Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Го откажува трансферот на Коста.

Гуглав "Менувам царство за коњ" ми требаше за нешто.....и втор саџештн на гугл е ова.. :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1445867574][/DOUBLEPOST]
Но, не му ги донесоа засилувањата кои ги бараше

Да не се лажеме сите трансфери што дојдоа во тимов се по барање на Мурињо, тоа беше демек и причината зошто Мурињо првиот пат си отиде, така да убеден сум дека бордот прифатил се што Мурињо им рекол (90% од трансфериве последнвие 3 години откако Мурињо дојде) а другите 10% претпоставувам дека нејќеле другите екипи да ги продадат ефтино играчите што Мурињо ги барал.....а и бољи што не му ги дале, ќе си ги упропастеа кариерите :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740

Гуглав "Менувам царство за коњ" ми требаше за нешто.....и втор саџештн на гугл е ова.. :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1445867574][/DOUBLEPOST]

Да не се лажеме сите трансфери што дојдоа во тимов се по барање на Мурињо, тоа беше демек и причината зошто Мурињо првиот пат си отиде, така да убеден сум дека бордот прифатил се што Мурињо им рекол (90% од трансфериве последнвие 3 години откако Мурињо дојде) а другите 10% претпоставувам дека нејќеле другите екипи да ги продадат ефтино играчите што Мурињо ги барал.....а и бољи што не му ги дале, ќе си ги упропастеа кариерите :D
Главните засилувања кои му беа потребни на Мурињо и ги бараше летово беа централен дефанзивец за во прв тим и средњак за во прв тим. Му донесоа?

Само летово, Баба, Џилобоџи, Хектор не се по барање на Мурињо.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
Главните засилувања кои му беа потребни на Мурињо и ги бараше летово беа централен дефанзивец за во прв тим и средњак за во прв тим. Му донесоа?

Само летово, Баба, Џилобоџи, Хектор не се по барање на Мурињо.
кој е хектор?

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Треба да се менува нешто во пристапот на игра, зошто да не и менување на формација. Вака изгледаат прочитана книга и не иде. Плус не се залагаат доволно...а факт е дека се потребни 2-3 засилувања, централен одбранбен и играч од средина сигурно и тоа некои доста квалитетни. Зошто да се отпушта Мурињо, да му се плаќаат милиони и милиони за оштета, кога секако се потребни играчи. Со тие пари ќе се купат 1-2 квалитетни играчи (мислам дека беа негде 35 милиони евра у прашање).

H

HoT IcE

Гостин
Mojot pogled na celava situacija e deka site imaat udel vo krizava, od Uprava, strucen stab do igraci, apsolutno site sto se vkluceni vo rabotenjevo na klubov. Nikako vinava za rezultati ne smee da se prepise samo na Uprava, Murinjo ili igraci, site imaat del.
Jas licno mislam deka nesto se ima deseno pozadi scena i nikoj pojma nema sto e ama tocno se gleda deka e izgubena kontrola nad soblekuvalna i igracive, situacijava me potsekja na ona so Villas-Boas da bidam pokonkreten. Dali toa bese incidentot so Eva ili bilo sto drugo, garant se nesto ima deseno sto nikoj od klubov nesaka da go kaze vo vakvo vreme. Nezalaganjevo na teren, letargijava i opsto odnesuvanjevo me epten potsekja na taa era na AVB koga izgubi kontrola, koga i najdobrite igraci bea losi, koga generalno kako tim bevme dupka. Mislam deka Murinjo so izjavive, vojna so mediumi i FA sam si iskopa uste pogolema dupka i deka kaj i da e ke go otpustat radi celava mediumska frka so nego, nastrana sto moze da popie i soliden kazna da dreme na tribini.
Sto i da e, sakam da ostane vnatre vo klubot kako do sega, ne sakam da ima drami i epizodi kako so AVB i drugi treneri, neka gi resat konfliktite grupno, kako tim. Osobeno sakam da se sredi celava situacija i da ostaneme so timov i Murinjo pa sledna sezona ili Januari da se zasilime ako negova zamena e Guardiola zato sto iskreno kazuvam ako dojde keljavkovo na klupa ke go bojkotiram Chelsea i oti smetam deka e e nikakov upgrade na Murinjo od fudbalski aspekt. Moze ke ima harmonija u soblekuvalna i nema da ima mediumski cirkusii so nego, ama vo PL toj tip na fudbal nema sansi da uspee osven ako cela PL ne evoluira vo tehnicki, total fudbal.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Јас не гледам да има било каков апгрејд за Мурињо моментално. Единствено САФ да го вратиме од пензија.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.243
Поени од реакции
13.733
Гвардиола и јас не го преферирам.
Диего Симеоне (y)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Антонио Конте ? Нема долго да остане селектор, а и учеше наводно англиски и 5-6 пати има изјавено дека сака во Англија да биди менаџер.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.243
Поени од реакции
13.733
Антонио Конте ? Нема долго да остане селектор, а и учеше наводно англиски и 5-6 пати има изјавено дека сака во Англија да биди менаџер.
Не гледам како Конте е подобар од Мурињо или пак Симеоне и Гвардиола.

Од коњ на магаре би била таква одлука за нас.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Мурињо е најдобриот менаџер моментално. После него, само надоле може да се оди по квалитет.

S

silmarillion

Гостин
Пеп наводно рекол дека следна станица му е кај вас и заедно со него ќе ги донел Милер и Алкантара. Милер бил презадоволен што конечно ке му се пружи шанса да игра во најсилната лига во светот.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Пеп наводно рекол дека следна станица му е кај вас и заедно со него ќе ги донел Милер и Алкантара. Милер бил презадоволен што конечно ке му се пружи шанса да игра во најсилната лига во светот.
Глупости :D

S

silmarillion

Гостин
Ајде нека бидат глупости, ама кога ќе ви дојде пола Баерн (кој е пред распад) немој ја да бидам крив.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Ајде нека бидат глупости, ама кога ќе ви дојде пола Баерн (кој е пред распад) немој ја да бидам крив.
Дa дa, тебе ќе те кривиме :D
Немa врскa сo тебе, “нoвинaрoт” штo нaпишaл тaквo нештo е глуп...
Јaвнo кaжaл Пеп декa ќе дoaѓa, пa и кoи игрaчи ќе ги дoнел, пa дури и игрaчите веќе дaле изјaви (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom