Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Еден од убиените терористи летово поминал низ Грција, Македонија и тако даље... јоур аргумент ис инвалид

Агда кутрата си става сликички :pos:... демек нешто глуми либералистка
Не дека ги правдам, не дека ги сакам имигрантиве ама реално ова му е спремано од порано.
Француската разузнавачка служба ја усра исто како и со хебдо.
Разузнавачката служба не си ја завршила работа уште со масакрот на чарли хебдо. Не му се исчистени ќелиите и еве пак се реактивираа.

Francuskata ambasadorka vo RM vo Top Tema na Telma vo momentov.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Не дека ги правдам, не дека ги сакам имигрантиве ама реално ова му е спремано од порано.
Разузнавачката служба не си ја завршила работа уште со масакрот на чарли хебдо. Не му се исчистени ќелиите и еве пак се реактивираа.
работата е поширока,и таа тајна разузнавачка(контраразузнавачка) служба подложи под закон,колку и да мислиме ние дека не е така.Во франција порано,имало посебни оддели во тие служби,кои биле за вршење баш за такви дела,чистење на терористички ќелии.Но,од пред ми се чини 10 години,тие оддели се згаснати,и нивната работа е стриктно информативна.А колку прописи,закони,подзакони,правилници,имаме ние за да направиш една акција,и уопште за да следиш некоја личност,а КАМОЛИ европскиве земји,немаш претстава.Не е тоа плукни залепи.

Зошто немаше фејсбук профилни слики со знамето на Сирија, или Русија на пример, во чест на стотиците илјади загинати во војната иницирана од Западот, или паднатиот авион на Синај?

Колку сме покварени.

сериозно градбана на Кеј, што и да има функција, министерство ли што и е, свети у боите на француско знаме или некој фотошоп вклучил?

Луѓево денес едвај чекаат да се случи нешто за да имаат нешто да твитаат и да споделуваат на ФБ. Одвратно.

Mene I diskusijava mi e odvratna. Ne znam, moze treba da mi doe, ali brojot na zrtvi mi e pregolem.
Pogotovo vo kombo so okolnostite. Ne e toa voena sostojba. Gadni luge. Kako be ova se desava tolku mnogu into godinite od postoenje.
Bez razlika na celta, pozadinskite igri, ideologii.
Geopolitika, teorii na zagovor I sto ne sto u sporedba so fotkite I tvitovite e kade kade.. ama uopste ne e bitno za diskutiranje.
Izgleda stana navika... 160 luge da umrat na takov nacin I da gi zborime kako statistika. Pretesko e.

Sramno... momentalno mi se gadi od sekoj so francija avatar, od sekoj sto brani iselenici, od sekoj zasegnat I ignoranten.
Ne zasluzuvame da postoime. Nekoja cuma da se pojavi, da se izmacime nekolku dekadi, I 90% od populacijata da izumreme.

Gnasno. Ali ne, po nikoja cena ne zastanuvajte na sekunda I da zamislete kolkava brojka e 160. Prodolzete da si go spopikuvate koj sto rekol za amerika, koj sto za grckata granica. Pomalku gnasno ke se osekate barem, za razlika od mene.

Ccc...

:(

Погрешна стратегија имаат,наместо да чекаш да ти дојде прблемот во дворот,реши го проблемот пред тоа, не ги пуштај арапите внатре,не пуштај све и свашта без никакви дукументи и оп - нема напади. Ама здрав разум у логика се непознати поими за западно европејциве,коо небаре од урина се правени..Од лулка на цивилизација ја претворија Европа во Газа,и уште не им иде памет.

Така да, пред се е пропуст на државната политика, државата се брани на границата, не да чекаш џелатите да ти влезат во срцето на земјата, па после да бараш чаре!

Уште една работа: Асад е целосно во право кога вели дека тоа што Париз го доживеа синоќа, во Сирија се случува секојдневно во последните 4 години. Преку 220.000 невини животи згаснаа а на нас око не нѝ трепнува. Сега тука глумиме шокирани што некои таму екстазирани парижани на техно журка биле убиени додека нивната армија соучествувала во целиот овој хаос создаден од нато & co. на Блискиот Исток и Северна Африка.

This is Clausewitz fuc*ing total war. Не е нормално да се осеќаш безбеден дома ако твојата земја учествува во скоро сите злодела ширум Планетава.

Оваа снимка е стара уште пред чарлие да се случи. Ама но браинерите сеа ја користат како нова да е од вчера
Еве мал доказ од 2014
http://www.nytimes.com/2014/11/21/w...hters-calling-for-attacks-in-france.html?_r=0
Ја имам веќе постирано на 32ра страна, како потсетување и одзив на настаните кои поминаја, али со кого ќе се докажвиш овдека?

Tome Batkoski i Katerina Veljanoska na Telma.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom