Епа не биле баш 10 долари. Овде пишува од 350 денари се качени на 600 за само 1 ипол ден па на 1500 денари. Скоро 4.5 пати повеќе од редовната цена. Дали и тоа е ради некој национален интерес?Што е чудно тоа, изгледа дека во Кенија е полошо. Туку добра идеја им е тоа на Сомалијците, по 10 долари глоба за секој ден нелегален престој.
За наплата на 10те долари, јас би ги пуштил тие дечките од Македонското здружение на млади педери... ова, млади правници де!
+21
+21
Migrants try to board a train towards Serbia at the railway station in Gevgelija. Many were unable to board the already packed carriages
+21
Claustrophobic: Migrants clamber on to an already overcrowded train at Gevgelija train station in southern Macedonia
+21
Ready to board: Macedonia is facing an increasing pressure of migrants flow on its southern and northern borders with Greece and Serbia as thousands of migrants head north through the Balkans on their way to the more prosperous European Union countries
+21
Migrants run to board a train that would take them towards Serbia.
+21
Celebrate: Young men laugh and smile in relief at having been able to board the Serbia-bound train from southern Macedonia
+21
Bundle: Wherever they have come from, few migrants plan on staying in Macedonia for very long. Most hope to reach western Europe
+21
Migrants crowd a platform after failing to find a place on an overcrowded train heading to Serbia border at the train station in Gevgelija
Денес e пастирот. вчера беше бранко. утре може ке биде зајко.. Тоа што го пишав важеше и ке важи за сите,никој неможе реално да се спротистави на американците.пастирот бла бла, пастирот блее, пастирот аааааа, пастирот пастиротпастирот
кога завршивме со оф топик, да се вратиме он ...
Ако се вратеше малку поназад ке видеше дека неколку паметни ликови ко магарина се држеа ко пијан за стап, дека кај нас нема да има бегалци, ние сме беда и дно, тие не сакаат кај нас да седат и никој не може да ги задржи кај нас......, и сега одеднаш ти ни викаш дека кампови ке има, како бе така ? кој сега ќе ги задржи кај нас?
Баш така, исто како Грција во која не можевме со децении да одиме ни на одмор пласираше тези дека кај нас има иселени грчки државјани а на кој власта не им дозволува да се вратат во родната државаДенес e пастирот. вчера беше бранко. утре може ке биде зајко.. Тоа што го пишав важеше и ке важи за сите,никој неможе реално да се спротистави на американците.
Инаку тоа што го реков дека дали ке има кампови во Македонија е одлука на УСА ЕУ и Нато, ние тука ништо не можеме да направиме... Ова не е нешто непознато, нешто ново.во 2001 УЧК ни стигна до Скопје,народ влезе во собрание и се, и пак нашите лидери свиткаа кичма....
Ние можеме да имаме влажни соништа за тоа како треба да изградиме цврст став и да си ги браниме државните интереси, но реалноста е дека други центри ја менаџираат оваа земја, пастирот, утре евентуално зајко или можеби али се само задолжени за микроменаџмент, пошто нели ниеден chief executive не сака да се замара со со микроменаџмент....Инаку да се надоврзам за таканаречените млади( Ќос голобради ) правници. Тие лепеа плакати на мк и на англиски јазик по железничките станици уште пред година дена, знам додека бев во мк имаше плакати преку кои ги информираат мигративе за тоа како да аплицираат азил во Македонија, нормално преку нивното здружение. Они на ова гледаат шанса како да карат некое евро, спремни се дури и терористи и џихадисти да застапуваат само за да лапнат некое париче. Впрочем и не ме чуди, адвокадската фела во светот е една од најкорумпираните,секој чест на исклучоците.
Доколку во Македонија останат поголема бројка на мигранти ке биде тешко, тие ке сакаат да избегаат да идат до ветените земји, германија и шведска, а Варваските Балканци ке ги држат заклучени во кампови како животни,па ке има немири,ке ги палат камповите,ке бегааат, ке се појават безбедносни проблеми, Европа ке си гледа сеир, а нивните НГО организациии и левичарски здруженија ке бидат први кои ке ја плукааат Македонија и другите земји од регионотот како тоа не им ги овозможувааат основните човекови права на азилантите, како тоа треба да ги интегрираат во општеството, па да им се дадат станови и работни места под државна капа,и се така до недоглед. Во Мегувреме просечниот Македонец ке трпи за леб или ке се иселува од земјата. Веке Видено сценарио.
Maлку се 1500ден, премалку за штетите што некои од нив сигурно ги прават внатре - штети за кои не постои начин да се изолираат одделните прекршители.
размисли зашто беше тоа така како што беше, кој беше виновен. И кој ветува камп со 2000 бегалци, кој се пазари со некои наши интереси.Ај потсети се малку за реалноста, па после јави ми дали сеуште сметаш дека цените се превисоки: http://www.dailymail.co.uk/news/art...e-trains-bound-Europe-thousands-flee-day.html
Нема основ по коj да барат бугарсик пасош. Ако децата им са родени овде...да децата ке получат.Уште да отидат право во Бугарија, да бараат бугарски пасош, наместо овде да ни доаѓаат - и сите да бидеме задоволни (дури и Бугарите, тие по пишувањава како да се жалат дека не им доѓаат доволно мигранти).
јас па се мислам што не одјебиш ти од овде, не ти е смачено да тролаш или земаш дневница за тоа.Нема основ по коj да барат бугарсик пасош. Ако децата им са родени овде...да децата ке получат.
Незнам зошто ме прашуваш кога после за одговорот што ќе го добиеш ме пријавуваш и цимириздиш. Еве пак ќе ти одговорам па ти ако си како ове на сликиве пак пријави.Sto vrska imaat goli mazi so temava? Imas sajtovi so vakva tematika idi tamu bludnici!
која педерчина мме, а тука на сите факти глата впесок...Незнам зошто ме прашуваш кога после за одговорот што ќе го добиеш ме пријавуваш и цимириздиш. Еве пак ќе ти одговорам па ти ако си како ове на сликиве пак пријави.
Врската е со тоа што го напишав ’’Загубено е тоа веќе, со оваа новонастаната ситуација треба да се докрајчи, всушност може и да се подобри бидејќи западниот свет го допре дното во однос на етосoт’’. Односно моралната деградација на западното обштество, првата слика е од суштество кое дури го наградија за најубава песна, втората слика е од парада на хомосексуалци каде понесле и дете, кои што го слики(очигледно ти го привлекле вниманието)го потврдуваат предходно напишаниот заклучок. Јасно ти е сега.
П.С. постот ти е шерифување кое што е забрането, а ти пријавуваш за несоодветна содржина.
Никогаш ли не си убедувал девојка, „само главчето бе, и после одма ќе го извадам надвор“?Останува само прашањето колку мигранти треба да прими Македонија и колкав е тој број што би придонел за појава на горенаведените евентуални проблеми. Се шпекулираше со некоја бројка од 2000, што вака на прв поглед не ми изгледа премногу страшно...
Просветли ме, што гледаш ти на фотографијата каде хорда нецивилизирани луѓе се качува во возот од сите можни отвори без да им даде предност на жените и децата (тие малку што се со нив), небаре следниот воз нема да дојде, и небаре не им е дадено и храна и вода, па и медицинска помош...размисли зашто беше тоа така како што беше, кој беше виновен. И кој ветува камп со 2000 бегалци, кој се пазари со некои наши интереси.
Патем види ја сликата, ти за тоа велиш дека е воз.
Патетичен си, со очите ширум затворени нам ни се смееш што предупредуваме на очигледната опасност. Ама тоа е тоа, ти нема да го видиш тоа што си решил да не го видиш - па макар и ако таа реалност е голема колку сучката на Лонг Донг Силвер, и безмислосно те шамара по лицето...Многу сте смешни, се напаливте како млади мајмуни.
Словенија не е поголема од нас, ама нивниот премиер почнува да подига ограда и зборува за одбрана на државата. Ние не сме ниту во ЕУ, а нашиве „водачи“ веќе „преговараат“ за тоа колкави кампови ќе се градат кај нас и колку „бегалци“ (имигранти) ќе примиме.Ние можеме да имаме влажни соништа за тоа како треба да изградиме цврст став и да си ги браниме државните интереси, но реалноста е дека други центри ја менаџираат оваа земја, пастирот, утре евентуално зајко или можеби али се само задолжени за микроменаџмент, пошто нели ниеден chief executive не сака да се замара со со микроменаџмент....