушнено дека некаде кај Зоолошка градина можело само незнам точно ако знае некој нека помага ? фала

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Дали знае некој кај се игра сквош у ск? И колку пари е отприлика? (И дали има кандидат да ме дружи ;p) шала, за последново ќе се снајдем. xD

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Сабајле на сител 3 зачекав некоја емисија „сакам да бидам кошаркар“ или нешто такво, цел ден се мислам како се вика песната што ја пуштаат кога ќе почнува и завршува емисијата, али никако да ми текне. Ако некој сте ја зачекале и ви текнува пуштете еден линк од песната :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.857
Поени од реакции
1.610
Знае ли некој треба ми паркинг бесплатен за кола за у Скопје за 2 дна дека може сигурно да ја оставим колата која населба а и несто слично. Имам слушнено дека некаде кај Зоолошка градина можело само незнам точно ако знае некој нека помага ? фала
Под нова железничка имаш паркинг кој не се наплаќа тој се наоѓа баш кај мостот коа идеш накај саем .

Kajgana Shop

На врв Bottom