Луѓево денес едвај чекаат да се случи нешто за да имаат нешто да твитаат и да споделуваат на ФБ. Одвратно.
Mene I diskusijava mi e odvratna. Ne znam, moze treba da mi doe, ali brojot na zrtvi mi e pregolem.
Pogotovo vo kombo so okolnostite. Ne e toa voena sostojba. Gadni luge. Kako be ova se desava tolku mnogu into godinite od postoenje.
Bez razlika na celta, pozadinskite igri, ideologii.
Geopolitika, teorii na zagovor I sto ne sto u sporedba so fotkite I tvitovite e kade kade.. ama uopste ne e bitno za diskutiranje.
Izgleda stana navika... 160 luge da umrat na takov nacin I da gi zborime kako statistika. Pretesko e.
Sramno... momentalno mi se gadi od sekoj so francija avatar, od sekoj sto brani iselenici, od sekoj zasegnat I ignoranten.
Ne zasluzuvame da postoime. Nekoja cuma da se pojavi, da se izmacime nekolku dekadi, I 90% od populacijata da izumreme.
Gnasno. Ali ne, po nikoja cena ne zastanuvajte na sekunda I da zamislete kolkava brojka e 160. Prodolzete da si go spopikuvate koj sto rekol za amerika, koj sto za grckata granica. Pomalku gnasno ke se osekate barem, za razlika od mene.
Ccc...