Mojot pogled na celava situacija e deka site imaat udel vo krizava, od Uprava, strucen stab do igraci, apsolutno site sto se vkluceni vo rabotenjevo na klubov. Nikako vinava za rezultati ne smee da se prepise samo na Uprava, Murinjo ili igraci, site imaat del.
Jas licno mislam deka nesto se ima deseno pozadi scena i nikoj pojma nema sto e ama tocno se gleda deka e izgubena kontrola nad soblekuvalna i igracive, situacijava me potsekja na ona so Villas-Boas da bidam pokonkreten. Dali toa bese incidentot so Eva ili bilo sto drugo, garant se nesto ima deseno sto nikoj od klubov nesaka da go kaze vo vakvo vreme. Nezalaganjevo na teren, letargijava i opsto odnesuvanjevo me epten potsekja na taa era na AVB koga izgubi kontrola, koga i najdobrite igraci bea losi, koga generalno kako tim bevme dupka. Mislam deka Murinjo so izjavive, vojna so mediumi i FA sam si iskopa uste pogolema dupka i deka kaj i da e ke go otpustat radi celava mediumska frka so nego, nastrana sto moze da popie i soliden kazna da dreme na tribini.
Sto i da e, sakam da ostane vnatre vo klubot kako do sega, ne sakam da ima drami i epizodi kako so AVB i drugi treneri, neka gi resat konfliktite grupno, kako tim. Osobeno sakam da se sredi celava situacija i da ostaneme so timov i Murinjo pa sledna sezona ili Januari da se zasilime ako negova zamena e Guardiola zato sto iskreno kazuvam ako dojde keljavkovo na klupa ke go bojkotiram Chelsea i oti smetam deka e e nikakov upgrade na Murinjo od fudbalski aspekt. Moze ke ima harmonija u soblekuvalna i nema da ima mediumski cirkusii so nego, ama vo PL toj tip na fudbal nema sansi da uspee osven ako cela PL ne evoluira vo tehnicki, total fudbal.