- Член од
- 24 септември 2013
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 317
Vakvi termometri kolku se tocni e golemo prasanje, a i kolku dolgo (vo raka) stoel nadvor e drugo prasanje.A realno vo istoto vreme 00:00(pokazuva 00:59 zasto ne e vraten casovnikot 1cas ponazad) casot na 1m izmerana T od klimata 7[C] ...
Прегледај го приврзокот 132160
Tolku golemi razliki moze da ima samo ako e mereno na sonce i senka (na polnok ne ke da e taka).
Ovoj muabet e praven ovde, ama eve pak.
Sabajlevo 10min pred 7 saat iskacam na rabota i moram da strugam sofersajbna. Kolku moze da bila temperaturata (wunderground vo 7 vika bilo -1 na Petrovec). 0 stepeni mi pokazuva mene, i niz celo Skopje (od eden do drug kraj go pominuvam), temperatura od -0,5 do +0,5.
Dali klima sto e montirana 5 metra podaleku moze da ima razlicna temperatura? (zasto ima bas na tolkavo rastojanie dve klimi, duri ednas i gi slikav, samsungot zaleden i vivaksot do nego)
I dali mislis deka bas kaj sto ti e klimata moze da bide 7 a na 5-10 metri podaleku 2 stepeni (maksimum tolku mozelo da bide stom Petrovec pokazuva 0).[DOUBLEPOST=1446536554][/DOUBLEPOST]
Moite imaat 3 panelki doma. 2kw Tesy, 2,5kw Vaillant, 3kw AEG.Momci mi treba pomos, znaci ako dobro citav do sega po forumov 2kw toplina si e 2kw toplina dali iskacala niz dupka ili dupce toa e toa i zatoa me interesira u spalna za dogrevanje koja ke bide razlikata vo emisija na toplina i potrosuvacka na struja pomegju ovie dve panelki t.e zasto bi ja kupil poskapata (dizajn izgled ne me interesira)?
http://setec.mk/Heating-Cooling/Electric-heaters/Panel-convector/Atlantic-F117-design-2000W66266
ili
http://setec.mk/Heating-Cooling/Electric-heaters/Panel-convector/TESY-CN-203-ZF64944
Moe subjektivno cuvstvo e deka Vaillant-ot i AEG-to otprilika isto zatopluvaat, iako se 500w ralika vo moknost. Tesy-to e osetno poslabo od Vaillant-ot (iako deklariranata razlika e povtorno 500w)
Kolku i da se zbori deka 2kw se 2kw, ne e bas taka vo realnost. Dve razlicni panelki od 2kw mozebi ke trosat isto struja no moze da ne grejat isto. Sepak tuka e vazen i dizajnot na greacite i otvorite za cirkulacija na vozduh.
Zatoa i se razlikite vo ceni.
Kako i kvalitetot na izrabotka. AEG-to se rasipa termostatot za nekoj mesec kako se koristese, no go smenija vo garancija. Majstorot rece ova redovno se slucuva, i koj pocetnik go ima taka dizajnirano (nesto so mestoto na postavuvanje vnatre vo limot, on samo go postavi ponastrana negde). Drugite dve za sega nemaat defekt, Tesy e 3 celi sezoni koristen veke, Vaillant-ot nakaj 6 moze i 7 sezoni. AEG-to e edna sezona posle Vaillant zemen, znaci 5-6 sezoni.
Последно уредено: