Вака:
Ова е место на форумот Кајгана каде секој од членовите може слободно да се обрати во врска правните недоумици или проблеми.
Бидете слободни и прашувајте. Колегите правници или јас ке ви одговориме[/quote
Ми треба потврда за не осудуван, како да е добијам. Суден сум за вербален дел член 133 од кз сфрј пред 26г.(За ВМРО)
Несакам јас да поднесувам молба за брисење.
Во 2000г ми издадоја сега Не ]
Ne treba da pisuvas odi tamu ke ti dadat baranje potplni go i cekaj da dojdat da go popravat problemot.dali mozi da mi kazete kako da napisam baranje do EVN poradi cest pad na naponot?
Не ми даваат дека не сум суден делото ми се води во евиденција, за бришење треба да поднесам молба Јас, а јас не сакам да барам треба по слузбена линија да го избриса делото, За овие осудени лица има донесено закон за ослободување. Изгубив работа во странска фирма заради оваа потврда. Ми треба помош каде да се обратам .Sega nesakas ti da baras ili ne ti dadoa? Inace ke ides vo sud ke pobaras ke poplnis formular i za den dva ke ti ja dadat
Prasanja:За жал, единствениот начин на борба со таквите појави е да се испрати финансиска инспекција кај работодавецот и таа да го открие начинот на кој се исплаќаат средствата за плата, и да се докаже дека не е тоа вистинскиот износ на платата. Друг начин не ми е познат.
Како совет: При вработување, при потпишувањето на договорот за работа, внимавајте што се пишува во полето Плата (нејзиниот износ). Тоа се обрасци договори, за оние кои не знаат.
1. Бланко не смее, и треба да има копија и за работникот.Prasanja:
1.Dali rabotodavecot na rabotnikot smee da mu dade blanko dogovor da potpise i dali treba rabotnikot da ima kopija od dogovorot?
2. Dali vo dogovorot treba da stoi neto platata na rabotnikot i rabotnite casovi?
3. Koi se merki moze da gi prevzeme rabotnikot ako se prekrseni negovite prava pri sklucuvanje na dogovorot a ako voedno vekje potpisal dogovor (blanko) za rabota.
4.Kako drzavata ke go zastiti rabotnikot ako go prijavi rabotodavacot za prekrsok pri sklucuvanje na dogovorot?
....imam i mnogu drugi prasanja, no sega zasega tolku!
Особено договор за дело и Член на УО, многу нормално дека се прифаќаат како искуство. Како чл. на УО веќе личноста дури може се каже дека има менаџерски, и раководни способности.povtorno imam dilema: " Rabotnoto iskustvo"
- Dali Dogovor za delo - moze da se prifati kako rabotno iskustvo pri vrabotuvawe;
- Dali Volonterstvoto moze da se prifati kako rabotno iskustvo pri vrabotuvawe;
- dali kako Clen na Upraven Odbor vo Javna ustanova moze da se prifati kako rabotno iskustvo;
Pozdrav do site, cekam razmisluvawa
:helou: