- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.171
- Поени од реакции
- 86.767
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И велиш, во Македонија се живее како во Хравтска? Посебно во Загреб и на море, исто како во Македонија? Добро, не ти е срам да лупаш вакви глупости, кој и да си дупли јузер?
Ова од тебе незнам ни како да си го сфатам, ме изненади искрено. Помешани чувства имам, и позитивни и негативни. Од една страна негативни дека не ти сум повеќе во мислите(малце и криво ми падна) и позитивни дека сепак имаш колку толку добро мислење за мене. Не стварно ептен сум изненаџен од твојата изјава.Oh shut up, не си ласкај.
Никој не ни мислеше дека си ти.
Веруваш ли во глупостиве што ги изнапиша? Делчево имало 1 матурант, Пехчево само 6 првачиња?
Немаш поим ниту за Хрватска, која е дупло позадолжена од нас и во рецесија откако е во ЕУ, со постојано зголемување на невработеноста од 16% пред 5 години на 24% сега и уште ќе расте поради огромните даноци и неконкурентноста на пазарот на трудот. Таму платите се 350-800 еур, но имаат додатни даноци нако ГОДИШЕН ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК 25% И ПРИРЕЗ (ОПШТИНСКИ ДАНОК) кој е мислам плус додатни 8-24% во зависност од општината. Што ако земаш 600 евра кога додатните даноци ти ја намалуваат дупло платата и си на исто рамниште ко во Македонија. Да не зборам колку е пкскапа Хрватска.[DOUBLEPOST=1446575586][/DOUBLEPOST]
Дечко кај живееш, за 8 години се иселија 400.000 жители, која економија кој приказни, се е на кредити, најмногу вработени има во државна администрација која само троши и ништо не придонесува, државата е најголема фирма. Како може да има напредок во една земја кога жителите и се отселуваат кој е тој развој кое гдп кој дуинг бизнис.
Да се иселија 400.000 МАКЕДОНЦИ за време на оваа влада, немаше емиграцијата да ни биде ВМРОвска.
За овие 8 години имаме дуплиран стандард, скоро дуплиран БНД и извоз, напредок на секое поле.
Во право си друже заборавив дека Македонија е економски тигар (како што ја нарекуваат на реклами) во светот па уште и да ја споредувам со Хрватска, уште малку во Македонија ќе нема ниту еден невработен кога ќе се иселат уште 100.000. А како второ кај нас не се знае се уште колку изнесува долгот туку се претпоставки од луѓе што ја познаваат тематиката бил над 6 милјарди евра.
А за учениците или матурантите ти должам линкови кои ќе ги барам убаво напишав дека можеби ќе ги измешам податоците, но ќе ги добиеш.
Кај најде 24% прирез?Во Загреб е е највисок и е 18%. Башка што основа за пресметка на прирез се зема вредноста на персоналниот данок. Така да во Хрватска на нето плата од 5700 куни имаш прирез од околу 125 куни(во Загреб).Во Македонија и подобро се живее. Си прашал некој Хрват колку од својата плата одвојува за ПРИРЕЗ И ГОДИШЕН ПОРЕЗ? Е улиците и фасадите им се добри, ама и кај нас да има ПРИРЕЗ (данок за општината) од 24% и ние ќе имавме такви улици и фасади.
Требаше да те цитирам додека се расфрлаше со бројки, односно пред да го измениш постот....како се возеле нови коли, како кафаните биле пуни и итн...
замрени во Длечево има повеќе наставници отколку ученици
1. Nova-fabrika-na-Dzonson-Kontrols-vo-Strumica-ke-otvori-1500-rabotni-mesta]Нова фабрика на ЏК во Струмица, нови 1500 работни места[/url]

стигнеме.
4.
Требаше да те цитирам додека се расфрлаше со бројки, односно пред да го измениш постот.
Кафаните се пуни секаде низ Македонија - факт. Повели во Тетово било кој ден во било кое време.
Во однос на ученици во Делчево, годинава се запишани 1255 во основните училишта.
За овие 8 години имаме дуплиран стандард
Одма оштро, нема лабаво.Системов не вели дека моментално живееш во Скопје. Исто така, вели дека си алтер его на еден друг познат член со повеќе ега кој последен пат рече дека не се враќа веќе на форумов.