Настанокот на човекот

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitar :)
  • Време на започнување Време на започнување

Како мислите дека настанал човекот?

• Господ го создал(Адам иЕва)

Гласови: 29 31,2%
  • од еволуцијата на Мајмуните(Човеколики мајмун)

Гласови: 64 68,8%

• Вкупно гласачи
    93
Не дека не постојат археолошки пронајдоци од џинови, ама не верувам да се уништени. Исто како што не верувам дека ова е валиден извор на веста, со оглед на тоа што само они го тврдат ова а го нема нигде на друго место истото да биде покриено или некои податоци да се споделени со што ќе се легитимизира веста, а сега ги нема.
Ај малце на статијата: знаеш дека примат со толку долго колено не би било фаворизирано да преживее, така?

Кога сме веќе кај статијата...

11jqkyb.png

oit007.png

28qx5oh.jpg

The Mt. Blanco Fossil Museum is a creationist museum in Crosbyton, Texas, opened in 1998.[1] Its motto is "Digging up the facts of God's Creation: One fossil at a time."

giants-book-cover-205x300.jpg

Giants Against Evolution
by Joe Taylor

$39.00 plus $5 USA shipping

http://mtblanco.com/category/products/large-replicas/

Кога сме веќе кај статијата...

11jqkyb.png

oit007.png

28qx5oh.jpg

The Mt. Blanco Fossil Museum is a creationist museum in Crosbyton, Texas, opened in 1998.[1] Its motto is "Digging up the facts of God's Creation: One fossil at a time."

giants-book-cover-205x300.jpg

Giants Against Evolution
by Joe Taylor

$39.00 plus $5 USA shipping

http://mtblanco.com/category/products/large-replicas/
Ох, од овие ристијанските преваранти.

Знам дека звучам ко луда, али одсекогаш ми било чудно колку напредни биле старите цивилизации, и колку тоа се ,, заташкува ,, во образовниот систем,а се форсира тоа дека сме настанал од мајмуни ( во обзир не доаѓа она со Адам и Ева :bance:). Искрено мислам дека сме остатоци од некоја цивилизација која е ,, вонземска ,,...

Знам дека звучам ко луда, али одсекогаш ми било чудно колку напредни биле старите цивилизации, и колку тоа се ,, заташкува ,, во образовниот систем,а се форсира тоа дека сме настанал од мајмуни ( во обзир не доаѓа она со Адам и Ева :bance:). Искрено мислам дека сме остатоци од некоја цивилизација која е ,, вонземска ,,...
Интересна теорија нема што хаха.

Интересна теорија нема што хаха.
Да имаш право. На мајмуни со камења и стапови им текнало еден ден да направат нешто паметно. И земале се собрале и решиле да напраат азбука , да формираат организација на ниво на држава, да состават пантеон на богови, да изградат пирамиди .... и тоа све така од досадно шо им било да јадат и да се размножуваат.

Да имаш право. На мајмуни со камења и стапови им текнало еден ден да направат нешто паметно. И земале се собрале и решиле да напраат азбука , да формираат организација на ниво на држава, да состават пантеон на богови, да изградат пирамиди .... и тоа све така од досадно шо им било да јадат и да се размножуваат.
А на денешниве цивилизации така од досада им текнало да земат да праат мобилни телефони, авиони, спејс шатли, електрични автомобили, бла бла бла? :D

Дај бе прочитајте по некоја книга барем у животот. :D

А на денешниве цивилизации така од досада им текнало да земат да праат мобилни телефони, авиони, спејс шатли, електрични автомобили, бла бла бла? :D

Дај бе прочитајте по некоја книга барем у животот. :D

Па сигурно не од досада сум прочитала многу книги , туку од интерес. И ај те молам објасни ми што тоа не е мистериозно во настанокот на човекот, планетата, универзумот, времето ?! Да не има тука некој факт случајно ?

Па сигурно не од досада сум прочитала многу книги , туку од интерес. И ај те молам објасни ми што тоа не е мистериозно во настанокот на човекот, планетата, универзумот, времето ?! Да не има тука некој факт случајно ?
Нема, у право си. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom