- Член од
- 27 ноември 2008
- Мислења
- 402
- Поени од реакции
- 88
ми го поплавија станот комшиите и сеа ако не се согласат да ми платат за штетата ке можам ли да ги тужам и по кој основ? :nesum:
Опрости се од парите, картичките од банка ќе си ги бараш со договорот или со некој твој документ извод ова она, студентската легитимација од факултетНезнам дали е за тука ова ама сепак итно ми треба совет.Денес изгубив новчаник.Во него имав се,буквално се!Лична карта,возачка дозвола,студентска легитимација,картичка од банка и мноогу пари.Знам точно каде ми падна го прашав продавачот вика дека ништо не видел.Каде сега треба да пријавам се што ми фали од лична до возачка?
Ќе си одиш на факултет и ќе си ги бараш парите. Тие немаат никакво право да ги задржат. Нема никаква филозофија тука ... си ги бараш онаму каде што си ги дал парите.Imam edno prasanje dadov dokumenti za postdiplimski studii i iako vo oglasot se barase 3000 den da se uplatat referentot mi rece deka treba 3300 koi sto gi uplativ. Denes telefonski mi se javija da mi kazat deka nema da ima studii zatoa sto nemalo dovolen broj na kandidati prijaveno. Prasanjevo mi e na koj nacin moze da mi gi vratat ovie 3300 den zatoa sto moite dokumenti voopsto ne se razgledani a sumata iskreno kazano ne e bas ni mala ? Fala odnapred za odgovorot.
Незнам дали е за тука ова ама сепак итно ми треба совет.Денес изгубив новчаник.Во него имав се,буквално се!Лична карта,возачка дозвола,студентска легитимација,картичка од банка и мноогу пари.Знам точно каде ми падна го прашав продавачот вика дека ништо не видел.Каде сега треба да пријавам се што ми фали од лична до возачка?
Прашај де, не се плаши :smir:Прво да прашам дали може некој да ми помогне за имотно право?
А ако може тогаш да пишувам за проблемот.
Од 3 до 5 год.Крвично дело тешка телесна повреда за колку време застарува случајот?
Физичка делба треба да се прави, ако целото земјиште (вашето и на другите што купиле земја до вашата) се води под една парцела. Еве ти се за физичка делба....Имам купено земја од 500м2 но сеуште не префрлена на мое ( име имам изјава на нотар дека е направена купопродажба на земјиштето). Од истиот газда имаат купено уште 5 други лица, и тие сеуште го немаат префрлено земјиштето на нивно име. Проблемот настанува вака викнавме заеднички геометар на скицата се сите 6 парцели, но кај некои се јави помалку квадратура.Ние сакаме сега сами од почеток да си ја почнеме процедурата, да си викнеме геометри одново да мерат и да си бркаме работа, но ни рекоа дека морало да се добие согласност од останатите 5 лица т.е. да се потпишеле сите. А зошто? Дали треба физичка делба да се прави и зошто?
najdeno, resenoTreba mi zakonot za nasledstvo na Bugarija
fala odnapred
За 3 години е. Против мене беше поднесена таква кривична пријава пред 4 години, делото застаре после 3 години. За сега незнам како иде, ти кажувам за порано кога поматни беа времињата. Како што ми кажа еден судија пред некој ден на муабет, сега и они имале надзор од повисок ред, па така да морале да ги процесираат сите случаи, така да гледај да не стигне до судот, ако можеш среди ја уште во полиција кога е пријавата.Крвично дело тешка телесна повреда за колку време застарува случајот?