- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.654
- Поени од реакции
- 7.500
@animwr Cestito Daikin 5.5ka, za tvoite 40m2 bi trebalo da ne e problem da gi zagree na 23 A i da ja zamlaci spalnata okolu 20C. Ako spalnata nema potreba da e nad 20C i Daikinov ke brka rabota i za nea neznam dkolku e pametno 3-4000(so koi mozes da kupis panel) ili kolku ke ti pobaraat da frlis za montaza na starata koja realno e glupo da ja stavas so cel za dogrevanje, za dogrevanje treba panelka, pecka t.e nesto pojako od Daikinov da pomogne koga klimata nemoze.
Taa Fillia sto moze da pomogne na Daikinov na -7 ?....verovatno nisto iako ti si ja znaes klimata, po kazuvanjata verovatno i neznaes kako gree na poladno. Bi ti koristela da raboti paralelno so Daikinov samo na ovakvi topli denovi od +7 (sto sega daikinot ke gi zagree i ne ti treba 2) a deka na -5, -7 ili -10 ke ja koristis ne mi e logicno.
A i za spalna somnitelno mi e kolku e tiha Filiava i ne brmci, iako neznam kako raboti.
Taa Fillia sto moze da pomogne na Daikinov na -7 ?....verovatno nisto iako ti si ja znaes klimata, po kazuvanjata verovatno i neznaes kako gree na poladno. Bi ti koristela da raboti paralelno so Daikinov samo na ovakvi topli denovi od +7 (sto sega daikinot ke gi zagree i ne ti treba 2) a deka na -5, -7 ili -10 ke ja koristis ne mi e logicno.
A i za spalna somnitelno mi e kolku e tiha Filiava i ne brmci, iako neznam kako raboti.