Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Наводно во театарот било масакар, преку 100 загинати. Страшно опасен напад, ова е отворена објава на војна, прашање е кој ја објави.
Реално кажано, еден обичен ден во Сирија...Немаше многу возбуда кога ги масакрираа Језидите....

Јас на ова налетав, некои аналитичари изјавиле као демек...

"The explosions near the Stade de France might have been scheduled to happen later, when people came out, and not during the match"

Со вакви болни умови, не би ме чудело тоа да им било планот..

Па реално да и таа логиката. При вакви ситуации се гледа да се нанесе што е можно повеќе штета. Затоа мети се групни настани, метроа, возови...
Незнам, уште се чудам како само им го протнаа цел координиран напад со бомби и киднапирања пред нос. И тоа после толку кратко време од Чарли Едбо.

Во животов научив дека толпата е многу лесно да ја изманипулираш преку медиуми.
Интересно е тоа што во едно видео со радикални исламисти видов типично западњачка војничка команда, таква каква што немаат ни Руси ни Арапи, а секогаш снимам детали на било каков настан.

Се надевам дека ќе бидеме сите живи и здрави да дискутираме кој бил во право, а кој не. Во секој случај, нека почиваат во мир загинатите, жртви на нечии налудничави идеали!

Па самите Американци обучуваа и подржуваа „умерена“ опозиција во Сирија (читај пак терористи) и сега прв земал прес да одржува црњото поради терористичкиве напади..

Многу болно и лицемерно. Кога се случи тероризам во Турција цел свет на нозе се крена. Исто е и сега во Франција се случи тероризам пак цел свет стана на нозе. А додека пак кај нас кога се случи Кумановскиот настан и кога ни ги застрелаја нашите полицајци не бевме ниту спомнати во светот. Ма ајде бре нека одат у курац лицемерни натовци. И за време на војната во 2001 година светот лицемерни беа према нас.

-------------------------------------------------------

Македонија

Мигранската рута се стеснува

На прагот на зимата и во услови на политичка криза, земјата е пред уште еден предизвик, како ќе се справи ако мигрантите заседнат во Македонија.
Нов притисок врз македонските власти
ЕУ веќе има локации и пари за камп за 30.000 бегалци, македонските власти велат може само 2.000

УНХЦР и ЦУК: Никој не побарал нови локации за бегалски кампови

од НОВА | објавено на: 13-11-2015 14:42:07
ФРАПАНТНИ БРОЈКИ: Во Европа влегле 800.000 бегалци, мажите доминираат

Најмногу бегалци и мигранти влегле во Грција, околу 600.000, а во Италија 141.777. Според податоците од МВР, од 19 јуни издадени се потврди на вкупно 241.649 странски државјани

УНХЦР: Од Македонија се бараат шест прифатни центри за 30.000 бегалци

Германија го реактивира Даблинскиот протокол, ги затвора вратите за бегалците

Ерјавец: Бранот бегалци нема да запре во текот на зимата

Словенечкиот министер за надворешни работи Карл Ерјавец изјави денеска во интервју за виенски „Пресе“, дека бранот бегалци нема да запре во текот на зимата и најави дека неговата земја во иднина ќе ги враќа имигрантите, и оти нема да прифаќа бегалци

ццц шо ти е ултра десница ке те убеди дека целта ги оправдува средствата па сега оди не ги вракај бегалциве назат у Сирија.

Уште на Стад'д'Франс фалело да им влезат. Брука, вакви координирани напади среде главен град и за време на интернационална утакмица...

Катастрофа, вакви пропусти ниту јас и ти нема да ги направиме.
Имаш наплив на потенцијалци терористи.
Претходно напад на сред париз со калашникови ти се шетаат вахаби.
И никакви мерки да не се превезмат.

Не сум склон кон конспиративни теории, но ваков безбедносен пропуст или е намерен или навистина станува збор за неписмени оперативци на службите.

Сега слушав на РТ, имаше вклучување на руски коментатори кои биле на Стад'Д'Франс. Се слушнале 3 експлозии.

Покрај сувото гори и зеленото, секогаш има и „убави“ луѓе со добри размислувања и развиена свест и во ваквите држави, но не постои начин како би се селектирале само тие лошите или само тие добрите, па затоа постои еден термин што се негува за време на војна “колатерална штета“.

Мене тоа ми е јасно. Тоа што не им е јасно на Кастиел и останатите овде кои повикуваат на мој линч е дека јас ги бранам само оние свесните и добрите. Мене најмалку ми е од корист, од идеолошки и од било каков аспект, да се коти багра која ќе претставува закана за другите луѓе. Ама не секој поседува капацитет да го разбере тоа, особено не некои мекотели затруени со омраза и национализам.

Би сакал утре на таа парадата што ке ја прават да им деси слично. Ова го можат само издркотини од луѓе, самодеструктивци и суб-човечки створења баш како од сојот што го подржуваат.
Не би сакал да умрат, но да одговараат за своите дела - да.
Колку и да се изманипулирани, полнолетни се.

На РТ веќе тврдат дека има над 100 загинати во театарот

Утре очекувам овие сите министри за внатрешни работи,за надворешни работи,сектори за безбедности,разузнавачки служби,сите тие што се задолжени за безбедност на државата,да си поднесат отказ,и да се гонат кривично..

Прочитај ми го ставот неколку страни поназад. Второ, дали си свесен дека напаѓаш неколку стотици илјади луѓе кои јавно ги осудуваат делата на ИСИС? Колкав сака нека биде процентот на луѓе со испран мозок, ама не е секој за убивање.
Истите тие стотици луѓе кои сеа осудуваат јавно бараа да им се помага на мигрантите. Што не е јасно тука? Не можеш да бараш да им се помага и да ги осудуваш во исто време. Ти го знам ставот кој ти е. Не исмејувавте коа ви зборевме вакви работи дека ќе се случуваат. Не е секој за убивање така? Епа денес ете умреа луѓе што не беа за умирање ради тоа што им се помагаше на мигранти меѓу кои имаше огромен број на терористи. Ризикот кој го носеа тие луѓе не вредеше за да им се помогне. Пошто сеа се плаќа цената и ова е само почеток. Ама ако. Пишете пак Welcome Refugees.

Па самите Американци обучуваа и подржуваа „умерена“ опозиција во Сирија (читај пак терористи) и сега прв земал прес да одржува црњото поради терористичкиве напади..

Мхм! Стигнуваме некаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom