Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
a за пола година имаат Европско Првенство во фудбал французиве....

За жалење се загинатите кои не се криви, но мислам дека биле должни да бидат внимателни околу прашањето какви луѓе увезуваат во својата татковина.

? ??

Ете сум и јас тука, не дека ги бранев додуше јас многу ама не ги ни окривував зошто реално пред се се ставам во нивната ситуација. Заради туѓи интереси (на големите држави) земјите им ги уништија и нормално дека ќе бегаат кон Европа, и јас да сум како нив исто ќе направам - тоа што има меѓу нив и терористи не ги прави сите терористи.

Инаку да, на истите што им ги направија војните таму им одговара да има мигрантски бран кон Европа и ефтина работа сила. Немој да мислиш дека Оланд, Меркел и сл стварно им е гајле што денеска загинале 100 Французи за нив тоа е само обична бројка секако не не гледаат како луѓе они. Им одговара нив да има верска нетрпеливост, да има има терористи инаку како ќе биде активен еден од најголемите пазари во светов - пазарот на оружје.
Никој не рече дека сите се терористи. Но дали вредеше ризикот да им се помогне? Пошто сеа се плаќа цената за тоа што им се помага.

Сега ќе размислувам како извесен Милорад Јетовиќ од Обреновац, експерт за теории на заговор, кој имал настапи по локални телевизии и кај Васко Ефтов, но...

ЕУ трие раце. Терористички напад на ИСИС во Париз(види каква смелост јеботе), напаѓачите муслимани, бегалска криза.
,,Поради ваквите настани, ние ќе бидеме приморани да ги затвориме границите за сите бегалци(кои претежно се муслимани и доаѓаат од муслимански земји), бидејќи се плашиме дека ИСИС може да се инфилтрира помеѓу бегалците и да се омасови на европско тло".

Нема да им биде тешко, ќе имаат и поддршка од поголемиот дел од рајата. Оваа:
,,Смрт за муслимани, не ги примајте затоа што ќе ни се случуваат се почесто вакви нешта, бла бла шовинистичка парола, бла бла фашистичка парола, бла бла... "

Последно уредено:
Над 150 погинати.
Твитер вахабите, го изедначуваат денешниов ден со 11 Септември.

Дали тебе ти е јасно дека веројатноста на тоа сега да се случи е драстично поголема ради што им се помогна на тие луѓе? И да не можеш да кажеш еј не се важи ја бев само да им се помогне на добрите.Така е тоа ќе си бираме на кого ќе помагаме на кого не. Пошто може тоа да се напраи нели? Кај прошлиот пат се исмејаваше и сега вреѓаш плус.

Може едно едноставно прашање да ми одговориш само?

Дали вредеше да им се помогне на тие свесните и добри мигранти по цена на животите на сите жртви што погинаа од страна на тие што дојдоа заедно со свесните и добри и кои беа во огромен број?

И да не се помогнело на никој, ова е добро осмислена тактика, ќе се случела секако. Прашањето нема смисла.

Дали ти е јасно дека сето ова е политичка игра и дека ќе се случеше без разлика дали има луѓе кои прифаќаат бегалци, или не?
Да, но истите тие што активно ја играат играта, се истите тие кои ги испраќаат бегалците имигрантите во Европа. Имигрантите не одат во САД, ниту во Сауди Арабија или Катар, ниту во Израел.

Се плашам дека ова е буквално само почеток на ваквите работи... 100+ луѓе да бидат убиени во сред Париз во 1 вечер!? Кој ли само ќе ја сноси одговорноста за толку загубени животи?

Над 150 погинати.
Твитер вахабите, го изедначуваат денешниов ден со 11 Септември.

Нормално, празник им е ова нив, на нос ќе им излезе да им ебам средновековните створења

ОФИЦИЈАЛНО: 118 загинати во една од 7-те нападнати локации ( концертната сала ).

a за пола година имаат Европско Првенство во фудбал французиве....

? ??

Ти рече дека не се ни криви ни должни, а јас реков дека не се криви, но сепак биле должни да внимаваат какви луѓе нивната влада увезува.

Или со други зборови кажано, да се оттргнат малку повеќе од телефоните и таблет компјутерите во рацете, да се оттргнат малку повеќе од Фејсбук и останатите глупости со кои се занимаваат, и да обрнат малку повеќе внимание на домашната безбедносна состојба - која подразбира и внимателно набљудување на влегувањето на луѓе од неразвиените општества и тоталитарните држави - како на пример Саудиска Арабија и слични теократски држави.

Мене тоа ми е јасно. Тоа што не им е јасно на Кастиел и останатите овде кои повикуваат на мој линч е дека јас ги бранам само оние свесните и добрите. Мене најмалку ми е од корист, од идеолошки и од било каков аспект, да се коти багра која ќе претставува закана за другите луѓе. Ама не секој поседува капацитет да го разбере тоа, особено не некои мекотели затруени со омраза и национализам.
Ти и твоите колеги не сте способни да си го заштитите ниту вашиот собствен живот. Па сега, процени кој е вистински мекотел.
Кои се свесни и добри?! Постоеја свесни и добри нацисти и фашисти?

За жалење се загинатите кои не се криви, но мислам дека биле должни да бидат внимателни околу прашањето какви луѓе увезуваат во својата татковина.

Не заборавај, ова се луѓето со кои утре ќе го делиш лебот, не можеш било какви да дозволуваш да влегуваат во твојата држава.

И со право го нарекуваме така Виктор Орбан, бидејќи така и се однесува и така постапува, не треба да му се заборави неодамнешниот обид да воведе Интернет данок во Унгарија, со кој сите веб сајтови со над 10.000 посетители дневно или неделно требаше да плаќаат данок кон државата или во спротивно да ризикуваат нивно затворање.

Масовните протести во Унгарија го присилија Орбан да го повлечи предлог законот за Интернет данокот.

Орбан и неговите "другарчиња" во Македонија, Турција и од неодамна во Србија, се најобични макијавелисти кои само ги искористуваат околностите за да ги задоволат своите криминални и да - диктаторски интереси.

Тоа што ја говори вистината за увезувањето на имигранти од Африка и од блискиот исток - и да, вистина е тоа што го говори за имигрантите - не го прави бранител на вистината и на правдата, кои активно ги задушува во Унгарија, исто како што и неговите "другарчиња" во Македонија, Турција и од неодамна во Србија ги задушуваат вистината и правдата во тие држави.

Да ти кажам искрено пријателе, после вакви настани, мислам дека подобро би се осеќал под режим кој е способен да спречи трагедии од овој размер, отколку во „демократски и среќни општества“ каде е “виножито и смеа секој ден“.

И да не се помогнело на никој, ова е добро осмислена тактика, ќе се случела секако. Прашањето нема смисла.
Немало да се случи да таквите извитоперени како тебе не им ги отворија границите. Крвта е на рацете на тие што им ги отворија границите, на таквите монструми ко тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom